Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

Kurcze... ostatnio zamiast przybywać... to mi odjęło chyba z 600 pkt.

Co to za roszady?

Mam dokładnie to samo. Punktow "samoczynnie" upływa a linki są umieszczane na takich samych, tworzonych specjalnie pod system stronach.

Kuzwa, nie wiem czemu tak sie dzieje, ze kazdy system dąży do (nie)doskonałości?

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

A ja mam może takie dość niecodzienne pytanie... Na jakiej zasadzie wyliczane są w statlinku otrzymane punkty? Co jest głównie brane pod uwagę przy przyznawaniu ich ilości? I jak często dane te są aktualizowane?

to mi odjęło chyba z 600 pkt.

Jak widzę taki liczby to jestem zdziwiony... Za swoją stronę, która ma ponad 20 podstron w google, otrzymałem raptem 16 punktów, które wystarczą mi raptem na umieszczenie ~6 linków do swojej witryny... :D

Spółki | Prawo | Sąd

Infmujemy iż od dnia dzisiejszego Strony tworzone pod swl PR=0 (unikalny tekst, grafika, na subdomenach) nie będą oceniane wyżej niż 2 gwiazdki. Aby Strona taka otrzymała 2 gwiazdki musi posiadać unikalne teksty oraz grafikę tematyczną powiązaną z treścią. Strony niestetyczne, bez grafiki nie będą przyjmowane do systemu. Powyższy zapis nie dotyczy domen z PR >=1.

Wiecie co, już kobieta jest bardziej zdecydowana niż wy z tym systemem :/ Ile razy można zmieniać regulamin, punktację, algorytm itd. Na początku nie można było tego zrobić?

Edytowane przez Exe

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

Exe obawiam się, że to ma podwyższyć jakość systemu a nie pogorszyć :P zobacz co się stało z linkme elite..

Tak, dokładnie. I wielkie brawo dla STATLINKa! Ja już rzygałem tymi bezwartościowymi subdomenami. Bo co z tego, że mało linków wychodzących? Co z tego, że "unikalny tekst" (jaaasne)? Skoro wszystkie są robione wg jednego szablonu... Ewidentnie widać, że paru cwaniaków znalazło luki w regulaminie (dziwnym trafem wszystkie te "strony" miały po 10 podstron). Jeszcze raz gratulacje - niech one sobie będą, ale nisko oceniane.

@Exe, dobry produkt ma to do siebie, że jest z czasem systematycznie rozwijany/rozbudowywany/ulepszany :)

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Chyba czas wymienić/dokupić serwer, bo ostatnio strasznie muli a teraz nawet nie działa :)

Proponuje dodac do kodu PHP jakies sprawdzanie czy serwer statlink.pl dziala, bo teraz strony na ktorych jest kod laduja sie o jakies 10 sekund dluzej ;[

Przykładowe progi oceny Stron przez Moderatora:

0 gwiazdek

Strona niezgodna z założeniami systemu, tym samym odrzucona przez Moderatora

1 gwiazdka - parametry mogące wpłynąć na tak niską ocenę

Strona na subdomenie, nazwa subdomeny nie powiązana tematycznie z nazwą domeny,

serwis niedopracowany graficznie, grafika nie powiązana z tematyką Strony lub jej brak,

parametry typu backlink nieduże, Page Rank =0,

treści częściowo unikalne (częściwo kopiowane),

mała ilość podstron.

2 gwiazdki

Strona na domenie, reszta patrz gwiazdka 1

Serwis na subdomenie, ale treści powiązane z grafiką, estetycznie wykonany serwis, BL słaby , PR=0, tresci unikalne, liczba podstron min 5

3 gwiazdki

Strona na domenie, treści powiązane z grafiką, estetycznie wykonany serwis, BL słaby PR0 liczba podstron min 5

Strona na subdomenie, treści powiązane z grafiką, estetycznie wykonany serwis, PR>=1, liczba podstron min 5

4,5 gwiazdek

mocne parametry typu BL, PR>=2, serwis na wysokim poziomie, grafika powiązana z treścią, site min 100, treści unikalne oczywiście

Tak sobie analizuję, i moim zdaniem, gwiazdki powinny dotyczyć tego co jest na stronie, czyli:

- wygląd, estetyka wykonania, grafika

- treści, ich użyteczność i unikalność

- ilość tych treści, czy są jakieś ślady wejść na stronę typu komentarze, zaangażowanie userów

ITP

Natomiast SEO parametry strony podlegają ciągłym zmianom i nie powinny stanowić czynnika w zakresie pierwszej oceny gwiazdkowej strony.

Parametry typu BL czy PR wliczone są w punktacje oddzielnie.

To taka moja sugestia, czekam na odp :)

Edytowane przez Dark