Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

Adek, no po prostu bez żartów proszę. Wyraźnie napisałem w poście ID strony o jaką chodzi! Po cholere mam pisać po raz enty kolejnego maila, jak widać, jak byk jaka to strona z którą jest problem? Ok, napiszę - z ciekawosci czy wogóle dostanę odpowiedź.

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

Czy kwestia "Nie odnaleziono wymaganych Linków systemu Statlink" została poddana analizie wg wytycznych z FAQ ?

Oczywiście, że tak. Nie chodzi o to, że linki są a system ich nie widzi tylko o to, że w ogóle nie wyświetlają się na podstronach mimo ich przydzielenia.

Dokładnie chodzi o to że linki w ogóle się nie pojawiają po przydzieleniu. U mnie taki problem pojawia się na np na stronach: 73186, 73187, 73325, 73065, 73172.

Ja upomnę się o moderację raz jeszcze.

Czekanie tydzień na aktywowanie stron to troszkę za dużo moim zdaniem.

Jedna z moich stron czeka na moderację już bite dwa miesiące...

To było do przewidzenia, sam linkuje pewne domeny od kilkunastu i nawet więcej dni i nadal tyle pkt ile było także nie wierze w to ze im więcej robot google na stronie tym więcej pkt i nie tylko podstrony linkuje.

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

widze ze problemow ze statlinkiem coraz wiecej, ciężko pkt nalicza a cena 1 k pkt na wynajem to 10 zl !! przegięcie ! cena spada zamiast rosnąc

moze wrocie do starych zasad statlinka i bedzie po problemie haha

a nie caly czas jakies zamieszania i problemy ktorych nikt nie potrafi rozwiazac ani na nie odpowiedziec

bo jak dalej tak bedzie to chyba bardzo duzo osob od statlinka sie od wroci

Site.net problemy były zawsze i zawsze były rozwiązywane, tak jest od 5 lat, tak jest i teraz nic się nie zmieniło. Inaczej by nas nie było byłaby tylko ręka której nie byłoby już w co włożyć ;)

Ivelios czekasz już ponad 2 miesiące i nagle wzięło Cię na napisanie tego na forum. Gratuluje determinacji w rozwiązywaniu swoich problemów.

Tak problem przydzielania mamy ogarnięty, przypominam jednak o konieczności zrównoważonego podlinkowania zasobów w celu lepszego wdrażania się Stron.

Edytowane przez Noel

System reklamy i promocji w internecie - Statlink.pl

Brakuje mi w statlinku jednej kluczowej funkcji. Obecnie gdy chcę zrezygnować z linków na danej domenie to jedyne co mogę zrobić to wrzucić je do disavow tools. Nie mogę takiego linku zdjąć ze statlinka bez poświęcenia sporej ilości czasu na jego zlokalizowanie. Z tego powodu aby użytkownicy sami nie zgłaszali stron z systemu proponuje wprowadzenie funkcji, w której podaje listę domen, które moim zdaniem są niebezpieczne. Wówczas statlink przeszukuje bazę i wypisuje listę stron, które są linkowane niebezpiecznymi linkami.

Plusem takiego rozwiązania jest to, że gdy zgłaszam disavow lub chcę wyrzucić jakieś linki, które mi się nie podobają profilaktycznie to mogę to zrobić przez statlinka bez zgłaszania tego w disavow.

Od wczoraj dostalem szeroka komunikacje od statlink odnosnie bledow z polaczeniem lub publikacja linkow (okolo 30 maili) na wszystkich sprawdzonych przypadkach linki sie wyswietlaly a skrypt dziala prawidlowo. Dostal ktos jeszcze tyle bledow czy tylko ja jestem uprzywilejowany nagla nadkomunikacja statlinka :)

Mam nadzieje ze to nie kolejny blad systemu bo deaktywowalo mi juz w nocy jedna strone (dziala prawidlowo).

Niezły kolo jesteś. Zgłoś cały Internet od razu do disavow.

To oświeć mnie co Ty robisz jak masz powiedzmy 1000 linków do wywalenia. Sprawdzasz każdy jeden czy znajduje się w statlinku? Zakładając, że sprawdzenie 1 linku zajmie Ci 3 min, to musiałbyś to robić przez 50 godzin, czyli ponad 1 roboczo-tydzień. Może z jedną stroną to nie duży problem, ale przy kilkuset stronach jest to niewykonalne.

Piszą właśnie o tym tylko po to że dla mnie disavow to ostateczność.

Co znaczy, że masz 1000 linków do wywalenia? Skąd wiesz, które są "nienaturalne" dla Google i że akurat ten 1000? To o czym piszesz to jest krótkowzroczne myślenie i działanie. Zgłosić jak leci, bo po co się męczyć. Są narzędzia (i to tanie), które pozwalają z dużym prawdopodobieństwem ocenić, które linki mogą być przyczyną kłopotów i podjąć takie działania, które ograniczą do minimum korzystanie z disavow.