Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

Dnia Saturday, March 18, 2017 o 13:09, Pawl napisał:

Ciężko na taki zbieg okoliczności, aby akurat 30 stron było blokowanych ; )

Nie wiem, pewnie z kilkaset. Jakie to ma znaczenie?

Kiedyś Statlink blokował tego typu narzędzia systemowo, na każdej witrynie, która emituje linki. Wątpie by to się zmieniło.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

@AdamBogadnD

Nie wiem skąd te porównania. Mam 30 linków, a Ty je porównujesz do reklamy?

Czy ja pisałem gdzieś o przetestowaniu pozycjonowania Statlinkiem?

Rozumiem, że musisz sobie ponabijać posty z linkami w stopce, ale jak nie masz zamiaru czytać co i kto pisze to nie odpowiadaj, bo tylko spamujesz.

PS 70% z 30 to nie jest jest 0.

@mkane

To nie rozumiem - czyli blokują możliwość sprawdzenia przeze mnie linków? W takim razie jak mam cokolwiek o nich wiedzieć? Bo same pozycje to trochę za mało.

• 2 tygodnie później...

Statlink blokuje roboty zczytujące linki znanych narzędzi w celu podniesienia poziomu dyskrecji, wnioskowali o to sami Użytkownicy.

Nadpodaż punktów może być trochę wynikiem niedostrojenia parametru StatRank, niektóre zasoby mogą być przecenione. Właśnie weszliśmy w etap strojenia Statranka piszemy o tym w Aktualnościach.

System reklamy i promocji w internecie - Statlink.pl

• 3 tygodnie później...

Odnośnie błędów z ukośnikami na końcu - wrzucę tu swojego posta z forum Statlinka, może to komuś pomoże:

Jako że w ostatnim czasie system zaczął robić mi na kilku stronach problemy związane z tymi nieszczęsnymi ukośnikami, postanowiłem zbadać temat i spróbować dojść do tego, co może być przyczyną problemu. Doszedłem do wniosku, że problem może tkwić nie tyle w konfiguracji serwerów, co w sposobie formowania linków w kodzie HTML.

Na swoim koncie mam zarówno strony stojące na gotowych CMS'ach (blogi, fora, itd), strony na CMS-ie "domowej roboty" oraz "mieszańce" (np. strona główna na własnym CMS-ie i forum stojące na phpBB).

Przykład: domena przyklad.com

WordPress, Joomla! oraz zapomniany już jPortal (tak, jeszcze używam tej porażki programistycznej xD na szczęście tylko na jednej stronie) formują linki w następujący sposób:

<a href="https://przyklad.com/podstrona"...

phpBB zaś tak:

<a href="./podstrona.php?cośtam=12345"...

a z wtyczką phpBB SEO tak:

<a href="./podstrona.html"...

Tu problemów z ukośnikami na końcu nie było.

Natomiast w CMS "domowej roboty" linki wyglądają tak:

<a href="podstrona.html"...

i to właśnie na podstronach z tak uformowanymi linkami - i TYLKO na nich - system "dodawał" sobie ukośnik na końcu. Nawet na "mieszańcu" gdzie strona główna "stoi" na moich własnych skryptach, a np. podłączone do niej forum wykorzystuje phpBB.

I co ciekawe, Statlink jakoś przestał wypluwać błędy z ukośnikami w logach, gdy strony z "domowej roboty" CMS-em zmodyfikowałem tak, że na początku linków wewnętrznych wstawiane jest "./"

Taka ciekawostka :P Może to więc Statlink ma problem z prawidłowym "czytaniem" "czystych" linków, tj. takich gdzie nazwa dokumentu nie jest poprzedzona żadnym ciągiem zawierającym ukośnik?

Nr ID domen, które miały w logach najwięcej błędów z ukośnikami: 21808, 19494

• 4 miesiące temu...

Mam wrażenie, że znowu coś było robione przy samym wskaźniku StatRank. Znów podnoszenie progów dla niższych SR? Straty na moim koncie w tym momencie są tak duże, że znów jestem w sytuacji gdzie mimo skasowania wszystkich swoich linków i odzyskania części punktów (tylko po to, by dosłownie chwilę później je stracić - zaraz napiszę, dlaczego) nie jestem w stanie przedłużać transferów kontrahentom. 

Jak już mówiłem, skasowanie wszystkich moich linków w Statlinku pozwoliło odzyskać jakieś 3000 pkt, które chciałem dodać jednemu z kontrahentów do transferu (który został ucięty właśnie przez brak punktów). W momencie tworzenia transferu system jednak coś tam sobie znowu przeliczył i odzyskane dosłownie minutę wcześniej punkty magicznie punkty po prostu zniknęły. 

Powiem wprost, moim zdaniem to co się teraz dzieje w tym systemie powoduje, że trzymanie swoich stron w Statlinku - obojętnie czy zapleczówek czy serwisów robionych z myślą o żywym człowieku - stało się po prostu kompletnie nieopłacalne. Linkuj, linkuj, linkuj, lunkuj, NO LINKUJ K!(&@^A - a StatRank nawet nie drgnie. Jesteś na minusie z punktami - przychodzi mail, że zadbaj o punkty, bo jak nie to stracisz linki i transfery. Zadbaj, zadbaj, zadbaj, zadbaj, NO ZADBAJ K)(*@%^A!!! - i nawet jeśli "zadbasz", to system i tak przy pierwszej lepszej okazji Ci te punkty zabierze i znów zostaniesz z niczym. Mnie właśnie zabrał, coś tam sobie "przeliczył" i znów mam -5000 pkt na koncie. Poważnie rozważam wycofanie swoich stron z tego systemu. Statlink się skończył.

• Like 1

@up gdybyś nie szukał punktów zawsze minimum 20% taniej jak cena rynkowa to pewnie wielu widziałoby sens w rozbudowaniu tych stron. Skoro szukasz taniości to czego oczekujesz od wydawcy, że będzie dla Ciebie dokładał do interesu bo Ty jesteś "janusz" co chwilówki sprzedaje ?

@up piszemy o systemie, czy o moich prywatnych stronach ? (jak już tak personalnie chcesz się przepychać to przypomnij sobie jak jak jeszcze jakiś czas temu oferowałeś seło na oferia)

Odbijasz piłeczkę bardzo nieudolnie :)

Wracając do systemu, największy problem polega właśnie na tym, że Ci co najmniej płacą mają największe pretensje o jakość ...

E: tanio to wcale nie oznacza, że poniżej aktualnej ceny rynkowej :) 

Edytowane przez Dralik