Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

Poczekajmy, chociaż prawdę mówiąc sam nie rozumiem tej sytuacji :-)

Trudno, będzie SEO bez StatLinka, albo powstanie inny, lepszy SWL. Administratorzy muszą wiedzieć, że to przecież nie koniec świata dla polskiego seo, heloł ;-)

www.tebim.pro - Rozwiązana dla e-biznesu.

Komentarz Leon'a z forum Statlink'a:

Nie ma tu żadnego błędu, system pokazuje realne wykorzystanie zasobów, jeżeli pokazuje 123 Podstrony w systemie Statlink a tylko 5 slotów zapełnia 100% to należy to czytać że podstrony nie zostały zakwalifikowane do przydzielenia Linków co z kolei może być skutkiem tego że Strona zwyczajnie nie zdążyła się jeszcze wdrożyć jeżeli jest świeża a jeżeli sytuacja występuje dłużej (ponad 2 tygodnie) to może oznaczać problemy, np nie spełnianie kryteriów, błędy na podstronach, generalnie to o czym piszemy w FAQ i opisie systemu i tu raczej powinny pojawić się błędy w logach. Jeżeli jednak wszystko zostało sprawdzone i jest ok wówczas można nam zgłosić problem formularzem podając szczegóły, jednak nie wcześniej niż 7-10 dni od dodania Strony bo wóczas nawet my nic nie możemy o niej powiedzieć.

chali jesteś nowy może dlatego nie wiesz że nigdy w Statlinku nie było tak że Linki są przydzielane od zaraz, Strona wymaga analizy, w Twoim przypadku dodatkowym problemem jest to że Strona jest Tagowa a w indeksie google masz zaindeksowane głónie tagi a dopiero troche Stron z artykułami to nie poprawia Twojej sytuacji.

Z przydzielaniem jest coraz lepiej ale tu nie wszystko zależy ode mnie jest również ta niewidzialna ręka, jak już pisałem w innych wątkach trochę rzeczy zbiegło się w czasie system się przytkał a nowe Strony muszą się wdrożyć, aktualnie wychodzimy na prostą poluzowaliśmy też nieco politykę ilości Linków na podstronach żeby się nie udusić.

Źródło: https://statlink.pl/f...t=2727&start=15

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

"jeżeli pokazuje 123 Podstrony w systemie Statlink a tylko 5 slotów zapełnia 100% to należy to czytać że podstrony nie zostały zakwalifikowane do przydzielenia Linków" czyli biorąc w tej chwili pierwszą lepszą stronę która została zaakceptowana dnia 2013-09-25 (pr2, 3 gwiazdki, 80 podstron w Statlink) ma 434pkt (aktualnie 11.11.2013), oznacza to według tego co zostało napisane że praktycznie tylko główna została zakwalifikowana do wyświetlania linków ? a reszta to co ? robiłem dla jaj ? Moment bo nie dociera do mnie to co napisał Leon, jak każdy wie że po akceptacji w przeciagu 2-3 dni a nawet 24 godzin zostają wyświetlane linki na głównej, fajnie, ale czemu nie idzie dalej na podstrony tylko stoi ? Ile taka strona ma się "wdrażać" ? aż będzie update PR i te strony będą g warte ? W takim razie jaki jest sens dodawania stron przez użytkowników do Statlinka ? Gdzie tu sens jeśli przy 31 zaakceptowanych stronach dnia "2013-09-12" (po części tego dnia bo cześć z nich została zaakceptowana później) "Uzyskane Punkty za dodane Strony: 15307 pkt." ? Chyba każdy z Was wie jakie są to koszta zrobienia stron, a wynajmem (wynajem takiej ilości to jakieś 180zł brutto nawet). Podejdźcie do tego poważnie i weźcie pod lupę uwagi userów, a najlepiej naprawcie ten błąd bo to jest jakiś błąd i nie migajcie się jakimiś bzdurami, bo widzę co się dzieje na podstronach czyli prawie prawie nic, a na głównych prawie wszedzie 5 linków.

