Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

Wy tu sobie o BL w Majesticu a ja mam takie troche lamerskie pytanko...

Ile dostane punktów w statlinku za świeżą domenę .pl, z site miedzy 20-30?

W pytaniu pominąłem ilość BL, bo w sumie teraz to nie wiadomo ile będzie, ale załóżmy, że > 100

Edytowane przez tonieja

To jest strona świeża więc pewnie PR n/a na razie.

Strony zawsze można dorobić.

Chodzi mi mniej więcej ile średnio taka strona może dostać punktów.

Wiem, że to zależy od kilku czynników, ale przy założeniach takich jak podałem wcześniej, chyba można jakaś średnią wyliczyć?

@ Sting 2005

- najrozsądniejsza będzie analiza we własnym zakresie.

@ Tonieja

- ta punktacie to chyba w przypadku 100% zapełnienia strony, jak się domyślam? Ja za strone .pl, PR1, site >50, BL zawsze powyżej 200, dostałem całe 191 pkt. Z tym że przydielenie linków to dopiero 2%, z kolei wspólczynnik tręści ramptem 0.31 (poki co czekam na aktualizacje bo odchudzilem szablon).

Zatem to 800 pkt dla domeny z Pr n/a chyba dość na wyrost i po przydzielniu linków. No chyba, że moje strony sa tak dupnie punktowane.

Edytowane przez yomas

www.tebim.pro - Rozwiązana dla e-biznesu.

- ta punktacie to chyba w przypadku 100% zapełnienia strony, jak się domyślam? Ja za strone .pl, PR1, site >50, BL zawsze powyżej 200, dostałem całe 191 pkt. Z tym że przydielenie linków to dopiero 2%, z kolei wspólczynnik tręści ramptem 0.31 (poki co czekam na aktualizacje bo odchudzilem szablon).

Zatem to 800 pkt dla domeny z Pr n/a chyba dość na wyrost i po przydzielniu linków. No chyba, że moje strony sa tak dupnie punktowane.

I jak tu żyć? :)

Może masz stronę w złej kategorii? Nie wiem, czy dodanie strony do kategorii, w której "nasycenie" jest małe daje odpowiednio więcej punktów...

Może ktoś ze statlinka się wypowie w jakim średnio tempie zapełniają się linkami strony z nienasyconych kategorii?

- Tak na zachętę. Może w końcu ludzie zaczną tworzyć strony pod aktualne potrzeby? :P

Proszę o wyjaśnienie mojej wątpliwości, bo jeśli dobrze rozumiem, to u mnie mimo, iż kolumna ma tytuł "Majestic BL", to wartości nadal wyglądają jak te, gdy Yahoo zaczął już zaniżać wartości BL domenom.

Sprawdziłem w MajesticSEO pod tym adresem:

https://www.majesticseo.com/reports/compare...acklink-history

I wygląda na to, że domena ma już ok. 1'200 BL a Statlink nadal pokazuje tylko kilkanaście:

majestic.gif

Mógłbym prosić kogoś z ekipy Statlinka o ustosunkowanie się do tego? Bo tak, jak mówię, u mnie chyba tych wartości z Majestica to chyba jeszcze nie ma.

Czy wsp. ilości treści nadal ma znaczenie? Mam stronę PR1, site: 26, obłożenie prawie 90% i tylko 600 pkt. Dodam że wsp. około 0,3.

Inna też PR1, site 15, wsp. 0,7 i ma 680 pkt. BL na podobnym poziomie, na dodatek strona 1 ma 4 gwiazdki. Strona 1 dodane jeszcze jak wsp. miał znaczenie. Co ile jest to skanowane? Może usunąć wyświetlanie połowy linków i później przywrócić, aby przeskanowało?

Uroczystości rodzinne

Pięknie wykonane Zaproszenia ślubne ręcznie robione w rewelacyjnych cenach

@oloksyk: No to chyba Wsp. il. treści. rzeczywiście jeszcze ma znaczenie na ilość punktów - jeszcze, bo miał powoli tracić na znaczeniu.

U mnie domena PR1 przy obłożeniu linkami (~98.86%) i ilości podstron w Statlink 44 uzyskała 2419 pkt.

Więc nie robiąc nawet matematycznych proporcji, na oko można stwierdzić, że punkcików masz cosik mało, przyczyny szukałbym chyba w Wsp. il. treści.

Edytowane przez przemeks

@oloksyk: No to chyba Wsp. il. treści. rzeczywiście jeszcze ma znaczenie na ilość punktów - jeszcze, bo miał powoli tracić na znaczeniu.

U mnie domena PR1 przy obłożeniu linkami (~98.86%) i ilości podstron w Statlink 44 uzyskała 2419 pkt.

Więc nie robiąc nawet matematycznych proporcji, na oko można stwierdzić, że punkcików masz cosik mało, przyczyny szukałbym chyba w Wsp. il. treści.

A ile u Ciebie wynosi na tej stronie wsp.?

Uroczystości rodzinne

Pięknie wykonane Zaproszenia ślubne ręcznie robione w rewelacyjnych cenach

potwierdzam: za pr1, wspol.0.99 i 44 podstrony jest ok 2,5kilo pkt ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint