Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

@Tomek7777 problem poprawiony wczoraj wieczorem, moja wina posadziłem buga w procesie weryfikacji lokalizacji, wycofane linki zostały przywrócone. 

@Ivellios dużo zmieniam więc takie sytuacje sporadycznie mogą się zdarzyć.

W dniu 3.07.2021 o 08:26, qlwik napisał:

Czy jest możliwość dodawania linków tylko zgodnych z podaną frazą, na podstronach rankujących na daną frazę?

@qlwik na dzień dzisiejszy nie dajemy takiej możliwości a to dlatego żeby nie doprowadzić do sytuacji że ktoś będzie wyjadał same rodzynki nie zostawiając nic dla innych,  funkcjonalność jest młoda, prężnie ją rozwijamy, na tą chwilę każdemu chcemy dać równe szanse na złapanie przydzieleń frazowych. Docelowo natomiast nie mówię nie, jak już pisałem wcześniej - rozwijamy system w kierunku ukierunkowanego zaspokajania potrzeb kontekstowych Reklamodawców więc przy woli współpracy Wydawców jest szansa że dojdziemy do takiego momentu że udostępnimy taką opcję, mocno w to wierzę.

Edytowane przez Noel

System reklamy i promocji w internecie - Statlink.pl

Słabo to wygląda, mi się odechciewa korzystania, przydzielanie trwa wieki i od ponad miesiąca nie widzę żadnej poprawy, ustalanie jakiś wartości dziennych nie ma sensu  bo i tak system tego nie przestrzega. Domen w systemie aktywnych, gdzie można zdobyć linka jest o połowę mniej niż pokazują statystyki.  

Prosty przykład w 1 z projektów

spacer.png

Od 9 lipca żadnego linku nie przydzielono na 40

Na koniec jeszcze sprawa tematyczności, jak ktoś nie chce tematycznych linków to po co go na siłę uszczęśliwiać? Jedni w nią wierzą inni nie. 

@karolex proponuję kontynuować dyskusję na priv gdzie nie odpowiedziałeś mi na ostatnie pytanie a tu znowu zaczynasz od początku ten sam wątek. Jest zbyt dużo zmiennych żeby rozpatrywać to o czym piszesz w wątku głównym forum a tym bardziej że wklejasz wycinki które nie dają pełnego obrazu sytuacji to wygląda po prostu jak klakieriada.

Jeżeli zależy Ci na jakimś usprawnieniu i korzystaniu z naszego systemu rozmawiajmy o konkretach na priv, jeżeli chodzi Ci tylko o smród spadaj i nie korzystaj na siłę ze Statlinka który nie wyrabia Ci ilości masowych bez powiązania z treścią, najwidoczniej to nie twój target, nasz kierunek rozwoju jest inny wolimy trafiać w treść i pod to rezerwujemy lokalizacje których nie marnujemy na linkowanie bez powiązań.

W dniu 13.07.2021 o 10:00, Noel napisał:

W dniu 3.07.2021 o 08:26, qlwik napisał:

Czy jest możliwość dodawania linków tylko zgodnych z podaną frazą, na podstronach rankujących na daną frazę?

@qlwik na dzień dzisiejszy nie dajemy takiej możliwości a to dlatego żeby nie doprowadzić do sytuacji że ktoś będzie wyjadał same rodzynki nie zostawiając nic dla innych,  funkcjonalność jest młoda, prężnie ją rozwijamy, na tą chwilę każdemu chcemy dać równe szanse na złapanie przydzieleń frazowych. Docelowo natomiast nie mówię nie, jak już pisałem wcześniej - rozwijamy system w kierunku ukierunkowanego zaspokajania potrzeb kontekstowych Reklamodawców więc przy woli współpracy Wydawców jest szansa że dojdziemy do takiego momentu że udostępnimy taką opcję, mocno w to wierzę.

@qlwik dopowiem jeszcze że w linkowaniu celowanym jeżeli nie masz pokrycia na frazę to żeby wskazać na nią zapotrzebowanie musisz gdzieś jej użyć np stosując schemat że 2 frazy wpisujesz z pokrycia przez system a jako trzecią taką której nie ma wówczas Wydawca dowie się o Twojej potrzebie.

informujemy że wykonaliśmy szczegółową analizę systemu pod kątem jakości treści serwisów wydawczych. Wynikiem naszych działań reoceniliśmy część serwisów, które nie spełniały zasad przyjętych przez system Statlink, zasoby te zostały sprowadzone do wartości wskaźnika StatRank=0 poprzez nadanie filtru FAKE. Właścicielom serwisów którym nadaliśmy filtr pozostawiamy możliwość naprawy i wnioskowania o ponowną moderację.

