Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

Czy wszystkim z profilem zaufanym gdy sprawdzają lokalizację linków wyświetla się komunikat:

Nie odnaleziono przydzieleń Linków.
Możliwe, że Linki nie zostały jeszcze zweryfikowane przez system.

Taki komunikat wyświetla mi się przy wszystkich linkach, nawet tych od wielu miesięcy wstrzymanych.
Edytowane przez Brad

Na 230 przydzieleń mam chyba 80-90% przydzieleń na stronach ze statrank 0 lub 1. Nie pozostaje nic innego jak moderować te lokalizacje, usuwać linki i liczyć na to, że kolejne przydzielenia będą na domenach ze statrank minimum 5 ;P

Czy uwazasz ze strona statrank 5 jest lepsza dla ciebie niz SR 1 ?

Przypuscmy ze linkujesz na haslo "zegarki swatch" i masz do wyboru:

- strone SR1 ktora ma statrank bedac wysoko na haslo "zegarki"

- strone SR7 ktora ma statrank bedac wysoko na inne haslo z koszyka - "czyszczenie szamb"

Rozumiem ze wolisz ta SR7....

Jestem w systemie i klientem i wydawca, z mojego punktu widzenia SR1 swidczy ze strona jest widoczna w google i to w zupelnosci wystarcza niestety poprawy wymaga tematycznosc strony SR0 same wypadna powoli bo sie ich nie oplaca utrzymywac...

Pamietajcie ze to duza zmiana i wymaga stabilnosci w systemie, uwazam ze chlopaki odwalili kawal dobrej roboty, zmiana z miesiaca na miesiac spowodowalaby masowe linkowania domen i ich filtracje czego chyba klienci punktow by nie chcieli....

niestety poprawy wymaga tematycznosc strony

Przypuśćmy, że faktycznie linkujesz na hasło "zegarki swatch" i masz do wyboru:

-link ze strony głównej onetu

-link z tematycznego, kiepsko podlinkowanego gówna o zegarch

Rozumie, że wybierasz opcję nr. 2?

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Przypuśćmy, że faktycznie linkujesz na hasło "zegarki swatch" i masz do wyboru:

-link ze strony głównej onetu

-link z tematycznego, kiepsko podlinkowanego gówna o zegarch

Rozumie, że wybierasz opcję nr. 2?

Musze cie rozczarowac ale strony SR7 nie sa glowna strona Onetu, to strony ktore sa na umiarkowanie wysokiej pozycji na jakies haslo z koszyka 3 tys hasel.... i tyle.

Problem z PR powinien zostać rozwiązany już teraz za pomocą jednego magicznego guzika które każde konto powinno mieć o nazwie "przełącz na SR". Wtedy każdy by sam decydował czy jego strony mają być liczone według SR oraz czy chce linkować według nowego współczynnika.

Według mnie to najlepsze obecnie rozwiązanie, póki w całym systemie nie zostanie wprowadzony SR.

Problem jest spory, nowi klienci na punkty oczekują wzrostu pozycji, a nie widzą niczego. Rezygnują po miesiącu, niektórzy bardziej wytrwali przedłużają o dodatkowy miesiąc bo mają jeszcze nadzieję.

oczekują wzrostu pozycji, a nie widzą niczego

Ale, z czego mają być te wzrosty z paruletnich domen z nabitym PR? Wystarczy pomyśleć ile razy np. domena 3 letnia z SWL była zgłaszana do DT.

Czemu w SEO ciągle zbieramy nowe listy i na nowych listach pozycjonujemy? Bo stare są zajechane, to samo z domenami z SWL. Takie czasy, że system należy dostosować do panujących realiów.

Nie dziwię się też, ostrego sprzeciwu tworzących strony przed wprowadzeniem SR i nie mówcie tutaj, że liczy się dla was dobro klientów :zeby: . Sam mam na jednym koncie kilka starych domen z PR z przechwytu punktów dają z PR ponad 50k, a po przeliczeniu na SR 40% tego.