eria86 Opublikowano 7 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 serwer nie wytrzymał update pr? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paq Opublikowano 7 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Leży od kilku godzin, więc to nie to. Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kołek Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 (edytowane) Mam taki apel do wydawców stron w Statlinku. Dobrze by było jakbyście blokowali na stronach bota Ahrefs. On przecież nic nie daje do statystyk w systemie jak MJ, a powoduje że nowo dodane linki pokazują sie po paru dniach ładnie w Ahrefsie i podane są konkurencji jak na talerzu. Dzięki temu mogą je zgłaszac np do spamraportu i też na tym tracicie wtedy, jak cała strona obrywa... Edytowane 19 Listopada 2012 przez Kołek Strony www, sklepy internetowe, pozycjonowanie. Agencja interaktywna Toruń - https://e-infonet.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamA Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 (edytowane) kosz... Edytowane 19 Listopada 2012 przez AdamA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ebsand Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Mam taki apel do wydawców stron w Statlinku. Dobrze by było jakbyście blokowali na stronach bota Ahrefs. On przecież nic nie daje do statystyk w systemie jak MJ, a powoduje że nowo dodane linki pokazują sie po paru dniach ładnie w Ahrefsie i podane są konkurencji jak na talerzu. Dzięki temu mogą je zgłaszac np do spamraportu i też na tym tracicie wtedy, jak cała strona obrywa... Też mnie to irytuje. Może to powinien być apel do właścicieli statlinka. Nie dałoby się wprowadzić takiego wymogu? Może za dodatkowe punkty czy coś. SEO, SEO i SEO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lozik Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 (edytowane) Czy warto blokować jeszcze jakiegoś bota po za Ahrefs? Chodzi mi o bezpieczeństwo swojego zaplecza w statlink. Edytowane 21 Listopada 2012 przez lozik Opowiadania i Ogłoszenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsajko Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 (edytowane) Dorzuciłbym tu RogerBot z OpenSiteExplorer. On się przydaje w Seomatiku i Gotlinku ale nie Statlinku:) Edytowane 22 Listopada 2012 przez elsajko E-INFONET - projektotowanie stron, sklepy internetowe, reklama w Toruniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lozik Opublikowano 24 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Wiem, że to nie na temat. Ale jak już tutaj zaczęła się dyskusja o blokowaniu robotów to mam problem. stworzyłem robots.txt i umieściłem tam: User-agent: RogerBot Disallow: / User-agent: AhrefsBot Disallow: / Oglądam teraz sobie logi i nadal wygląda u mnie tak samo jak przed blokowaniem: 173.199.115.83 - - [24/Nov/2012:03:54:56 +0100] "GET /xxx/xxx/xxx HTTP/1.1" 200 2662 "-" "Mozilla/5.0 (compatible; AhrefsBot/4.0; +https://ahrefs.com/robot/)" Może ktoś pomóc i powiedzieć co robię źle? Opowiadania i Ogłoszenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsajko Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Nie wiem jak OSE ale Ahrefs załapuje robots.txt czasem dopiero po paru tygodniach ale w końcu (prawie) zawsze reaguje. Sprawdzałem na wielu domenach. Więc dzień po to normalne że jeszcze hula. E-INFONET - projektotowanie stron, sklepy internetowe, reklama w Toruniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kołek Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Co się dzieje ze statlinkiem??? Wchodze i jest tylko logo i czarna strona! Strony www, sklepy internetowe, pozycjonowanie. Agencja interaktywna Toruń - https://e-infonet.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławomir Borowy Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 (edytowane) Coś padło, nie pierwszy i nie ostatni raz. Admini czuwają, bo już ustawili "przerwę techniczną". Dedukuję że wkrótce system wróci do życia, więc bez paniki. EDIT: i już działa Edytowane 28 Listopada 2012 przez Sławomir Borowy Szukaj mnie tutaj: Asante Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marches Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 droga administracjo można wiedzieć kiedy będą akceptowane strony ostatni raz przed świętami ? Mam jeszcze sporo stronek do akceptacji i chciałbym wiedzieć to przyspieszę pracę Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki. Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goszczu Opublikowano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Dobrze kojarzę, że wsp. treści ustalany jest na podstawie średniej systemowej? I czy mam rację, że to może działać tak: 1. Mam wsp. 0.40 - dodaję treści i zyskuję 0.80. 2. Ponieważ ja dodałem to średnia treści w systemie wzrosła, więc komuś ocena spadła. 3. Ten komu spadła np. z 0.90 na 0.70 dodaje treść i ma znowu 0.90 4. Ponieważ średnia wzrosła to mi znowu spada z 0.80 na 0.xx. Czy tak może wyglądać sytuacja? Oczywiście 1 strona nic nie zmienia, ale przy 10%-20% stron wahania już mogą być odczuwalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marches Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 ktoś z Was wie kiedy będzie moderacja stron ? Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki. Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin777 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Chyba jeszcze wszyscy żyją sylwestrem, bo nikt nie komentuje przełomowych zmian w systemie, od wczoraj maksymalnie 6 linków na podstronie, co z pewnością zwiększy moc systemu i cenę za 1k punktów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi