Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

Zero mi przeskoczyło, miało być:

1 strona SR=10 Site 1000 vs 10 stron SR=10 site:100 a dokładniej chodzi mi o to czy ilość punktów jest wprost proporcjonalna do site i SR czy jest tu jakaś inna zależność?

Edytowane przez AndrzejW

Widzę znowu jakieś ruchy statrank... a raczej widziałem bo mnie wylogowało i nie da się zalogować ponownie.

sr3:

maestrowesola.pl

produal.pl

skutecznetabletkinaodchudzanie.info.pl

clarbhp.pl

nianiawartapoznania.pl

reklamowepanie.pl

plumagency.pl

meblebrzezinski.pl

ogloszenia-bezplatne24.pl

sklep-kontext.pl

sr4:

medicare-polska.pl

namierzanie-telefonu-przez-internet.pl

sr5:

hostessy-bydgoszcz.com.pl

sr8:

wmpmeble.pl

i wisienka na torcie sr10:

xn--groskapita-j0b.pl (groskapitał.pl)

• Like 2

Z tego co widzę skrypt dodaje sobie adresy podstron serwisu do pliku dat po tym jak ktokolwiek na nie wejdzie (dowolny bot, człowiek). Pewnie są jakieś czasowe albo/i ilościowe limity dodawania tak podstron.

Nie jest to niestety wydajne z tego co widzę, bo mi trafia tam masa stron śmieci z jakimiś parametrami i to wszystko jest mielone. Już bym wolał dodać ręcznie 100 podstron, które wiem, że się kwalifikują na przyznanie linków niż czekać.

Tym samym dla strony w dużym site (1000+) przez ponad miesiąc znalazło mi kilkadziesiąt podstron. A kategoria najbardziej oblegana i się podstrony z dużą ilością tekstu "marnują".

Edytowane przez ttah

Aby linki zostały przydzielone to musi być spełnione więcej warunków niż tylko obecność w dat - przede wszystkim podstrona musi być zaindeksowana, nie może być tagiem/kategorię/paginacją (tutaj są limity), mieć odpowiednią ilość unikalnego tekstu itd System potrzebuje czasu aby to ogarnąć i do tego że ktoś ma 30/100 trzeba się przyzwyczaić - to jest normalne u wszystkich, że takie kwiatki są

Oczywiście, że samo to, że podstrona trafi do pliku dat nie wystarcza. Ja piszę jak wg moich obserwacji jak statlink szuka podstron do weryfikacji.

ed.

ale w sumie tak technicznie rzecz ujmując, podstrona by emitowała linki musi być w pliku dat. Bo stamtąd są czerpane informacje o tym, które linki mają się wyświetlać na której podstronie. Tam są jednocześnie podstrony zweryfikowane i te do weryfikacji.

Edytowane przez ttah

O widzę ze byla jakaś aktualizacja aktualizacji Statrank dzisiaj w nocy..

Ja tą aktualizację widzę od jakichś ~2 dni. W każdym razie po raz kolejny jestem tym trochę zdziwiony/zaskoczony - domena mająca SR10 nagle ma SR2, mimo że pozycje strony są cały czas podobne. Takie spadki w ostatnich miesiącach miałem już z 2-3 razy i zawsze mniej więcej w ciągu tygodnia wracało SR10. Zobaczymy jak będzie tym razem - w każdym razie takie skoki nie dają żadnej stabilności ;/