Skocz do zawartości

STATLINK.pl

adek

Rekomendowane odpowiedzi

Mich@ł nie chcę na końcu tylko w sidebar'ze :wow: W końcu to wartościowa strona ;)

A jakie by korzyści były by z tego dla "systemu" wink.gif? Poza tym jeżeli by coś takiego "przeszło" to ja bym dodał strony z zaznaczeniem "przyjmuj tylko moje linki i boksy" i punkty wykorzystał do linkowania na innych stronach a u siebie miałbym 0 linków z systemu, było by "tanio" szybko i skutecznie

Za taką stronę uzyskane punkty wykorzystywałoby się tylko na linki na własnych stronach. Trzebaby rozdzielić punkty za strony dla systemu i punkty za strony dla siebie :) (lub po prostu strony wrzucone dla siebie nie byłyby punktowane) I te pierwsze pkt z systemu byłyby do wydania w systemie a te drugie byłyby do wydania w zakresie własnych stron.

Da się to łatwo rozwiązać, ciężko opisać, łatwiej rozrysować :D

Edytowane przez kruzyk

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

A jakie by korzyści były by z tego dla "systemu" :wow:? Poza tym jeżeli by coś takiego "przeszło" to ja bym dodał strony z zaznaczeniem "przyjmuj tylko moje linki i boksy" i punkty wykorzystał do linkowania na innych stronach a u siebie miałbym 0 linków z systemu, było by "tanio" szybko i skutecznie :)

Eee.. To tylko kwestia tego jakie punkty (i ile) byś za to dostawał. Nie byłoby tak jak piszesz, bo Twoje punkty by poszyły na linkowanie na obcych stronach zamiast na swoich - i te by świeciły pustkami. Matematyka obowiązuje. Moim zdaniem zamknięte enklawy są przyszłością bo eliminują zbędne ryzyko i pozwalają zrzeszać pozycjonerów. Nikt tego dziś nie ma. A poza tym miałbyś alternatywę, której dziś nie masz.

A co by z tego miał system? Np mógłby dorzucać na tych stronach swoje linki albo umożliwiać taką opcję tylko na płatnych kontach. Wolę tą pierwszą opcję bo jest bardziej uniwersalna.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

radek, no jak to nie :D?

Przykład:

Dodaje np 10 stron za które łącznie dostane np 3000 punktów. U siebie na stronach wybieram opcje "przyjmuj tylko moje linki i boksy". Jeżeli przy linkach wybiorę opcje "nie promuj na moich stronach" to ile będzie linków na moich stronach :wow:? Zero jak by nie liczyć bo nikt inny nie będzie mógł dodać stron a ja będę wolał korzystac z zaplecza innych z uwagi na to że po co mam marnować punkty na linkowanie na swoim zapleczu jeżeli mogę na czyimś + sam u siebie zrobić wew SWL i będę na swoich stronach linkował za darmo ;)

A poza tym miałbyś alternatywę, której dziś nie masz.
No jak to nie :)? Przecież dzisiaj mogę skorzystać z takiego W-T i zarządzam swoimi linkami ;)
A co by z tego miał system? Np mógłby dorzucać na tych stronach swoje linki albo umożliwiać taką opcję tylko na płatnych kontach. Wolę tą pierwszą opcję bo jest bardziej uniwersalna.
Raczej miałem na myśli system w sensie inni użytkownicy ;) Bo sam system może mieć albo zaplecze dla siebie albo $$$ ale takie coś mozna zrobić jako osobny serwis a nie mieszać do ogólnego SWL ;) Przykładem takiego serwisu jest wspomniany przeze mnie powyżej W-T ktory oferuje takie opcje za darmo dla małego zaplecza ;)
Moim zdaniem zamknięte enklawy są przyszłością bo eliminują zbędne ryzyko i pozwalają zrzeszać pozycjonerów.
Ale przecież dodając zaplecze do każdego SWL ryzykujesz... Ryzyko może i jest małe ale zawsze.. bez ryzyka będziesz miał wtedy gdy będziesz miał zainstalowany u siebie własny wew SWL (pomijając możliwości włamania itp).

kruzyk, jak ci się uda to zrobić to powiedz bo sam bym umieścił linki gdzieś wyżej ;) Próbowałem na phpBB by Przemo i smarty ale na żadnym z tych skryptów nie moglem wstawić linkow bezpośrednio do szablonów :P

Edytowane przez Mich@ł

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

A ja się będę nadal upierać przy swoim :wow:

Jeżeli założymy, że masz 2 typy punktów - prywatne i publiczne - problem znika. Można to też rozwiązać inaczej - na takiej stronie dostajesz punkty tylko za linki, a nie za same dodanie strony do serwisu. Zresztą punktowanie to tylko pomysły na kolanie, jakby się głębiej nad tym zastanowić to da się opracować spójny system punktowy.

W-T nie umożliwia Ci łączenia zaplecz wielu pozycjonerów (chyba że czegoś nie wiem). A przykład z masowym spam-reportem mnie osobiście nieco zastanowił.

