Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tam dużo stron nie mam w systemie, raptem parę domen na potrzeby jakiś testów, ale zmiany oceniam na plus :).
Przy wskaźniku Page Rank mam: 13585 punktów.

Przy wskaźniku Stat Rank mam: 16234 punkty.

Kwestia jakie kto domeny przechwycił jak typowo pod PR to faktycznie punkty mogą podrożeć.

Edytowane przez Suchjy

baner-seostationv2.png

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Przydałoby się wydłużyć czas na dostosowanie zasobów do potrzeb StatRank, powiedzmy, do końca roku. Pół biedy jeśli ktoś ma w Statlinku strony robione z myślą o żywym człowieku (długie teksty, podstrony z komentarzami czytelników, fora, itd.), jednak w przypadku posiadania kilkunastu czy kilkudziesięciu stron robionych bardziej z myślą o robotach Google'a dostosowanie ich do StatRanka w krótkim czasie może być dość kłopotliwe.

To lepiej wprowadzić już dziś, jak nie wiadomo do końca czy statrank to już jest skończony czy nie (miesiąc temu zmieniło się jego działanie i poleciało do 50% w dół z tego co już było). Żeby coś wprowadzić musi być tego finalna wersja, a nie zmiana zasad gry co miesiąc. Inna sprawa, że jak wejdzie na teraz to z rynku zniknie szacunkowo 40-50% punktów (wystarczy sprawdzić u osób, które mają minimum 500 domen w systemie a nie 5, i to one praktycznie tworzą ten system) - co niesie proste konsekwencje dla linkujących - wyleci 40-50% linków które mają i cena punktów pójdzie w górę o to 40-50% Wtedy zacznie się narzekanie dlaczego linki wyleciały ze stron.

że jak wejdzie na teraz to z rynku zniknie szacunkowo 40-50% punktów

Czyli 40-50% punktów w systemie jest sztucznych, skoro domeny generujące te punkty nie reagują na najprostsze frazy, od strony kupujących punkty i linkujących to żadna strata, strata linku na domenie oznaczonej czy kompletnie nie widocznej to żadna strata.

Najlepiej obrazuje to przykład, domena 3 lata temu miała pr 5, a teraz nie ma nawet Statranka na poziomie 1, czyli za link płacę xx punktów, a powinienem płacić 3 punkty, bo tyle wart jest link na domenie z PR 0. To są straty przy 1 linku, a łatwo policzyć ile punktów na marne idzie przy 100, 1000 czy 10 000 linkach.  Czy to jest fair wobec kupujących?

Edytowane przez janekszeryf
  • Like 1

Mam klientów którzy wykupują po 400k punktów, 300k, 200k i nie narzekają na obecne działanie systemu, więc jeżeli im wylecą linki, to będą nie zadowoleni. Wiadomo nie da się wszystkich zadowolić.

Po prostu trzeba znaleźć kompromis i na moje tutaj wydaje się najrozsądniejsze wyjście zrobić czas na dostosowanie się do statranku adekwatnie do ilości generowanych punktów, bo czemu osoba która generuje 10k punktów ma mieć taki sam czas jak osoba która generuje 1mln punktów ?

"

Czyli 40-50% domen w systemie jest guzik warte, skoro nie reagują na najprostsze frazy, od strony kupujących punkty i linkujących to żadna strata, strata linku na domenie oznaczonej czy kompletnie nie widocznej to żadna strata.

"

Ale to jest nie do końca prawda. Ja mam w systemie domeny na które było zapotrzebowanie (niszowe tematy) i nie patrzyłem na to jakieś dawałem title, nie robiłem linkowania wewnętrznego itp. Takie strony mam z małym albo 0 statrankiem. Druga sprawa strony ze statrankiem 0, które nie są zoptymalizowane, ale mają ruch tylko statlink tego nie widzi, bo jak wiadomo statrank opiera się tylko na frazach z koszyka.

Druga opcja, to zostawienie obecnych zasobów, a przełączenie tylko stron które mają statrank = PR lub większy + a stare zasoby, które nie mają statranku pozostawić bez zmian (do wymarcia jak kto woli).

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Mi zależy na wyeliminowaniu takich kwiatków

a5c1b89ae8746.png

Których jest od groma, Trust Flow wg. majestica na szybko sprawdzony = 2,

Znalazłem za to rozwiązanie problemu jak pogodzić klientów i wydawców, klient czyli osoba linkująca powinna mieć wybór, gdzie jego linki mają się przydzielać, czyli np.

Przydzielanie wg. PR oraz przydzielanie według Statranka, pozwoli to na stopniowe, a nie gwałtowne ruchy punktowe. Ja będę zadowolony i wydawcy również, jeśli ktoś chce mieć linki na stronach z PR, a SR = 0 to niech ma.

Edytowane przez janekszeryf