Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

adres był podawany na wielu forach, FB nie ma co się ,,chować" z nim. Nie podjęliśmy żadnych radykalnych kroków co do domen z PR , tak jak powiedziałem wyniki testu nam pokażą czy te sa ok. Moim zdaniem to nie o domeny chodzi w tym całej aferze powiadomieniowej tylko o charakterystykę linków. Czyli to czy ktoś przesadził z linkamia anchorem oraz dowalał linki w treści. Nie wiem jak Wy, ja już dostałem pierwsze odpowiedzi na ponowne rozpatrzenie. Negatywne ale są wskazane linki nie ze stata ale z dorbych stron i nie chodzi o te dobre strony że są be tylko o to że to np. link w treści (co Google chyba przestaje lubiec). Więc po poprawie naszych działań i korekcie emitowania linków w systemie wszystko wróci do normy

Szeryfów przepraszam :)

aktualnie serwer padł nam, pracujemy żeby go przywrócic

Tez odnosze wrazenie ze to coraz mniej kwestia stron ale sposobu linkowania (ktory byc moze jest uczony na podstawie "oflagowanych" stron z disavow) czy badaliscie/ bedziecie testowac sprawe linkow z widgetow ? Mysle ze sporo stron w stacie oparte jest o WP i sporo ludzi po zakazie linkow w stopce naturalnie przeszla do widgetow. DObrze by bylo miec sprawdzona ta lokacje przed zmiana zalecen lokalizacji linkow w systemie.

Do właścicieli tych super PRowych stronek..

Nie chodzi o to ile te Wasze witryny maja lat, linków czy jak wyglądają ale o to, że emitują linki z SWLa. Nie jesteście Onetem, youtubem czy chomikuj, którzy byli także na tych listach. W odróżnieniu od nich na każdej podstronie swojej witryny, w stopce lub sitebarze, emitujecie po kilka linków, do tego na każdej podstronie różnych. do tego te linkowane witrnyy mają linki z podobnie zrobionych stron często na na te same anchory.

Średnio rozgarnięty człowiek z Google po zapoznaniu się z nimi będzie wiedział, że to SWL a jak jeszcze Google dostanie taką liste jak dostało to problem gotowy.

Istnieje, duża szansa, że teraz każda wiryna, która będzie z tego linkowana zostanie sprawdzona pod kątem nienaturalnych linków a PR z tych witryn z listy zejdzie w parę miesięcy, nie z każdej bo Google żadko karze wszystkich tak samo. Jak napisałem nie jest to wiadome na 100%, istnieje jednak takie ryzyko a ja np wolałbym by to co linkuje nie pojawiło się na stronie z tej listy. Może to działanie na wyrost ale wolę taką prewencję niż indywidualne akcje Google, który będzie lowił nowe adresy.

Dodam, że z tego co analizowałem, te witryny, o których wiem, że dostały powiadomienie w poprzednią sobotę miały zawsze linki na domenach z tej nieszczęstej listy. Jedne mniej, drugie więcej ale miały .....

• Like 2

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

no to gratuluję że posiadacie własne zdanie kierowane własnym interesem, poza Waszym jednak interesem jest jeszcze interes klientów i całego systemu, rozwiązanie z przeprowadzeniem testu który zdecyduje o losach tych Stron to salomonowe rozwiązanie ale niektórzy zachowują się jakby z góry wiedzieli że te domeny są jednak zafiltrowane, dajmy sobie szansę się dowiedzieć i podjąć decyzję w oparciu o wiedzę pragmatyczną!

piszesz o przeprowadzeniu testu dla domen z pr, ale ja widzę u siebie przymus wymiany domen do pr3, nie mam akurat nic z wyższym pr w stacie więc nie wiem jak to wygląda dla domen z pr4, 5 itp. co w takim razie zapewni mi test, jeśli za 4 dni muszę wymienić domeny?

druga sprawa jest tego rodzaju, że bardzo łatwo znaleźć strony, na których emituje się swl. jeśli pojawią się kolejne listy będziecie wyrzucać kolejne domeny?

Usługi seo, zaplecze, link building, copywriting e-reklama

Najlepszy program partnerski, do 40 procent prowizji od każdej sprzedaży - sprawdź tutaj

a ja po zgłoszeniu do googla prośby o rozpatrzeine dostaję info zwrotne, że strona nadał łamie wytyczne linkami z parszywych stron i podaje mi przykłady waszych wypasionych stron z PR 2-3.

Kto ma tą listę i skąd wiecie, że jest tam onet i wp??

albo lista jest powazna i wypieprzamy linki z waszych wypasionych stron, albo lista jest niepowazna i się nią nie zajmujemy, bo to zwykłe mydlenie oczy. Wersja pośrednia to jakiś żart.

rbednarz szkoda że nie piszesz ze swojego nicka. Awaria w wersji optymistycznej dziś będzie usunięta, wersja pesymistyczna -może to potrwać dobrych kilka dni. Dziś do wieczora będziemy wiedzieć wiecej

jak nie ze swojego to z czyjego piszę? Jakbys pomyslał chwilę to byś nawet się doszukał powiązania tego nicka z adresem mailowym z którym co jakiś czas wymieniasz korespondencję.

Sugerowałem już, żeby w statlinku zrobić opcję zaznaczania pozycjonowanej strony jako zafiltrowanej przez google + opcja dodawania adresów jakie google podaje za szkodliwe przy nieudanej próbie zgłoszenia. Wy wenątrz systemu mając szaroka próbę filtrowanych stron moglibyście sprawdzić czy pokrywa się to z listą, czy nie.

Edytowane przez rbednarz

akurat te z wyzerowanym PR rozumiem, ale te ktore utryzmaly PR nie powinny ponosic zadnych konsekwencji, bo tak naprawde nie ma 100% pewnosci ze sa one bezwartosciowe lub szkodliwe, chyba ze ktos pokaze dowod ze w GWT zostaly one wskazane.

wiec jak najbardziej popieram slowa janekszeryf

GWT wskazało mi kilka linków z Pr>0 (a konkretnie 2-3) jako lfinki szkodzące mojej witrynie.

Znajde, porównam z listą i dam znac.

pozdr

Edytowane przez rbednarz

Nie wiem gdzie jest ta tajemna lista, żebym mógł porównać linki.

pozdr

Jak bys czytal watek to mysle ze bys bez trudu zauwazyl. Ta "tajemna lista" jest tak ukryta ze znajduje sie nawet nie kilka tylko jedna strone wczesniej......

Edytowane przez Kiler

GWT wskazało mi kilka linków z Pr>0 (a konkretnie 2-3) jako lfinki szkodzące mojej witrynie.

Znajde, porównam z listą i dam znac.

pozdr

Ludzie myślcie trochę, zgłaszając stronę do ponownego rozpatrzenia usuwamy wszystkie linki z SWL, logiczne jest, że człowiek z SQT wszkaże wam tego typu linki, chociaż domena miała by PR 10, jeśli jednak chcecie te linki pozostawić to zadbajcie aby by były one no follow lub miały odpowiedni anchor. To, że wskazali te linki nie oznacza one, od razu, że są szkodliwe, a to, że anchor jest nienaturalny.