Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Mam taki apel do wydawców stron w Statlinku. Dobrze by było jakbyście blokowali na stronach bota Ahrefs. On przecież nic nie daje do statystyk w systemie jak MJ, a powoduje że nowo dodane linki pokazują sie po paru dniach ładnie w Ahrefsie i podane są konkurencji jak na talerzu. Dzięki temu mogą je zgłaszac np do spamraportu i też na tym tracicie wtedy, jak cała strona obrywa...

Edytowane przez Kołek

Strony www, sklepy internetowe, pozycjonowanie.

Agencja interaktywna Toruń -

https://e-infonet.pl

Mam taki apel do wydawców stron w Statlinku. Dobrze by było jakbyście blokowali na stronach bota Ahrefs. On przecież nic nie daje do statystyk w systemie jak MJ, a powoduje że nowo dodane linki pokazują sie po paru dniach ładnie w Ahrefsie i podane są konkurencji jak na talerzu. Dzięki temu mogą je zgłaszac np do spamraportu i też na tym tracicie wtedy, jak cała strona obrywa...

Też mnie to irytuje. Może to powinien być apel do właścicieli statlinka. Nie dałoby się wprowadzić takiego wymogu? Może za dodatkowe punkty czy coś.

SEO, SEO i SEO

Wiem, że to nie na temat. Ale jak już tutaj zaczęła się dyskusja o blokowaniu robotów to mam problem.

stworzyłem robots.txt

i umieściłem tam:

User-agent: RogerBot

Disallow: /

User-agent: AhrefsBot

Disallow: /

Oglądam teraz sobie logi i nadal wygląda u mnie tak samo jak przed blokowaniem:

173.199.115.83 - - [24/Nov/2012:03:54:56 +0100] "GET /xxx/xxx/xxx HTTP/1.1" 200 2662 "-" "Mozilla/5.0 (compatible; AhrefsBot/4.0; +https://ahrefs.com/robot/)"

Może ktoś pomóc i powiedzieć co robię źle?

Coś padło, nie pierwszy i nie ostatni raz.

Admini czuwają, bo już ustawili "przerwę techniczną". Dedukuję że wkrótce system wróci do życia, więc bez paniki.

EDIT: i już działa :)

Edytowane przez Sławomir Borowy

Szukaj mnie tutaj: Asante

• 3 tygodnie później...

droga administracjo można wiedzieć kiedy będą akceptowane strony ostatni raz przed świętami ? Mam jeszcze sporo stronek do akceptacji i chciałbym wiedzieć to przyspieszę pracę :P

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

Dobrze kojarzę, że wsp. treści ustalany jest na podstawie średniej systemowej? I czy mam rację, że to może działać tak:

1. Mam wsp. 0.40 - dodaję treści i zyskuję 0.80.

2. Ponieważ ja dodałem to średnia treści w systemie wzrosła, więc komuś ocena spadła.

3. Ten komu spadła np. z 0.90 na 0.70 dodaje treść i ma znowu 0.90

4. Ponieważ średnia wzrosła to mi znowu spada z 0.80 na 0.xx.

Czy tak może wyglądać sytuacja? Oczywiście 1 strona nic nie zmienia, ale przy 10%-20% stron wahania już mogą być odczuwalne.