Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo dużo zależy od wsp. treści - u Ciebie jest tragiczny stąd b. mała ilość punktów.

Trzy rzeczy mające wpływ na punktację to PR, wsp. treści i ilość przydzielonych linków.

a ze tak spytam z niewiedzy od czego zalezy ten wspolczynnik ? tak jak ja to rozumiem to od contentu na stronie tak ?

Linków w podpisie brak bo konfidencja nie śpi !!

@ MaTusz - chodzi o stosunek tekstu do kodu źródłowego strony.

Jak idzie u Was skanowanie BL-ek MajesticSeo? U mnie strony stoją i cisza. Od 3 listopada 10 witrynek czeka w kolejce i przez problemy z BL moderacji doczekać się nie może.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Nie wiem czemu podajecie ilość podstron jak one nie mają bezpośredniego wpływu na punkty:) Liczą się przydzielone linki (i to ilość, a nie % zapełnienia).

Oczywiście, że ilość podstron ma znaczenie, bo na tych podstronach linki są przydzielane. Myślę, że w domyśle każdy, kto dywaguje na temat ilości punktów przyjął zapełnienie na max. 8 linków na stronę.

Istnieje szansa na wprowadzenie walidacji dla protokołu https? W publikerze jest już taka aktualizacja, jeszcze statlinka mi brakuje :)

Rozważymy to w najbliższym czasie

Proszę o wyjaśnienie mojej wątpliwości, bo jeśli dobrze rozumiem, to u mnie mimo, iż kolumna ma tytuł "Majestic BL", to wartości nadal wyglądają jak te, gdy Yahoo zaczął już zaniżać wartości BL domenom.

Sprawdziłem w MajesticSEO pod tym adresem:

I wygląda na to, że domena ma już ok. 1'200 BL a Statlink nadal pokazuje tylko kilkanaście:

Mógłbym prosić kogoś z ekipy Statlinka o ustosunkowanie się do tego? Bo tak, jak mówię, u mnie chyba tych wartości z Majestica to chyba jeszcze nie ma.

Skanowanie BL odbywa się za pośrednictwem MajesticSeo tak jak pisaliśmy, Ewentualne rozbieżności mogą wynikać z tego że stare domeny będące w naszym systemie czekają jeszcze na swoją kolejkę, w pierwszej kolejności skanowane są nowo dodane domeny i tu nie powinno być już wątpliwości. Stare natomiast nie powinny mieć ciśnienia ponieważ nie ma to żadnego wpływu na punktację, BL ma znaczenie tylko jako kryterium przyjęcia Strony do systemu.

Bardzo dużo zależy od wsp. treści - u Ciebie jest tragiczny stąd b. mała ilość punktów.

Trzy rzeczy mające wpływ na punktację to PR, wsp. treści i ilość przydzielonych linków.

dodałbym jeszcze ocenę moderatora, oraz czynnik mający wpływ na szybkość przydzielania - Kategoria tematyczna.

Procent zapełnienia jest informacją ile slotów linkowych zostało zapełnionych z potencjalnie dostępnych na Stronie jednak trzeba brać tu poprawkę na to że jest to wartość określona w oparciu o podstrony które Statlink zdążył zaindeksować (mogą to być nie wszystkie podstrony ponieważ indeksowanie również zajmuje jakiś czas, ale może również się okazać, że niektóre podstrony zostaną odrzucone przy sprawdzaniu ich parametrów jakościowych)

Jak idzie u Was skanowanie BL-ek MajesticSeo?

To samo, stoi i kwiczy, to są jaja jakieś....

Jeżeli przypadek nie dotyczy Stron o których napisałem powyżej to proszę o ID domeny za pomocą formularza kontaktowego z naszej strony, sprawdzę o co chodzi. Ogólnie skanowanie działa!

System reklamy i promocji w internecie - Statlink.pl

na deser :)

Współczynnik ilości treści jest sukcesywnie dewaluowany, nie możemy zminimalizować jego znaczenia nagle z dnia na dzień ponieważ przewróciłoby to do góry nogami punktację, nasze komunikaty należy traktować serio jeżeli myśli się długofalowo.

źródło: https://www.statlink.pl/forum/viewtopic.php?p=7123#7123

Dodam, że współczynnik w trakcie zaniżania jego znaczenia, zostanie zamieniony na wpółczynnik mierzący ilość treści bez porównywania jej z ilością kodu. Cała akcja ma na celu wykluczenie patologii odchudzania skryptów. Nowy współczynnik będzie oceniał średnią ilość treści na podstronach zaindeksowanych przez Statlink danej Strony względem średniej ilości treści podstron z całego systemu. Zamiana współczynników nastąpi w momencie gdy poziomy tych współczynników (starego i nowego) zrównają się w skali całego systemu żeby nie było tompnięcia. Mam nadzieję że wyczerpałem tym samym temat współczynnika treści :)

System reklamy i promocji w internecie - Statlink.pl

Nie wiem czemu podajecie ilość podstron jak one nie mają bezpośredniego wpływu na punkty:) Liczą się przydzielone linki (i to ilość, a nie % zapełnienia).

Oczywiście, że ilość podstron ma znaczenie, bo na tych podstronach linki są przydzielane. Myślę, że w domyśle każdy, kto dywaguje na temat ilości punktów przyjął zapełnienie na max. 8 linków na stronę.

Pisałem o bezpośrednim wpływie. Możesz mieć 1000 podstron i 100 przydzielonych linków, a nie będziesz miał więcej punktów niż ktoś kto ma 20 podstron i też 100 linków (przy innych parametrach identycznych).

Oczywiście, jeśli chce się mieć dużo punktów to należy mieć dużo podstron, bo gdzieś te linki muszą być przydzielane.

A tak w ogóle to ile trwa moderacja nowo dodanych stron, bo już trochę czekam i się doczekać jakoś nie mogę ;) Jeśli jest jakiś świąteczny urlop to pytania nie było, ale jakoś żadnych takich informacji nie znalazłem ...

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.