Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

@jedi2012 - najpierw to się trochę podszkol w robieniu pozycjonowania a potem pier..... głupoty.

Dostałeś akurat te przykłady bo masz anchory a Google przede wszystkim daje za wzór linki anchorowe. Jakbyś miał szersza wiedzę albo więcej czytał to byś wiedział jakie przykłady podaje Google.

A jak myślisz, że maskowanie jest kluczem do wszystkiego to twoja wiedza nawet nie jest słaba, jest po prostu żadna.

Anchory

No to nei mam pytań ... a tyle się trabi aby chociażby różnicować linki pod względem EMA ...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Polecam do poczytania artukuł https://www.silesiasem.pl/google-pingwin-2-1-przyczyny-i-wnioski-na-podstawie-44-przykladow

dla pozycjonowanej domeny mam 14 fraz (jedno i dwu wyrazowych), poleciały dwie (dokładnie z Top3 do top20). Reszta siedzi nadal w top1-5. Wszystkie są linkowane ze zróżnicowaniem anchorów (odmiana, przypadki, liczba pojedyńcza i mnoga oraz, innym tekstem przed i po. Linkownie mam w stalinku, seomatiku, prolinku, livelinku i linkolo (wszędzie po troszku) z częstą obserwacją gdzie są linki.

Linków nie ma dużo. A więc pkt. 1 i 2 artykułu raczej nie jest przyczyną. Prędzej podejrzewam pkt. 3 (rzeczywiście spadek miał miejsce po 4.10.2013 r.) choć jak poczytać komentarze to odpowiedzi jednoznacznej nie ma. Najwięcej filtrów dostałem za linki na stronach nie tematycznych oraz za linki na stronach z systemów które nagle oberwały od gogole (spadek site, PR itd).

Chętnie podyskutuję z fachowcami (sam przecież laikiem jestem) jak po ostatnim Pingwin należy linkować w SWL-ach.

Mam dziwny problem -

spada mi ilość przydzielonych linków, jak rozumiem może to być spowodowane rosnącym kosztem linków, ale de facto mam jeszcze dużo wolnych punktów to dlaczego system nie zabiera sobie tych punktów tylko zmniejsza ilość przydzielonych linków?

piszecie w aktualnościach na statlinku ze:

Informujemy, że system usunął wszystkie możliwe Linki pochodzenia systemowego ze starych Stron usuniętych z systemu. Aktualnie kontrolujemy sytuację "Linków Zombie" na bieżąco.

Na bieżąco jesteśmy również z reagowaniem na zmiany PR zasobów w przydzielaniu Linków przy czym w reagowaniu obowiązuje okres karencji 2 tygodnie.

Ale niestety moje jakoś dalej są publikowane.

Pisałem w tej sprawie zgłoszenie i zero odpowiedzi !