Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

Zróbcie coś z powiadomieniami o site 0 w Google. Na domenie o id 19494 regularnie dostaję powiadomienia o site 0, a dzisiaj system sobie zażyczył że mam ją podmienić, mimo iż domena daje w Google ponad 200 tysięcy wyników...

Niestety, tracą na tym przede wszystkim kupujący punkty, płacimy za punkty, a otrzymujemy 1/20 tego co powinniśmy i nie można tego zgonić na podmiany domeny, bo przydzielam linki tylko do stron z PR, a ostatnio żadnego update nie było.

Szybki i sprawdzony serwer do GSA, CS czy ZennoPostera - SolidSeoVPS

bo przydzielam linki tylko do stron z PR, a ostatnio żadnego update nie było.

A próbowałeś przydzielać na N/A? Domeny z PR mają zawsze największe obłożenie i do nich najwolniej przydziela. Przytkanie systemu to prawdopodobnie efekt tego, że część domen N/A, które były dodawane w pierwszym rzucie 6 miesięcy temu wypadło z systemu (część domeny podmieniła, część nie podmieniła) i linki z nich usunięte poszły tam, gdzie było wolne miejsce, czyli na domeny z PR 1+.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Niestety, tracą na tym przede wszystkim kupujący punkty, płacimy za punkty, a otrzymujemy 1/20 tego co powinniśmy i nie można tego zgonić na podmiany domeny, bo przydzielam linki tylko do stron z PR, a ostatnio żadnego update nie było.

PR nie jest już tak ważny jak kiedyś mimo to większość swl nadal wg liczy wartość. Czas chyba przejść na TR lub inny.

Ja mam ustawione przydzielanie do wszystkich, raz na dwa tygodnie audycik lokalizacji programem (opisanym na tym forum) i słabe linki usuwam (nawet jak PR jest).

Co do strat to przyznaję, kupiję sporo punktów (150k) i jak przez m-c wisi mi 30k z powodu "przytkania" systemu to kasa w błoto.

Wolę dać linki na domeny z PR bo przynajmniej są jakoś podlinkowane, niestety te nowe bez pr są tragicznie podlinkowane albo wcale, mam też zastrzeżenie co do jakości tych stron z pr 0 jak widzę linki typu foto25 itd. To mogę się tylko domyślać co jest na tej podstronie. Jakby nie było wolnych miejsc to w systemie można by dodawać strony z niektórych kategorii, a jak widzę dodawanie wstrzymane, czyli wniosek taki, że zasoby są tylko nie przydziela linków do nich.

Szybki i sprawdzony serwer do GSA, CS czy ZennoPostera - SolidSeoVPS

System się przytkał po podmianach Domen, okres podmian cyklicznych PR0 nałożył się na podmiany zasobów zafiltrowanych przez wyszukiwarkę

A nie lepiej byłoby zrezygnować z cyklicznych podmian i podmieniać tylko gdy dana strona wypadnie z systemu? Bo tak to system zamiast przydzielać ludziom linki (a sprzedawcom punkty :P ), zajmuje się pierdołami.

Dodatkowa uwaga na małe odetkanie i odciążenie systemu.

Częściej sprawdzać pozycje fraz. Mam kilka set ustawionych, co rusz któraś wpada w Top10 i powinno zgodnie z ustawieniami zatrzymać przyrost.

Ale gdzie tam, pozycja stara wisi przez tydzień a linki idą, idą i idą tylko po co skoro zamierzony efekt w postaci pozycji został osiągnięty.

Gdyby pozycje były sprawdzane na bieżąco system nie zapychał by się bo zamiast rozdzielić np. 100 linków rozdał by 80 (przykład).

Ale ileś tysięcy fraz (w całym statlinku) razy 20 linków oszędności i już były by miejsca (lokalizacje) na nowe frazy.

Od razu wyjaśniam - monitoruje większość fraz ale czasu brakuje na ogarnięcie wszystkiego i zatrzymanie ręczne mimo różnicy pozycji między statlink a serp. I w sumie dlaczego mam to robić - skoro system ma taką opcję to nie to robi (automatem).

Czy długo jeszcze będzie trwało odtykanie systemu? Już trzeci tydzień system zdejmuje z moich stron linki i punkty i nic nowego nie przydziela.

System nadal coś nie tak działa, może i coś ruszyło ale zauważyłem bardzo nie pokojącą rzecz, mam ciągły przytost linków natomiast od 2 miesięcy zauważyłem że w CS (GWT) jakby tego przyrostu nie widać.

Czyżby podmiana domen (a mam ustawione z PR i bez) spowodowała że lokalizacje nie są od dawna zaindeksowane przez google ?

Po co komu linki których googlarz nie widzi.

Przede wszystkim trzeba zadać pytanie, po kiego grzyba te obowiązkowe podmiany co 6 miesięcy. Przez to są przecież same problemy.

Potwierdza to fakt, że sporej części linków poprostu nie ma mimo że "niby" są.

Wiele fraz/wyrażeń od 3 miesięcy nie załapało nawet top200 a starsze frazy od dawna mają top10 (tylko na linkach statlinka).

Coś się spieprzyło w systemie. Widzę sporo pobrań ale lokalizacji nie widać bo system ich nie przetworzył.

A może cześć domen w systemie dostało wykop od googlrza czego statlink nie zauważył - bo jakie jest inne wytłumaczenie.

Przykład: domena dodana ponad 3 m-ce temu, kilka fraz, razem prawie 10k punktów zjadło a w GWT linków tyle że na palcach można policzyć.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Pisze temat bo od 1,5 miesiaca praktycznie niemozliwe jest linkowanie na stronach PR0.
System nie przydziela na nich linkow...

Pisze to jako uzytkownik linkujacy gdzie w projektach widze ze link dodany 30 dni temu od ponad 15dni nie ma zadnego przydzielenia !!!
(dodam tylko ze nie wybieram zadnej kategorii ani podkategorii, co oznacza ze w calym systemie nie ma miejsca na jeden link od 15 dni...)

Znowu z drugiej strony widze ze mam domene N/A ktora ma 39% procent oblozenia...

Czy moglibyscie zerknac na ta sprawe ?
Od dluzszego czasu system rozdziela linki sprawnie tylko na stronach PR>0 (a nawet i to nie zawsze).
Mysle ze wiele osob dywersyfikuje linkowanie lub nawet linkuje tylko na stronach N/A ze wzgledu na wieksze bezpieczenstwo...

• Like 2