Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

Na moich stronach, gdzie mam po 60 wpisów stosuje 3 lub 4 kategorie i linki na nich się wyświetlają. Gdybym miał 10 wpisów i tyle samo kategorii/tagów wtedy odnośniki nie byłyby przydzielane, polecam zapoznać się ze znaczeniem komunikatu: "Przesycenie Linków na podstronach tagopochodnych".

Osobiście uważam za duży błąd usuwanie linków ze strony kategorii, gdy na blogu jest dużo postów podzielonych właśnie na małą liczbę tematów. Na większości witryn link do kategorii jest sitewide przez co właśnie ta podstrona jest najsilniejsza. Jeśli ktoś usuwa taki link pozbawia się prawie najlepszej lokalizacji (prawie, bo najlepsza jest strona główna - właśnie przez linkowanie wewnętrzne).

• Like 1

A jakie są teraz wymagania dla stron GOLD? Nigdzie ani na stronie statlinka ani na forum statlinka nie znalazłem takich informacji.

Próbowałem dodać jedną stronę i system wyrzucił błąd że brak PR, strona o której mówie w czasie gdy Google jeszcze dawało informacje o PR miała ten współczynnik = 4 a w serp jest wysoko na dziesiątki fraz konkurencyjnych.

Na większości witryn link do kategorii jest sitewide przez co właśnie ta podstrona jest najsilniejsza. Jeśli ktoś usuwa taki link pozbawia się prawie najlepszej lokalizacji (prawie, bo najlepsza jest strona główna - właśnie przez linkowanie wewnętrzne).

Tak, racja. Ale nie każdy chce mieć tam linka z różnych względów. Poza tym, często i gęsto strony tagów (nie mówię o kategoriach) nie są zaindeksowane - co w tym systemie nie powinno mieć miejsca, a jednak ma - wiadomo, wszystkiego na bieżąco sprawdzić się nie da. Dlatego w zależności od potrzeb, unikam takich miejscówek jeśli rzuci mi się w oczy. 

Zdarzają się wam problem tego typu:

[STRONA-FLAGA-BŁĄD-1, PODSTRONA-OSTRZEŻENIE]
Nie odnaleziono wszystkich wymaganych Linków systemu Statlink

podstrona: www.domena.pl/

Ilosc przydzielonych Linków systemu Statlink: 3
www.domena.pl/podstrona/:fraza: OK
www.domena.pl/podstrona.html:fraza: BRAK
www.domena.pl/podstrona/:fraza: OK

nie mam zielonego pojęcia jak radzić sobie z tego typu sytuacjami

Jeśli ktoś ma podobne problemy, to może napisać jak je rozwiązuje ?

Kilka (co najwyżej kilkanaście) dni temu pisałem o tym, że moja nowa strona (świeża domena) dostała 12 punktów na start, dziś widzę że podskoczył jej statrank na 1 (podlinkowanie tylko z DonLinkage), dzięki czemu ma już ponad 200 punktów. Zobaczymy jak to będzie dalej.

Co oznaczają flagi błędów (max14) przy stronach? No i co jak dobije do 14? Szukałem info, ale nie znalazłem.

^ flagi błędów to np. jakieś błędne przekierowania, brak podstrony, zbyt dużo linków wychodzących itp - co widać w LOGach, zbyt dużo błędów krytycznych może dezaktywować stronę

screenshot_522.png

Edytowane przez noupe
  • Like 1