Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

Skorzystaj z seomatika, ja nie narzekam na skuteczność.

toś doradził - gorzej trafić nei można.

Chociaż doradziłem, a nie tylko zgredzę. Takie są moje obserwacje, co przekłada się na konkretne wyniki więc nie biorę tego z chmur.

Statlink być może też jest dobry, czas pokaże.

• Like 1

Na forum statlinku znalazłem taką wypowiedź Leona:

"Prosimy o wyrozumienie szykujemy nowy algorytm i w starym nie chcemy się już grzebać, nowy jest na ukończeniu."

Można poznać więcej szczegółów? Albo kiedy będą jakieś informację odnośnie nowego algorytmu i czego będą dotyczyć zmiany?

Mam 25 linków dla jednego URL-a. Po sprawdzeniu scrapeboxem dostaję takie wyniki:

10 podstron zaindeksowanych w G

15 podstron niezaindeksowanych w G

Poprawię tu Adriana - Statlink nie przydziela nawet na chwile linków na podstronach niezaindeksowanych, przydzielamy tylko na wcześniej przeskanowanych podstronach więc jeżeli masz na liście podstrony nieaindeksowane to znaczy że podstrony wypadły z indeksu i za kilka dni będziesz już tam widział nowe podstrony bo system to wymieni. Nie oczekuj jednak że licząc przydzielenia w dziesiątkach milionów zrobimy to błyskawicznie tego samego dnia po wyindeksowaniu podstrony, to nie nasa :) Wg mnie szczerze - szkoda Twojego czasu na weryfikację tego, nie istniejemy od dziś.

Co do nowego algorytmu pisałem juz o tym gdzieś na naszym wewn. forum, zmiany dotyczą efektywności przydzielania i weryfikacji przydzieleń, zmienimy nieco obsługę błędów na Stronach, dojdzie też pare drobnych rozwiązań funkcjonalnych :)

Edytowane przez Noel

System reklamy i promocji w internecie - Statlink.pl

• 2 tygodnie później...

w związku ze zmianami kilka pytań ode mnie:

1. czemu wyświetlacie "system reklamy test" a nie samo słowo "test"? sprawia to, że łatwo wyłapać i zbanować wszystkie strony które się zcache'owały w "złym" momencie, natomiast po słowie "test" nie jest to już możliwe bo jest generyczne...

2. co to znaczy, że strony z n/a nie będą trzymane w systemie - jeśli strona ma site:15 i z tego połowa podstron to n/a to będziecie usuwać takie strony z systemu?

3. czy możecie dodać jakieś info w panelu czy strona ma linki w 1 miejscu czy rozrzucone? bo jak ktoś ma spore zaplecze robione przez b.wielu wykonawców to ciężko teraz sprawdzać każdą stronę z osobna...

4. jak w praktyce będzie się odbywało sprawdzanie czy zbanowane strony na nowych domenach zostały faktycznie poprawione, bo brzmi to trochę na ten moment mało wiarygodnie, niczym Matt Cuts ;)

A ja proszę o wyjaśnienie, z jakiej racji za DWA linki wychodzące na DWÓCH PODSTRONACH system skasował mi ponad 9000 punktów. To było wczoraj, dzisiaj system ni z gruchy ni z pietruchy "wykrył" dodatkowe linki... które kilka dni temu usunąłem. I oczywiście znowu zabrał punkty, tak że teraz jestem ponad 11 000 na minusie, co powoduje, że ani nie mogę linkować własnych stron ani nie mogę kontrahentom transferów przedłużać - a więc tracę pieniądze!

eclipse

1. podjęliśmy już pewne działania wcześniej więc to co jest w indeksie to głównie pozostałości, stare Strony których juz nie ma w systemie, ale jakieś pojedyncze przypadki się zdarzają więc popracujemy jeszcze nad tym.

2. na początek obniżymy punktację, Użytkownicy sami dojdą do wniosku że szkoda zachodu.

3. ok damy info i możliwość odfiltrowania (takie kwestie wolelibyśmy żebyście zgłaszali na naszym forum w wątku "życzeń do systemu" bo jak będziemy to rozrzucać po różnych forach i różnych wątkach to pewnie coś pominiemy.

4. moderator to oceni czy coś zostało zrobione wg naszych wytycznych.

Ivellios odpowiedź już masz na naszym forum nie potrzeba spamować nas na każdym polu jedno forum, drugie, wiadomość prywatna i email, bez przesady!

Edytowane przez Noel

Mam takie pytanie. Dlaczego system pokazuje błedyFLAGI dla podstron które mają przekierowanie 301? Za co?

Tym bardziej ze podstrony maja 301 od ponad roku (domeny przechwycone), nagle update dezaktywuje wiekszosc?

Co z tym niby zrobic?

Wywali mi 50 stron z systemu to i klienci moga byc niepocieszeni.

O_o

Mam takie pytanie. Dlaczego system pokazuje błedyFLAGI dla podstron które mają przekierowanie 301? Za co?

Tym bardziej ze podstrony maja 301 od ponad roku (domeny przechwycone), nagle update dezaktywuje wiekszosc?

Co z tym niby zrobic?

Wywali mi 50 stron z systemu to i klienci moga byc niepocieszeni.

Mam ten sam problem. Dzisiaj będę właśnie wysyłał zgłoszenie problemu do admina Statlinka.

Spokojnie przyjrze się sprawie, oczywiście przekierowanie podstrony nie powinno skutkować FLAGĄ jeżeli tak jest to poprawimy. ...No i jak możemy mówić wcześniej o bugach, przecież nie sadzimy ich umyślnie to irracjonalne oczekiwania :)

Btw. jak juz wspominałem pisanie na tym forum w kwestiach konkretnych problemów jest bezproduktywne ponieważ nie mogę ani zweryfikować Użytkownika ani nie mam ID Stron. Dlatego proszę o pisanie na naszym forum a najlepiej zgłaszanie takich problemów za pomocą formularza do Admina jeżeli mają być skutecznie rozwiązywane.

Edytowane przez Noel