Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

Buncol dlaczego liczba znaków tu jest lepsza, przecież zależy nam na treści a nie na cyfrach czy też gifach

No ale jak ktoś na podstronie będzie miał same wyliczenia matematyczne, analiza statystyk (dane podane liczbowo) czy wykresy graficzne. Nie muszą to być strony o matematyce ale np. o forexie, giełdzie, itp.

no to musi uzbierac tych 30 słów które mają jakąś wartość (w przeciwieństwie do cyfr, wyliczeń i gifów) ?

nie upieram się, może jeszcze ktoś dorzuci 5gr do tego aspektu.

Edytowane przez Noel

System reklamy i promocji w internecie - Statlink.pl

Pomysły są dobre.

Co do liczby słów, żeby rozwiać wątpliwości możecie przeskanować obecne strony w systemie pod tym względem.

Uzyskacie listę stron, gdzie nie ma 30 słów. Potem ręcznie lub wyrywkowo (zależy od ilości uzyskanych stron) przejrzycie tą listę.

Pozwoli to sprawdzić ile jest tak naprawdę wartościowych stron z małą ilością słów, a ile mniej wartościowych praktycznie bez treści.

Myślę, że te wartościowe to margines - więc jestem jak najbardziej za pomysłem.

Oglądam system i na razie robi na mnie dobre wrażenie - ale linków mam dopiero kilka, więc trudno powiedzieć jak tam z jakością. W każdym razie moja pierwsza stronka dostała 1 gwiazdkę :( (czemu się akurat nie dziwie). Jak na razie to w porównaniu z linkme statlink wypada nieźle. Moje plusy dla was to:

- szybki interfejs (linkme działa mi wolniej)

- sprawdzanie pozycji frazy linkowanej

- grupowanie linków (tego mi bardzo brakowało w linkme)

- możliwość transferowania punktów - żadnych banków i tego typu bzdur. Bierzecie uczciwie prowizje i nie wyciskacie od nas więcej

- plusy za domenę głowną

- rozwój systemu i uwzględnianie próśb userów

Minusy:

- szybkość rozdzielania linków (choć może to i plus bo nie ma tak, że nagle na stronie pojawia się x linków). Dodałem stronkę w kategorii "z deficytem" a po 3 dniach mam z linków chyba 10pkt dobrze, że są boksy bo bym nie miał jak testować ;-)

- ciągłe wylogowywanie się. Jestem w panelu, nad czymś dłużej myślę, wypełniam formularz wyślij i ... sorry wylogowaliśmy cię, ale masz ustawione automatyczne logowanie więc cię zalogowaliśmy... ale wysłany formularz poszedł w las a ja jestem zalogowany na stronie głównej - koniecznie coś z tym trzeba zrobić

- tradycyjnie brak określonych reguł punktowania. Przydałby się manual bo teraz to nie wiem czy bardziej mi się opłaca rozbudowywać istniejącą stronę czy stawiać subdomeny. Przydałoby się opublikowanie jakiegoś opisu algorytmu naliczania punktów.

Jeszcze takie moje pytanie za co dostaje się gwiazdki. W sensie rozumiem, że jakość strony, domena,pr itp. Ale co dalej, czy znacznie mają:

- bl

- ilość podstron

Bo teraz na przykład nie wiem, czy lepiej najpierw stronę rozbuować i ładować w nią linki, żeby dostać np. więcej gwiazdek i mieć atrakcyjniejszy przelicznik, czy też gwiazdki są dawane za coś innego i mogę dać stronę z 10 artykułami i dostać 3-5 gwiazdek a rozbudowywać i linkować gdy już jest w systemie?

Moje propozycje:

- podstawowe api, tak żebym mógł np. sobie zintegrować z moimi skryptami

- wprowadzenie bonusu za linki rozmieszczone na stronie ręcznie (niegrupowane) - np. min odległość między linkami 100znaków

Ogólnie gratuluje udanego systemu - jeśli dalej będziecie go rozwijać to będzie z tego ciekawa rzecz - już robię stronki specjalnie dla was ;-).

PS. Czy system zabrania łączenia z innymi systemami czy też jest tylko ograniczenie ogólnej liczby linków wychodzących do 15?

Kobol is the name of a planet in the fictional universe - the birthplace and original home of humanity

Ad.PS - jeszcze nie zabrania ale mam nadzieję, że to zrobi :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

mówi o tym regulamin. ani to ani to.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Cześć kobol

Minusy:

- szybkość rozdzielania linków (choć może to i plus bo nie ma tak, że nagle na stronie pojawia się x linków). Dodałem stronkę w kategorii "z deficytem" a po 3 dniach mam z linków chyba 10pkt dobrze, że są boksy bo bym nie miał jak testować ;-)

Wynika to z tego, że system nie przydziela Linków byle gdzie, w rozrachunku ostatecznym myślę, że wychodzi na plus.

