Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko co znaczy dokładnie strona dobra

Dla mnie znaczy, że ma dobre BL, aktualne cache, oraz widać, że jest również pozycjonowana a nie zrobiona pod system. Fajnie by było jakby takie strony zostały dodawane, ale znając życie może być różnie.

Edyta

Przydałoby się, żeby było zapamiętywane logowanie. Bo nie chce mi się za każdym razem danych wpisywać. Rozleniwiłem się ostatnio :prezent:

Edyta 2

Wykaz Stron Linkujących do www.costam.pl -> Google Links

Wydaje mi się że dodawanie tego linku Google Links jest zbyteczne, ponieważ pokazuje link:www.costam.pl w googlach. Lepiej do Yahoo, albo AltaVista

Edytowane przez Buncol

Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com

No właśnie ciężko będzie... Czyli dzielę się moim najlepszym zapleczem, żeby dostać linki na najlepszym zapleczu innych osób. Brzmi OK, idea jest OK, ale podejżewam, że i tak będą tworzone strony pod system tylko, że w zupełnie innym wymiarze :) Bo wątpie, żeby ktoś łatwo dał linka na stronie z długą historią w Google, świetnie podlinkowaną. Prędzej zrobi X ministronek, podlinkuje trochę, żeby PR złapały i odpowiednią ilość BL i wrzuci do systemu. :P

Ale generalnie podoba mi się ;)

/edyta:

Nie dostałem odpowiedzi w związku z PP...

oraz odnośnie kodowania:

Strony powinny utrzymywać stałe kodowanie.

A co z taką stroną: na domenie głównej jakiś portal/blog/sth a w katalogu np. inna część serwisu (domena.pl to chociażby strona firmowa i posiada bloga w katalogu domena.pl/blog/). Czasem ze zmianą kodowania wiąże się wiele uniedogodnień... Obecnie nie posiadam takiego przykładu w swoich zbiorach, ale kiedyś miałem :/

Edytowane przez kruzyk

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

... Bo wątpie, żeby ktoś łatwo dał linka na stronie z długą historią w Google, świetnie podlinkowaną. Prędzej zrobi X ministronek, podlinkuje trochę, żeby PR złapały i odpowiednią ilość BL i wrzuci do systemu. :)

Ale generalnie podoba mi się :P

Czy powinniśmy przyjąć określoną wymagalną wartość BL Yahoo? Czy wystarczy lepiej punktować te lepiej podlinkowane? A może to i to? jakieś propozycje dla wartości minimalnej BL Y ?

Nie dostałem odpowiedzi w związku z PP...

Strony powinny utrzymywać stałe kodowanie.

jeżeli chodzi o PP, odpisywałem na łamach strony statlink, wklejam również tu:

PP w rozważaniach, pytanie, które powinien zadać sobie użytkownik to czy mieć dodatkowe punkty, czy mocniejszy system?

Prosimy o podjęcie polemiki ;)

Niestety nie przewidujemy w tym momencie obsługiwania stron wielokodowych. W przyszłości wrócimy do tego problemu, jeżeli da się to elegancko obsłużyć. Jak sobie z tym radzą inne systemy, obsługują to?

System reklamy i promocji w internecie - Statlink.pl

PP w rozważaniach, pytanie, które powinien zadać sobie użytkownik to czy mieć dodatkowe punkty, czy mocniejszy system?

Można zrobić to na zasadzie czasowej punktacji chociażby - tak jak seodopalacz.

Niestety nie przewidujemy w tym momencie obsługiwania stron wielokodowych. W przyszłości wrócimy do tego problemu, jeżeli da się to elegancko obsłużyć. Jak sobie z tym radzą inne systemy, obsługują to?

W innych systemach po prostu instaluję w ramach jednej (sub)domeny dwa skrypty - każdy tam gdzie jest kodowanie obsługiwane przez skrypt :) Linki wyświetlają się wszędzie więc jest OK. Ale w Statlinku muszę z góry ustalić kodowanie strony...

kruzyk.1.gif

Nadmienię tylko, że wbrew suchej matematyce, mądrze rozegrany PP nie powoduje wpompowanie żadnych pustych punktów (przykładem będzie "mocny" PP w naszym nowym systemie), lub powoduje wpompowanie mniejszej ilości pozornie pustych punktów, niż zysk z nowych użytkowników (pozornie pustych, bo zysk dzięki PP pokrywa "straty"). Ważne tylko, by wszyscy userzy byli na tych samych zasadach, a PP promował aktywnie polecających, a nie przypadkowo złapanych, choćby na cookie ustawione przez iframe 1x1px.

Adek ma fajne założenia, jest uczciwym gościem, ma trochę kasy aby to popchnąć i fajny zespół, system może być bombowy.

Rada od wyjadacza: Martwię się tylko, czy przy mocnych restrykcjach ze strony stron, nie będzie ich zbyt mało, aby można było mówić o automatycznej i tematycznej wymianie. Można z uporem maniaka mydlić userom oczy pisząc "idziemy w jakość, a nie ilość, ble ble ble", czas zweryfikuje, a można się łatwo zorientować, że po jakimś czasie samemu się nie wierzy w to co się pisało :). Byle by tylko nie doszło do tego, że stron będzie na tyle mało, że bardziej sensowne będzie dokonywanie wymiany ręcznej niż automatycznej.

