Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

A nie może, a nie może, a nie może, a nie może... to co ma taka osoba zrobić? Wprowadzili parę lat temu nowy współczynnik ilości treści, dużo bardziej korzystny od poprzedniego - ale oczywiście możliwości przejścia na ten nowy współczynnik nie dadzą, więc powinni wziąć łaskawie pod uwagę że takie praktyki mogą mieć i będą miały miejsce.

I teraz wychodzi na to, że będą karać ludzi za konsekwencje własnych decyzji.

Powiedzmy że mamy dwie strony - jedna ze starym współczynnikiem, druga z nowym. Na pierwszej stronie jest jakieś 10 razy więcej treści niż na drugiej, mimo to pierwsza ledwo wyciąga 0,88, a druga bez jakichś cudów dostała 1,00. I powiedz mi teraz, jak ja mam osiągnąć coś sensownego z tą pierwszą stroną bez "kręcenia parametrów" i bez możliwości przełączenia jej na nowy współczynnik. Proszę bardzo, powiedz!

Stary współczynnik miał dawać więcej punktów niż nowy właśnie z uwagi na to co pisałeś, jeśli ja dobrze zrozumiałem ówczesną wypowiedź.. Leona jak dobrze pamiętam. Więc jeśli się nei mylę to 0,90 starego da więcej pkt niż 0,90 nowego. 2ga sprawa, 0,88 to nie tak źle, zoptymalizuj troszkę kod, wywal zbędne znaczniki i dołóż treści i nie musisz narzekać na stary wsp. Myślę, że teraz jest inny, twardszy orzech do zgryzienia - jak w miarę sprawiedliwie oceniać strony bez PR, a na podstawie ich faktycznej mocy.

Drukarka przestaje już drukować? Kup tusze i tonery na inkhouse.pl !

@jaclaw, z moich obserwacji wynika coś zupełnie innego. Wstawiam do systemu stronę typu zapleczówka, teksty ok. 2000 znaków - i bum, mam współczynnik 1,00. A na tamtej stronie teksty mają objętość wielokrotnie większą, zdarzają się po 20 000 - 30 000 znaków, kilka nawet dobiło do 50 000 - ale współczynnik nie potrafi podskoczyć wyżej jak 0,88. A kodu HTML jest bardzo niewiele, co się dało to albo poskracałem, usunąłem albo wywaliłem do zewnętrznych *.js.

Mnie to ogólnie dziwie skąd są takie rozbieżności w współczynniku treści, że jedna strona ma np. okolo 0,9 a inna 0,65, a długość treści w obu przypadkach taka sama + domeny dodane w tym samym czasie.

Jakie sugestie czemu tak się dzieje ?

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Na jednej ze stron Statlink mógł "łyknąć" więcej podstron z małą ilością treści.

W weekend stworzę szablon w Zennoposter to liczenia znaków z podstron i przeprowadzę analizę. Nie wierzę, że przy artykułach o długości 1500 znaków , ma się tylko 06-0,7. Chyba, że tak jest :)

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

To są domeny dodane po nowym algorytmie liczącym współczynnik treści, więc z informacji na forum statlinkowym wynika, że kod nie jest brany pod uwagę. Jeżeli chodzi o skrypt, to moim zdaniem tym bardziej.

O7vVmZ7.gif

• 1 miesiąc temu...

Sposobów jest tyle, ilu sprzedających :P [bardziej poprawnie: wynajmujących, punktów w Statlinku nie sprzedaje się na stałe]

Część wystawia punkty na Allegro, część na forum Statlinka, część na PiO, część jeszcze gdzie indziej. Ja swoich kontrahentów o nowych punktach informuję przez GG lub emailowo. Sposób załatwienia transakcji zależy więc od tego, jak ustalisz z wynajmującym. Porozglądaj się trochę po forach, po serwisach aukcyjnych, popytaj czy są jakieś zniżki przy większych zamówieniach, czy wystawiają faktury lub rachunki... wtedy będziesz wiedział, u kogo dostaniesz punkty najtaniej.

• 2 tygodnie później...

cześć, mam ostatnio spory problem z stronami w statlinku,
strony które dodaje są akceptowane ale po paru dniach/tyg są nie aktywne, a jak che je aktywować to mam błąd:

Nie udało się aktywować strony ponieważ występuje przekierowanie redirect podstrony: https://www.nazwadomeny.pl/nazwa-podstrony (status połączenia http code: 200)

czy ktoś miał podobny problem? jak to rozwiązać?
strony stoją na WP,

Pisałem już do moderatorów i na forum statlinka ale nikt nie odpowiada, jak zwykle :)

Edytowane przez wariat123