- ciągłe wylogowywanie się. Jestem w panelu, nad czymś dłużej myślę, wypełniam formularz wyślij i ... sorry wylogowaliśmy cię, ale masz ustawione automatyczne logowanie więc cię zalogowaliśmy... ale wysłany formularz poszedł w las a ja jestem zalogowany na stronie głównej - koniecznie coś z tym trzeba zrobić

Domyślam się, że mówisz o forum, niestety integracja nie jest idealna planujemy to poprawić lub zmienić forum jednak musi przyjść na to odpowiedni czas, w tym momencie skupiamy się na kwestiach bezpośrednio związanych z efektywnością systemu. Sesja została wydłużona może to doraźnie wystarczy, problem dotyka też mnie osobiście kopiuję sobie to co naprodukowałem przed wysłaniem formularza i wiem że to nie jest rozwiązaniem problemu, dojdziemy do tego.

- tradycyjnie brak określonych reguł punktowania. Przydałby się manual bo teraz to nie wiem czy bardziej mi się opłaca rozbudowywać istniejącą stronę czy stawiać subdomeny. Przydałoby się opublikowanie jakiegoś opisu algorytmu naliczania punktów.

Staramy się odpowiadać na pytania na tyle na ile jest to możliwe, część jednak informacji głównie dotyczących algorytmu w tym siłą rzeczy punktacji o czym już gdzieś pisałem, pozostaje chronione naszym prawem autorskim.

Podobnie jak w przypadku forum, gdy uporamy się z priorytetami uporządkujemy kwestie informacyjne, by było maksymalnie przejrzyście jak się da. Dziś odpowiadamy na pytania poza tym nie jest chyba trudno wykonać własne testy by się przekonać jak podejść do jeża statlink.

dodatkowo odsyłam do wcześniejszych postów na tym forum, oraz do forum statlink https://www.statlink.pl/forum

Jeszcze takie moje pytanie za co dostaje się gwiazdki. W sensie rozumiem, że jakość strony, domena,pr itp. Ale co dalej, czy znacznie mają:

- bl

- ilość podstron

Bo teraz na przykład nie wiem, czy lepiej najpierw stronę rozbuować i ładować w nią linki, żeby dostać np. więcej gwiazdek i mieć atrakcyjniejszy przelicznik, czy też gwiazdki są dawane za coś innego i mogę dać stronę z 10 artykułami i dostać 3-5 gwiazdek a rozbudowywać i linkować gdy już jest w systemie?

odsyłam do wcześniejszych postów na tym forum, oraz do forum statlink https://www.statlink.pl/forum/viewtopic.php?t=140

Moje propozycje:

- podstawowe api, tak żebym mógł np. sobie zintegrować z moimi skryptami

- wprowadzenie bonusu za linki rozmieszczone na stronie ręcznie (niegrupowane) - np. min odległość między linkami 100znaków

api - może podeślesz konkretną propozycję na priv?

bonus za Linki rozmieszczone ręcznie - wydaje mi się, że kwestia bardziej dotyka autorów Stron niż właścicieli Linków, to autorom Stron powinno zależeć na nierozpoznawalności by nie dostać bana więc samo skorzystanie z rozpraszania Linków można nazwać bonusem z wymiernymi korzyściami.

Właściciele Linków mają do dyspozycji opcję Linków w treści co dopełnia tą kwestię.

Ogólnie gratuluje udanego systemu - jeśli dalej będziecie go rozwijać to będzie z tego ciekawa rzecz - już robię stronki specjalnie dla was ;-).

Dziekujemy ale nie powiedzieliśmy jeszcze ostatniego słowa, to wciąż wczesne stadium rozwoju.

PS. Czy system zabrania łączenia z innymi systemami czy też jest tylko ograniczenie ogólnej liczby linków wychodzących do 15?
Skłaniamy się raczej do ograniczenia ogólnej ilości Linków na podstronach, oczekiwany efekt zostanie osiągnięty a sprawdzanie ilości systemów można w bardzo łatwy sposób obejść.

więcej info: https://www.statlink.pl/forum/viewtopic.php?t=127

Pozdrawiam!

EDIT/

formalnie dodam jeszcze link który wszyscy "statlinkowcy" chyba znają https://www.statlink.pl/73,o-systemie

Edytowane przez Noel

błagam wywalcie opisy gg i inny spam ;) codziennie usuwam linki z nietematycznych zasyfionych stron... wiem ze prawo nei działa wstecz ale może w tym przypadku (jak w NFZ) powinno !