Zachęcamy Wydawców do poprawy jakości serwisów i dopasowania ich do nowego kierunku rozwoju systemu którego wyznacznikiem są serwisy tematyczne ukierunkowane na frazy kluczowe Reklamodawców (wg parametru zapotrzebowania), bez zbędnego powielania treści, z uwzględnieniem strategii rozłożenia kontentu tematycznego na wiele domen dla zapewnienia Reklamodawcom wielu unikalnych lokalizacji. Wykluczamy stosowanie mieszarek tekstów, synonimizacji, skanów książek i innych eksperymentalnych metod zwielokrotniania treści, zastrzegamy że będziemy eliminować takie patologie w cyklicznym procesie remoderacji.

Czy ktoś zauważył po tych wszystkich zmianach większą moc systemu? Bo ja wręcz przeciwnie. Stron, gdzie można zostawić linka jest niestety co raz mniej.

Przy obecnej cenie pkt nie liczyłbym na wprowadzenie stron z jakościowymi tekstam. Może warto by pomyśleć o nowej randze stron w Statlinku np. "VIP", gdzie znalazłyby się tylko najlepsze serwisy z wartościowym contentem, a zarazem stworzone dla ludzi. 

Wybaczcie zawirowania, rozwijamy się intensywnie a to rodzi sytuacje w których nie wszystko od razu zadziała czasem trzeba coś zoptymalizować albo skorygować i tu Wasz Użytkowników udział staje się kluczowy.

Dzisiaj na bazie Waszych uwag skorygowaliśmy sposób wdrażania zmian rozwojowych tak żeby zminimalizować ich wpływ na wydajność przydzielania oraz żeby moc systemu wykorzystać proporcjonalnie.

@matiseo pytaniepgdzie dla Cievie jest kompromis pomiędzy ilością a jakością, czy np na podstronach tagowych Linki Cie zadowolą? Powielebia w domenie? Wydawcy wykonują pracę dopasowania treści do potrzeb, ten proces musi potrwać, także czyszczenie które wykonaliśmy nam nie pomaga z ilością miejscówek ale to w imię jakości, podejmujemy działania w dążeniu do normalizacji. Może napisz szerzej na priv jakie masz spostrzeżenia?

Edytowane przez Noel

@NoelMnie osobiście interesują linki na podstronach z artykułami, nie interesują mnie linki na tagach, paginacjach, profilach. Owszem można znaleźć wartościowe strony tagowe, ale takich w SWL jeszcze nie spotkałem. 

Czy opcja "Polub domenę" sprawia, że linki na danej domenie w kolejnych projektach będą szybciej przydzielane? 

@Noel poprawcie proszę to przydzielanie bo można oszaleć, projekt stworzony 20 lipca na 40 linków z sr >8 do dziś mam 34 linki. W innych projektach też mam duże braki w linkach 

Aktualizacja: Od 2 dni nie przydziela żadnych nowych linków stoi wszystko w miejscu 

Edytowane przez marcin777

@marcin777 może zmień wymagany SR na np. 7? Po wprowadzeniu nowej wersji StatRank wiele naprawdę dobrze zrobionych stron mocno oberwało i SR dość drastycznie im spadł. Przykładowo u mnie najbardziej dopracowane strony z SR 10 po zmianach miały SR 7, dopiero w ostatnich dniach zaczęły odrabiać straty.

• 2 tygodnie później...

Czy działa komuś poprawnie przydzielanie linków w statlinku? Nie wiem jak to możliwe, że w projekcie z piątku rano na 100 linków wymaganych mam 48 linków, nie dałem żadnych wymagań co paramaterów. Pomijam, że z tych przydzielonych to 1/4 badziewne linki typu tagi, media, polityki prywatności, a nawet wyniki wyszukiwana z błędem 404 ? 

To i tak masz dobrze ja mam nadal wiele projektow gdzie przydzielen nie ma mimo minimalnych wymagan.

Swoja strona jak ze mam troche stron w statlinku wyglada na to ze statlink zaczal przydzielac linki nie patrzac czy podstrona ma zainstalowany skrypt, wyglada na to ze przydziela na wszystkim co widzi w google, ale google indeksuje czasem syf i bledy... wiec i teoretyczne przydzielenia laduja na tych podstronach...

Przyklad pierwszy z brzegu link o ID 2535840

dodany 21.07 do dzis zadnego przydzielenia