Pozdrawiam, J.

P.S. Nie jestem sk***ysynem, nie mam w zwyczaju niszczenia konkurencji tym bardziej w "delikatnym" momencie, wręcz przeciwnie. :)

Czy powinniśmy przyjąć określoną wymagalną wartość BL Yahoo? Czy wystarczy lepiej punktować te lepiej podlinkowane?
Na podstawie BL Y?

To muszę strony najpierw za 2 tygodnie linkować z SWLR, żeby mieć odpowiedni BL Y?

U mnie np.:

Dobra strona (zaplecze) PR5 - 980 YBL

Spamik, pr3 - linkowane SWLR 40k+ YBL

A jeszcze mam jedno pytanie. Czy linki z nofollow też zliczacie do wychodzących ?

Jeszcze tak, epizod dotyczący linków wychodzących jest jeszcze w fazie rozwojowej. Docelowo linki nofollow nie będą zaliczane do LW.

Czy powinniśmy przyjąć określoną wymagalną wartość BL Yahoo? Czy wystarczy lepiej punktować te lepiej podlinkowane?
Na podstawie BL Y?

To muszę strony najpierw za 2 tygodnie linkować z SWLR, żeby mieć odpowiedni BL Y?

U mnie np.:

To słuszna spostrzeżenie, wycofuje swoje pytanie ;)

System reklamy i promocji w internecie - Statlink.pl

U mnie np.:

mozesz linkowac 2 tygodnie ale jak przestaniesz linkowac to BL Ci spadnie i punkty tez.

Jakosci linków przychodzacych zaden system Ci nie zweryfikuje

Adek ma fajne założenia, jest uczciwym gościem, ma trochę kasy aby to popchnąć i fajny zespół, system może być bombowy.

Rada od wyjadacza: Martwię się tylko, czy przy mocnych restrykcjach ze strony stron, nie będzie ich zbyt mało, aby można było mówić o automatycznej i tematycznej wymianie. Można z uporem maniaka mydlić userom oczy pisząc "idziemy w jakość, a nie ilość, ble ble ble", czas zweryfikuje, a można się łatwo zorientować, że po jakimś czasie samemu się nie wierzy w to co się pisało ;) . Byle by tylko nie doszło do tego, że stron będzie na tyle mało, że bardziej sensowne będzie dokonywanie wymiany ręcznej niż automatycznej.

dzieki jeżu za rekomendacje

Co do PP myslimy, jednak stała liczba linków za polecenie nie wchodzi w grę, to jednak matematyka, komus trzeba zabrac zeby komus dać. Nie chcemy zeby userzy tracili na sile systemu, słabsza promocja poprzez ograniczony PP lub jego brak to cena którą mozemy poniesc dla dobra uzytkowników, promocje postaramy sie nadrobic inaczej :)

Co do mydlenia oczu:) Piszemy od początku ze nie chcemy spamu (kontrowersyjny wyraz, nazwijmy to słabszych stron ;) ) i tak będzie, są systemy które przyjmują smieci, maja mase domen, nabijaja site, my ryzykujemy- odcinamy się od tego, czy robimy dobrze? Przyszłość zweryfikuje naszą decyzje :)

pozdrawiam

Adrian

Edytowane przez adek

Witam. Zaczynam testy i oto małe uwagi, niektóre już były, ale widać powielają się, więc to jednak przeszkadza:

- nie mogę znaleźć jaka jest skala oceny moderatorów;

- na razie nie wiem co oznacza "ilość pobrań" w boksach i zarezerwowana liczba punktów (Edit: teraz już wiem - one są wyświetlane dynamicznie). Też zapewne przydałyby się opisy.

- chciałem dodać do boksu opis typu: "Wszystkie produkty, Atrakcyjne ceny!" i mi nie przyjął - krzyknął że opis musi mieć ponad 3 znaki;

- mała literówka przy dodawaniu boksów - jest "iloś" a nie "ilość".

- dalej - boks krótko po dodaniu (nie wiem jak potem) wyświetla się na stronach, ale jako opis, bez aktywnego linku. Za to odliczany jest już z puli punktów.

Dodatkowo zgłaszałem Leonowi - miałem problem z dodaniem stron - w jednej zadeklarowałem tylko wyświetlanie boksów, w drugiej tylko linków. Zrobiłem to w ten sposób, że wkleiłem tylko skrypt do boksów na jednej stronie i tylko skrypt do linków na drugiej.