Takie Strony "wymrą śmiercią naturalną" w toku zaostrzania kryteriów, kolejnym najbliższym z tych kryteriów będzie minimalna ilość treści którą wprowadzimy do końca tego tygodnia, trzeba mieć szacunek dla tych Stron, umiarkowany ale trzeba przez wzgląd na to, że umożliwiły nam start :)

Edytowane przez Noel

Hej Noel, dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi. Doczytuję informację o waszym systemie i do wielu rzeczy trzeba się dokopać, ale gdzieś tam są. Trochę na Waszym forum, trochę na PiO trochę w dokumentacji.

Odniosę się tylko do jednej rzeczy, bo reszta ogólnie jest już dla mnie jasna i w miarę wiem o co chodzi.

ciągłe wylogowywanie się. Jestem w panelu, nad czymś dłużej myślę, wypełniam formularz wyślij i ... sorry wylogowaliśmy cię, ale masz ustawione automatyczne logowanie więc cię zalogowaliśmy... ale wysłany formularz poszedł w las a ja jestem zalogowany na stronie głównej - koniecznie coś z tym trzeba zrobić

Domyślam się, że mówisz o forum, niestety integracja nie jest idealna planujemy to poprawić lub zmienić forum jednak musi przyjść na to odpowiedni czas, w tym momencie skupiamy się na kwestiach bezpośrednio związanych z efektywnością systemu. Sesja została wydłużona może to doraźnie wystarczy, problem dotyka też mnie osobiście kopiuję sobie to co naprodukowałem przed wysłaniem formularza i wiem że to nie jest rozwiązaniem problemu, dojdziemy do tego.

Tu nie chodziło mi o forum, ale o samą stronę systemu. Widzę, że macie ustawione automatyczne logowanie pewnie z ciacha - działa jeśli zaznaczę opcję "zapamiętaj mnie". Jeden jedyny problem, który jest z tym związany to, że jeśli sesja mi wygaśnie, a ja coś próbuję w tym czasie zrobić - np. dodać link, to po wysłaniu formularza zostaje przeniesiony na stronę, która mnie informuje, że zostałem wylogowany i jednocześnie zalogowany.

Fajnie byłoby napisać jakiś filtr, który przed wykonaniem jakichkolwiek żądań sprawdzi, czy jestem autoryzowany i ewentualnie mnie ponownie zaloguje i wykona żądanie jakby nigdy nic.

Problem wbrew pozorom może się często przytrafiać bo macie form do dodawania linku na stronie z linkami (nie muszę przechodzić na podstronę, więc nie sprawdza czy jestem zalogowany). Czyli jeśli dodaje linki, na chwilę wyskoczę na jakieś forum w innej zakładce i wracam do was, próbuję dodać linka a tu "sorry". Mi się tak kilka razy zdarzyło i było irytujące ;-)

Ale faktycznie chyba znaczącą wydłużyliście sesję bo ostatnio mi się już to nie zdarza prawie wcale.

Co do api to odezwę się na priv jak prosiłeś, bo myślę że byłby to krok w odpowiednim kierunku - w wielu wątkach swl'i widziałem prośby o api a nikt jeszcze tego nie zrobił chyba.

Kobol is the name of a planet in the fictional universe - the birthplace and original home of humanity

Czy system zabrania łączenia z innymi systemami czy też jest tylko ograniczenie ogólnej liczby linków wychodzących do 15?
Ad.PS - jeszcze nie zabrania ale mam nadzieję, że to zrobi smile.gif

Niby czemu ? Bez przesady z tym rygorem.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

nie bez przesady tylko tak. jak widze gdzie przydzielane sa linki i wisza tam po 2-3 swl-e to witki opadają. Mam nadzieję, że zrobioa jak Xann. 1 system i pare wychodzacych.

trzeba dbac o siebie, klientów i inne rzeczy.

Ale nie widzę problemu gdzie byłby by dwa stałe SWL np. statlink + linkme elite.

Taka sytuacja jest nam na razie na rękę po co sobie samobója znowu strzelać ?

To tak samo jak general mówił ,że jego skrypt będzie tani, a inni się sprzeczali ,że koniecznie chcą płacić 10 razy więcej i taka powinna być cena...

ja widze problem ze są dwa SWL-e. Nie chce miec linka na syfie - proste.

Pozostawmy kwestię rozstrzygnięcia właścicielowi systemu...

Ja mam nadzieje, że nadal będzie sam oceniał czy strona jest syfem czy nie, a 2-3 linki więcej z innego systemu nie wpłyną na negatywną opinie.

A ostatecznie tak jak mówisz - zadecyduje właściciel :)