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

Marches ma 100% racji, wychodzi na to, że tylko na stronach głównych jest unikalna treść w stosunku do innych części witryny. Niestety, ale nowym użytkownikom jak i starym nie opłaca się dodawać nowych stron do systemu.Bo dodać 10 stron z Pr 2 i 100 tekstami i po miesiącu mieć 3k punktów i sprzedać to za 30 PLN to sorry

Pytanie za 100 punktów... czy są chętni na linki? Sprawdziłem przed chwilą kilka nowych projektów, stan na dzień wczorajszy co do przydzielenia linków - 100% wykonania zapotrzebowania. Z punktu widzenia osoby korzystającej z linków - jest git, przydziela się elegancko. Pomijając umieszczanie na stronach z PR 0 ;).

Więc jeżeli linki przydziela bezproblemowo to może jest po prostu nadmiar punktów/za mało chętnych?

Edit: a przynajmniej dotyczy to części kategorii/stron, znalazłem jednak takie dla których nie przydziela we właściwym tempie.

dymna.jpg

No tak ale jeżeli zapotrzebowanie jest w 100% spełnione to i tak byś więcej linków na stronie (ogólnie serwisie) nie dostał, tak?

ale według nasycenie systemu to w każdej kategorii brakuje stron, chyba że on nie działa prawidłowo

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

no teraz "BRAK STRON" "BRAK LINKÓW"

wedrowiec - zademonstruje Ci empirycznie że nie ma w 100% spełnionego zapotrzebowania, linki dodają się "jak im pasuje" i to nawet z kilkudniowym opóźnieniem.

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

Chcecie powiedzieć, że... Jest tyle stron w systemie, że linki przydzielane są na strony główne, bowiem nie ma potrzeby przydzielania ich na podstron z racji "wolnych" slotów linkowych na innych domenach głównych? :-)

www.tebim.pro - Rozwiązana dla e-biznesu.

spokojnie proszę nie dramatyzować przyglądam się sytuacji i nikt nie zamierza dopuścić do jakiegoś paradoksu żeby tylko główne się zapełniały heloł zapotrzebowanie na Linki jest ogromne przecież mamy tak samo do czynienia z narzekaniem Użytkowników linkujących i widzimy statystyki w Panelu kto i po co składałby działający dający efekty system :)

System dąży do maksymalnej dywersyfikacji więc nawet gdyby zapotrzebowanie było małe i tak rozsiałby Linki poza strony główne, wg mnie sytuacja ma związek z przypchaniem gdy zmniejszyliśmy pojemność Stron wszyscy wydawcy czekali do końca a później na gwałt zaczęli dodawać nowe Strony które muszą się jednak wdrożyć a pisałem również gdzieś o tym że fakt że nie wymagamy poziomów BL i RD nie oznacza że nie ma to wpływu na szybkość wdrażania się Strony wciąż trzeba zapewnić jej ruch przychodzący strona musi żyć żeby się wdrożyła w Statlinka tymczasem zniesienie poziomu BL zmyliło wydawców i nie dość że czekali do końca to przestali jeszcze Linkować i czekają na gwiazdkę z nieba :)

druga sprawa przy Stronach tagowych indeksowanie w wyszukiwarce tagów zamiast podstron artykułowych również skutecznie spowalnia proces wdrażania się Stron, kolejny problem spowalniający to błędy, mimo że to nic nowego w Statlinku to wszystko powtarzam gdzie się da weryfikowałem już sporo Stron i znajduje takie właśnie uzasadnienia dla braku rozwoju nowych Stron w systemie, jeżeli ktoś dba o jakość zaplecza nie narzeka.

ogólnie widzę że sytuacja się poprawia przynajmniej na Stronach wdrożonych, powinni to też zauważyć Użytkownicy linkujący,

system daje Linki na Strony główne ponieważ Strony główne są traktowane przez nas priorytetowo i "zawsze spełniają warunki". Jeżeli ktoś ponad to co napisane ma wątpliwości że Strona powinna już przyjmować kolejne Linki a tego nie robi proszę z zachowaniem spokoju przesyłać mi po przykładzie przez formularz kontaktowy - administrator będę analizował i może na coś mnie to jeszcze naprowadzi, spróbuję również zrównoważyć przydzielanie na głównych może uzależnić od gotowości przynajmniej kilku podstron do przydzielania.

Ps. wyróżnienie dla wypowiedzi site.net :)

Edyta: kosmetyka i znaki nowej linii ;)

Edytowane przez Noel

System reklamy i promocji w internecie - Statlink.pl