Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

@up, no dokładnie. Ja mam kilka takich domen; kupuje 2-3 "na zapas", stawiam tam 5-10 artykułów, i dodaje, żeby leciał wiek domeny w serwisie + mam strony za które się wezmę, jak ogarnę do końca te z większym SR itd. I te strony SR=0 z 5-10 artykułami mają po 100-200 pkt. Czy to się komuś opłaca trzymać jako zaplecze? Jestem pewien że nie, więc generalnie takich stron w systemie nie powinno być.

No jest jedna możliwość. Ktoś ma stronę jeszcze liczoną według PR (np. 4-6) i jeszcze mu się nie chciało za nią zabrać i SR ma 0. Ale to zgodnie z zapewnieniami adminów w styczniu się skończy.

Domniemam, że żyły z prahistorycznego PR, wiele jest takich kwiatków jak PR 5 i SR 0, a czy opłaca się z nich linkować czy nawet podlinkowywać niech sobie sam każdy odpowie.

Z ciekawostek jak testowałem przydzielanie na SR=0 to z 5000 linków wychodziło 400 unikalnych domen, dramat... ponowne przydzielanie linków z tego samego projektu na tej samej domenie powinno być wyeliminowane.

A linki miały być nie przydzielane na stronach archiwo podobnych to na jednej domenie miałem linka na:

rok/05/07
rok/05
rok/02/06
rok/02/04
rok/09/11
rok/07
rok/06/29
rok/05/25
rok/04/09
rok/03/05
rok/01/20
rok/01/08
Edytowane przez janekszeryf

Ja początkiem sierpnia postawiłem świeżą domenę i na początku dostała 11 punktów, teraz generuje ponad 1000 (ma ponad 100 linków przydzielonych) przy SR2. A więc opłaca się stawiać na świeżych jeśli potrafisz nabić przynajmniej mały SR.

@janekszeryf - w systemie dopuszczalne jest chyba 20% stron tego typu w obrębie domeny (paginacja, kategorie, archiwum, tagi).

Przydzielanie linków faktycznie nie powinno dublować tych samych linków w obrębie domeny, czasem nawet zdarza się, że zaznaczę aby nie przydzielało linków na moich domenach, a link trafia na główną mojej domeny (nawet, jeśli link prowadzi właśnie do tej domeny).

Sprawdziłem opublikowane domeny wg SR:

1=>1773
2=>202
3=>123
4=>60
5=>38
6=>21
7=>25
8=>23
9=>10
10=>40

Czyli około 40% to SR0.

Edytowane przez okazwłoka
  • Like 1

Powinno się to zmienić wraz z odrzuceniem PR.

Dokładnie. A jeśli nie, to admin musiałby ustawić skrypt tak, że możesz dodać domenę SR=0, ale jeżeli w ciągu 2 miesięcy nie będzie minimum SR=1 to domena automatycznie wylatuje z systemu. Jak masz w delikatnym zakresie zrobioną optymalizację (fraza kluczowa występuje w artykule, nawet nie musi być w H1 itp.) + kilka sensowych linków, to SR=1 będziesz miał przy pierwszej aktualizacji. Większość fraz w koszyku to banały żeby je wbić do TOP200-300, a to już zazwyczaj daje jakiś SR.

Nie każdy ma wgląd w bazę fraz statlinka

nie ma takiej potrzeby, przecież wystarczy w podpowiedziach sprawdzać frazy związaną z tematyką strony, którą chcesz dodać do statlinka, a później przemycać te frazy.. SR = 3 to żaden wyczyn nawet na stronach bez podlinkowania ...

SR = 3 to żaden wyczyn nawet na stronach bez podlinkowania ...

To prawda, ale faktycznie jak zaznaczył noupe zapomniałem, że profile niezaufane nie mają dostępu do koszyka fraz.

Jeżeli ktoś nie ma konta zaufanego, to faktycznie można się bawić jak pisał Dralik, ale nie ma co ukrywać że jest to bardzo upierdliwe rozwiązanie. Można w ten sposób próbować wyciągnąć frazy z koszyka, ale nie widzisz jakie jest zapotrzebowanie. I np. ktoś znajdzie sobie kilka niszowych fraz,które mają zapotrzebowanie 1-5 (zapotrzebowanie zapewne generowane przez jedną osobę linkującą), i wystarczy że ktoś usunie te linki z koszyka fraz i SR=0.

Także chyba jedyna nadzieja w tym co pisał janekszeryf, że stron SR=0 po prostu nikomu nie będzie się opłacało trzymać.

Natomiast mi aktualnie brakuje jednego "guzika" -> "przełącz ręcznie na SR". Chodzi o to że mam domeny, które są liczone według PR i załóżmy generują 5 000 punktów, ale według SR generują 7 000 punktów. I wychodzi na to że dopiero w styczniu będę miał z nich 7 000 punktów. Chyba że je usunę z systemu i dodam na nowo (i będę miał liczony wiek domeny od nowa + będę musiał czekać na przydział linków, aby osiągnąć starą punktację).

@up spróbuj dodać domenę, którą chcesz podlinkować, następnie w frazach kluczowych wpisuj frazy i coś będzie w podpowiedziach, prostszych rozwiązań nie znam mają niezaufane konto, tzn okazwłoka dał banalny sposób kilka stron temu bodajże :)

• Like 1

@noupe, jeżeli nie masz zaufanego konta i chcesz dodać jakąś stronę załóżmy z tematyki odchudzanie, to wpisz najpierw w google "odchudzanie", weź losową domenę z TOP 10 i w Statlinu, w panelu użytkownika na dole masz "sprawdź statrank". Wrzucasz tam domenę z TOP 10, i system pokaże Ci jaki ona ma SR (prawdopodobnie 10) i pokaże na jakie hasła rankuje. I w ten sposób, masz już kilka fraz które są w koszyku. I tak kilka razy dla różnych zapytań i już coś wyciągniesz. Wiem, że to jest żmudna robota, ale bez zaufanego profilu chyba inaczej nie da rady.

• Like 1

Najwyższa pora zrobić coś z osobami i stronami które używają tego typu zagrywek:

adresstrony.pl/s/slowo/ lub adresstrony.pl/slowoLITERADLAZMYLKI

Tego typu zagrywki nie służą nikomu dobrze bo:

1)dostajemy link na wygenerowanej podstronie z DC

2)nabijany jest współczynnik treści w stosunku do innych osób tworzących zasoby