Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

na tę chwile nie ma punktów na rynku, my nie mamy, nie ma nikt większych ilości, a to co sprzedawane idzie jak świeże bułeczki

Nie ma punktów na rynku (też potwierdzam), ale niektóre moje strony mają pokrycie w linkach 45-50%. Czy to jest jakiś bug z rozdzielaniem linków czy po prostu system się przytkał (ludzie nie dodają nowych linków bo nie mają punktów, a Ci co mają jakieś tam małe ilości to ich nie wykorzystują bo konta są opuszczone czy też jakiś inny powód)?

Piszecie że nie ma wolnych punktów, a u mnie każdego dnia ilość linków spada o 50-100, pomimo systematycznego dodawania nowych stron. Rzeczywiste wykorzystanie slotów spadło w przeciągu jakiś 2 miesięcy z 75% na 65%. Jak to wytłumaczyć?

No więc właśnie, u mnie wykorzystanie też wynosi 66% (czyli wszyscy mamy podobnie; więc to nie tylko u mnie). A punktów brak. Ja rozumiem że to jest powiązane:

Jest sporo osób które chcą kupić punkty, ale na rynku nie ma punktów -> wydawcy dodają strony do systemu, ale nie generują one wystarczającej ilości punktów, bo ilość punktów jest zależna od ilości przydzieleń -> żeby były przydzielenia ktoś musi dodawać linki -> nikt nie dodaje linków bo nie ma punktów na rynku

I tym sposobem koło się zamyka..

Rzeczywiste wykorzystanie slotów spadło w przeciągu jakiś 2 miesięcy z 75% na 65%. Jak to wytłumaczyć?

Po aktualizacji algorytmu Google poszła plotka że Statlink nie działa i wiele osób zaczęło masowo usuwać linki z systemu (przez co spada ilość przydzieleń i ilość punktów).

To nie plotka spowodowała spadki, to fakt że prawdopodobnie większość stron w systemie opiera punktację o pagerank.

U mnie każdego dnia liczba przydzieleń rośnie. Ale faktycznie najszybciej przydzielenia rosną na nowych domenach ze SR. Moje nowe konto:

2016-11-27 -

Ilość Linków emitowanych: 3754

2016-12-04 12:22
Ilość Linków emitowanych: 4314

W tydzień. Zasoby wykorzystane: 66%

Ja mam lepszy procent, ale za to przyrost kiepski :D

27 listopad: 2550 linków
4 grudzień : 2793 linków
Wykorzystanie slotów: 69%
Edytowane przez okazwłoka

W panelu pojawiła się informacja:

Prognoza migracji punktacji PageRank->StatRank

Może to zachęci wydawców do przejścia na StatRank :D

Ta informacja jest już od kilku dni, tylko dzisiaj dali to na czerwono i się bardziej w oczy rzuca ;-)

U mnie z 2-4 dni temu zaktualizowali SR i teraz mam współczynnik różnicy PR-SR 93%, czyli do stycznia powinno udać się dobić co najmniej do 100%.

• Like 2

Czy komuś z was również ilość emitowanych linków spada?

Nie wiem czy coś robię nie tak, z czym jest konkretnie problem, bo jak na razie okazwłoka i IntoTheRain pisali że u nich ilość emitowanych linków rośnie.

Edytowane przez lj2m

@lj2m: Wielu wydawcom liczba przydzieleń topnieje. Po aktualizacji algo, część osób się wystraszyła, wycofała kampanie i to jest tego pokłosie. Ale wrócą.

Nawet domeny dodane we wrześniu nie są jeszcze w 100% obłożone.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio