Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z instalacją Statlinka na wordpresie. Kod Statlinka wrzucam do edytora templaty i praktycznie nic się nie dzieje, tak jakby był on ignorowany. Gdy ten kod wrzucę przez odpowiednie wtyczki na stronę to jest ok, czyli po stronie serwera wszystko jest tak jak powinno. Nie jest to dla mnie jednak żadne rozwiązanie bo musiałbym to robić dla każdej podstrony osobno. Ktoś spotkał się z czymś takim i ma pomysł jak to rozwiązać?

Może wrzucasz w niewłaściwą templatkę, ewentualnie może podajesz błędnie ścieżkę do plików?

Pod kodem statlinka w templatce dodaj jakiś kontrolny tekst.

Edytowane przez okazwłoka

Patrząc obecnie na przydzielenia i to gdzie moje linki się znajdują, zaoszczędziłbym jakieś lekko 50-60% punktów przy przejściu na SR, mam nadzieje, że nastąpi ono z dniem 1 styczeń 2017 bo ile można na tym PR opierać się.

Fakt jest też taki, że kto miał poprawić swoje strony i podlinkować to zrobił/robi, niestety z wieloma stronami nadal jest nic nie robione, na nich podziała tylko to jak system przejdzie na SR i zacznie brakować punktów na transfery, wtedy zaczną działać.

Cieszy fakt, że w systemie pojawiają się fajne domeny.

Edytowane przez marcin777

Mam pytanie- czy ilość zaakceptowanych podstron wpływa na ilość punktów przyznanych dla zgłoszonej domeny? Zgłosiłem do systemu parę stron, ale to głównie blogi z wpisami, ale niewiele jest na nich podstron. Czy jeśli dodam podstrony z unikalną treścią to otrzymam więcej punktów? Jak wówczas zgłosić stronę do ponownego rozpatrzenia? 

Za samo dodawanie podstron nie dostaniesz nic, na tych podstronach muszą zostać przydzielone linki żeby były punkty.

Jako, że 2017 się zbliża, to proponuję aby administracja umożliwiła nie przymusową podmianę domen SR0, niestety z niektórymi domenami nie da się nic zrobić, więc nie ma sensu ich trzymać w systemie, tylko, żeby komuś szkodzić, obłożenie takich domen jest duże, więc będzie z korzyścią dla wszystkich.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Przydałoby się dodać w systemie możliwość przełączenia strony dodanej do systemu z http na https. Pomogłoby to szczególnie stronom robionym bardziej pod żywego człowieka.

• 2 tygodnie później...

Na moich stronach podpiętych pod statlinka widzę czasami emitowane linki zagraniczne (głównie de, uk i usa), więc mogę potwierdzić że inni to robią.

Ps. a  gdyby "inny" język niż strona docelowa był brany pod uwagę przez G to nikt by nie spamował chińskich czy rosyjskich profili.

Edytowane przez Młynek
  • Like 1

dzięki za odpowiedź. @up odnośnie Twojego PS: zgadzam się, z Tobą, że zagraniczne miejscówki są OK, tylko sytuacja o której piszesz powoduje, że strona ma linki ze strony rosyjskich, chińskich, amerykańskich itd itd czyli zróżnicowane. A jeśli robi się zagraniczną stronę statlinkiem, to wtedy taka strona ma np 40% linków z PL, co może budzić podejrzenia.... i chciałem się spytać czy zauwazyliście tego typu problem?