Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

Czy się komuś opłaca trzymać domeny PR 0, widać po ilości domen w systemie, pod koniec roku było jak pamiętam ponad 21000, teraz jest 18348. To, że roboty blokuja ahrefsa i ms nie znaczy, że nie widać linków prowadzących do strony kolego :)

1. To jak zauwazyłeś, zginą śmiercią naturalną i nie ma co sie przejmowac. Zawsze jest szansa, ze PR sie pojawi na ow domenach.

2. Jasne ze widać na rozne sposoby, ale nie mow ze przejrzales 18k domen ;] Napierdzielanie byle czym w domeny tez niesie za soba konsekwencje.

O_o

Czy coś się zmieniło przy moderacji domen ? Po wczorajszej akceptacji otrzymałem na wszystkich dodanych stronach tylko 2 gwiazdki (normalnie otrzymywałem 3, przy takiej samej ilości fotek itp).

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

Chyba nie tylko u Ciebie, wydaje sie ze nie tylko strony sa wycofywane z systemu ale tez i linki bo u mnie tez spory spadek punktow.

Generalnie na ten moment wynika ze przestalo sie oplacac dodawac czy przedluzac domeny pod statlinka (moze te co maja jeszcze troche linkow przydzielonych jeszcze poki co tak). Widac to po ilosci domen, raczej nie ma ostatnio zerowan PR a liczba spadla z ponad 20 tys do 17,9 tys. I to tak naprawde w poltorej miesiaca....

Edytowane przez Kiler

Czy ktoś z moderacji może mi odpowiedzieć dlaczego dostałem tylko dwie gwiazdki ? (ID strony 75074 i reszta stron z tego samego konta), podczas gdy dodawałem strony w tym samym stylu do innego konta i mam 3. Tutaj wybitnie nie opłaca się już tworzyć stron pod ten system, jak się ma liczba pkt początkowa w liczbie 176 do artykułów, domeny, pracy i serwera ? Wiem wiem narzekanie, a jak nie pasuje to wy******* i rób strony pod Gotlinka czy Seomata, tylko że puki co jako SWL Statlink jest jednym z lepszych, ale koszta już dawno przewyższają dochody, nie wspomnę nawet o tym jak wolno generują się pkt. Proszę o reakcję w tej kwestii.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

To że się nie opłaca stawiać nowych wiadome jest od dawna, a świadczyć o tym może chcociażby ilość domen w systemie, zamiast przybywać znacząco ich ubywa już jest nie całe 18k, a sądząc po dzisiejszej fail banów zasób się ten może jeszcze gwałtownie skurczyć.

Ciekawe jest to, że zważywszczy na mniejszą liczbę domen, cena punktów nie idzie w górę, a co raz więcej ogłoszeń typu kupię punkty za 10zł

Edytowane przez janekszeryf

Przynajmniej częsciowo odpływ domen mogłaby powstrzymać możliwość podmiany niepłacalnych domen z PR=0. System raczej tylko by na tym zyskał: wolniejsze ubywanie domen oraz w jakimś stopniu wzmocnienie systemu przez nowe domeny z PR.

Spadek domen to oczyszczanie się systemu z tego co niepotrzebne, ostatnio sporo się działo a teraz mijają okreesy karencyjne dla Stron, można to również zauważyć po spadku punktów za dodane Strony (bufor punktowy się kończy). Wypadają też w znacznej mierze Strony PR0. Lepiej mieć mniej domen wyselekcjonowanych niż więcej i śmietnik takie nasze założenie. Nie rozumiem co oznacza że się nie opłaca stawiać zaplecza, jakość determinuje cenę a jakość (wartość dodana - bezpieczeństwo) jest naszym targetem. Aktualnie system stoi na 4 łapach, dochodzą nowe zasoby PR, cały czas pracujemy nad udoskonalaniem algorytmu właśnie kończymy klasyfikator treści, niedługo pojawią się zmiany zauważalne okiem w Panelu, pomysły nam się nie kończą. Podmianę domen umożliwiamy w okresie nazwijmy to przystępnym dla Użytkowników Linkujących a po tym okresie nie ma to sensu ponieważ i tak większość Linków jest wycofywana z PR0 dlatego wóczas lepszym wyjściem niż podmiana jest postawienie na nowej domenie tej samej Strony od nowa i może przy tej okazji coś w niej ulepszyć. PS. Czy Wy rónież macie problem z przełamaniem wiersza na tym forum na IE?

Edytowane przez Noel

System reklamy i promocji w internecie - Statlink.pl

@Noel - możesz uwzględnić reklamację dla stron z ID usera - 6060 , sorry, ale praktycznie bardzo podobne strony na innym koncie dodawałem i otrzymały 3 gwiazdki a tutaj 2, więc coś nie halo.

Nie mam danych statystycznych bo przeliczamy to w swoim tempie, z rozeznania wśród Użytkowników posiadających własny monitoring wynika że na razie cisza (co może wprowadzić w dezorientację spostrzegawczość jankaszeryfa), czas pokaże spokój nas uratuje.

Reklamacje oceny - do Moderatora i raczej nie na tym forum.

Edytowane przez Noel

System reklamy i promocji w internecie - Statlink.pl