Dodając stronę zadeklarowałem dla każdej strony i boksy i linki (z lenistwa bo nie chciało mi się zmieniać wartości domyslnych) i system krzyczał, że nie mogę dodać strony bo coś nie tak z instalacją. Zgłupiałem i nie wiedziałem o co chodzi. Leon wyjaśnił mi w czym rzecz i fakt, potem dodałem bez problemu. Natomiast przydałby się opis w instalacji o takiej sytuacji lub czytelniejszy komunikat błędu (np. zadeklarowałeś linki a nie wkleiłeś skryptu do linków)

No ale żeby nie było że wszystko nie tak, to interfejs przyjemny, fajnie, że linki można kategoryzować - bardzo fajna opcja. Może przydałoby się więcej kategorii? Proponuję, aby wprowadzić taką listę kategorii jak widać w google adwords - prawdopodobnie właśnie tak mają podzielone strony i tak rozróżniają tematyczność linków.

Testuję dalej i będę opisywać dalej. A jak mam takie rzeczy zgłaszać gdzie indziej, to dajcie mi znać gdzie ;)

Pozdrawiam, Radek.

Dodane:

Mam też pomysł rozwojowy:

- skoro dorobiliście opcję (nie promuj na moich stronach) dodacie opcje "promuj tylko na moich stronach"? Pozwoli to wykorzystywanie SWLa jako wewnętrzny SWL na własnych zapleczach bez ryzyka szookoworówki. Wtedy przy dodawaniu strony też byłaby potrzebna opcja "przyjmuj tylko moje linki i boksy"

Potem pozwoliłoby to na tworzenie zamkniętych grup pozycjonerów którzy sobie ufają (i swoim zapleczom)

Edytowane przez radek

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Tak teraz pomyślałem, że bonusem za polecenie kogoś może być np. możliwość pogrubienia linka ;) Np. 1 polecony = 1 pogrubienie albo ilość możliwych pogrubień to 10% linków poleconego...

Czyli nie pompujemy "lewych" punktów ale wzmacniamy linki za polecenia...

Co o tym sądzicie?

Mam też pytanie dotyczące wartości stron dodanych. Otóż czy będzie jakiś "cennik" wskazujący ile punktó za co czy każdy "mod" będzie subiektywnie oceniał stronę i nadawał za nią ilość punktów wg własnego uznania?

/edit:

Mam też pomysł rozwojowy:

- skoro dorobiliście opcję (nie promuj na moich stronach) dodacie opcje "promuj tylko na moich stronach"? Pozwoli to wykorzystywanie SWLa jako wewnętrzny SWL na własnych zapleczach bez ryzyka szookoworówki. Wtedy przy dodawaniu strony też byłaby potrzebna opcja "przyjmuj tylko moje linki i boksy"

Potem pozwoliłoby to na tworzenie zamkniętych grup pozycjonerów którzy sobie ufają (i swoim zapleczom).

Bardzo mi się ten pomysł podoba. Szczególnie ostatnie zdanie :)

Możnaby swoje zaplecze (lub jego część na zasadzie konkretnych stron) użyczać konkretnym osobom - np. jeden pozycjoner o ID1 umawia się z drugim o ID2 na użyczenie swojego zaplecza za punkty :)

Co o tym sądzicie?

Edytowane przez kruzyk

kruzyk.1.gif

Nie udało się połączyć ze skryptem xxxxxxxxxxxxxxxxxx.php.

Sprawdź czy pliki systemu Statlink zostały poprawnie zainstalowane na Twoim serwerze

oraz czy konfiguracja serwera (.htaccess) umożliwia połączenie ze skryptem statlink.

Spróbuj zainstalować ponownie skrypty Statlink lub popraw konfigurację serwera Twojej strony.

Po zainstalowaniu zgodnie z instrukcją, ustawieniu chmod'ów i dodaniu wpisu do .htaccess wywala mi ten błąd. Na stronie zainstalowałem linki i boxy. Skrypt WordPress (nie precel :wow:).

Przy okazji... czy nie możnaby wywalić z plików php stałej i zostawić tylko zmienną?

kruzyk.1.gif

Tyle że należy pamiętać że GBL nie jest aż tak często aktualizowane... YBL no jasne że można łatwo manipulować bo wystarczy SWL rotacyjnych i jest :wow: W sumie nie wiem dlaczego akurat przyjeło się że wszyscy patrzą właśnie na YBL, przecież tam linki są "wirtualne" dla googla :)

Wtedy przy dodawaniu strony też byłaby potrzebna opcja "przyjmuj tylko moje linki i boksy"
A jakie by korzyści były by z tego dla "systemu" :D? Poza tym jeżeli by coś takiego "przeszło" to ja bym dodał strony z zaznaczeniem "przyjmuj tylko moje linki i boksy" i punkty wykorzystał do linkowania na innych stronach a u siebie miałbym 0 linków z systemu, było by "tanio" szybko i skutecznie ;)

Myślę że SWL powinien być do dzielenia się linkami na własnych stronach a nie do tworzenia swojego wew SWL w zapleczu ;) Własny wew system można zrobić za pomocą web-tools.pl ew (skrtypt instalwoany na swoim serwerze) lub np lynk.pl itp.

kruzyk, dodaj kod na samym końcu w pliku index.php ;) Ja u siebie robiłem tak na kilku wordpressach i śmigało bez problemu ;)

Edytowane przez Mich@ł

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-)