Ale myślę, że trzeba to zostawić twórcom systemu do rozpatrzenia.

Pozdrawiam.

logosc.png

Jeżeli założymy, że masz 2 typy punktów - prywatne i publiczne - problem znika.
Teraz to już co innego :) Dwa typy punktów to już rozwiązanie które było by logiczne :D
Można to też rozwiązać inaczej - na takiej stronie dostajesz punkty tylko za linki, a nie za same dodanie strony do serwisu.
Dobra jak by tak rozdawać punkty to też pojawia się problem ;P A konkretnie: Za dodanie strony mam 0 punktów i dopiero są naliczane w przypadku dodania linku a więc w jaki sposób system miały ruszyć :>? Nie mając punktów nie mogę dodać żadnego linku a więc nie zostanie dodany link to ja nie dostane punktow i koło się w ten sposób zamyka ;)
W-T nie umożliwia Ci łączenia zaplecz wielu pozycjonerów
A tutaj w jaki sposób umożliwia to łączenie zaplecza jeżeli ma być opcja "przyjmuj tylko moje linki i boksy" :wow:? No chyba że by było można "wynajmować" zaplecze tak jak ktoś już wcześniej wspomniał ale taką opcje bodajże ma seodopalacz jeża (tak przynajmniej mi się wydaje) ;)
A przykład z masowym spam-reportem mnie osobiście nieco zastanowił.
Akurat jeżeli chodzi o spam raport dla statlinka to nie ma obawy o bany bo strony i tak z założenia mają nie być "spamem" ;)

No ale niech się inni wypowiedzą bo to tylko moje zdanie ;)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Spróbuję po prostu w index.php ale skoro system wymaga stron jakościowych, to powinien sam wpływać dodatnio na jakość (lub przynajmniej nie wpływać ujemnie!). W końcu system ma być zainstalowany na stronach dla userów. Więc po kiego grzyba linki i boxy w stopce? :/

/edyta:

Aha w tym WP wyłączyłem WP-cache i nie działa wrzucanie do cache żeby nie było.

/edyta2:

Oczywiście próba wstawienia kodu poza szablonem w pliku index.php nie zadziałała. W końcu bez różnicy czy kod jest w "treści" strony czy pod stopka, ale myślałem, że może jakimś cudem zadziała...

Edytowane przez kruzyk

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

Jak dla mnie system to na razie porażka. Zainstalowałem na dwóch różnych serwerach (chmod: 777 dla wymaganych plików) i za każdym razem dostawałem komunikat o nie poprawnej instalacji systemu. Żeby było ciekawiej, każdy był inny. Raz, że nie wykryto nic, drugi raz, że nie ma boxów.

Proponuję pierw zrobić porządnego helpa.

blog o apple | highlab.pl - blog technologiczny

Niestety nie przewidujemy w tym momencie obsługiwania stron wielokodowych. W przyszłości wrócimy do tego problemu, jeżeli da się to elegancko obsłużyć. Jak sobie z tym radzą inne systemy, obsługują to?
nie znam skryptu jednak domyślam się że jak u innych jest miejsce trzymania linków i skrypt wyświetlający je na stronie. Jaki problem żeby w skrypcie a dokładnie kodzie wstawianym w stronę ustalać kodowanie <? wyswietl_linki($kodowanie,...) ?> ? Mało jest chyba serwerów bez iconv, a nawet gdyby to zawsze można napisać własny konwerter dla kilku podstawowych kodowań. Pomijam już fakt że użytkownik może takie "przekodowanie" zrobić bez udziału skryptu systemu.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Witam. Zaczynam testy i oto małe uwagi, niektóre już były, ale widać powielają się, więc to jednak przeszkadza....

Mam też pomysł rozwojowy...

...Potem pozwoliłoby to na tworzenie zamkniętych grup pozycjonerów którzy sobie ufają (i swoim zapleczom)...

...A ja się będę nadal upierać przy swoim :brawa:

Jeżeli założymy, że masz 2 typy punktów - prywatne i publiczne - problem znika.

Uwagi uwzględnione i trafiły do realizacji/weryfikacji :brawa:

Pomysł rozwojowy jest intrygujący, zwłaszcza tworzenie grupy pozycjonerów, którzy sobie ufają. Dużo było tu sugestii od pozostałych forowiczów, głęboko się zastanowimy nad czymś w stylu gupy zaufania i zapleczem własnym!

Spróbuję po prostu w index.php ale skoro system wymaga stron jakościowych, to powinien sam wpływać dodatnio na jakość (lub przynajmniej nie wpływać ujemnie!). W końcu system ma być zainstalowany na stronach dla userów. Więc po kiego grzyba linki i boxy w stopce? :/

Bardzo podoba mi się rozumowanie tego pana :brawa: takich ludzi chcemy zrzeszać!

Myślę, że sposób implementacji statlink na wszystkich szczególnych przypadkach i odmianach smartow powinien być zupelnie taki sam jak w przypadku innych SWL gdyż zasada jest ta sama, include pliku + funkcja wyświetlająca. Wybaczcie mi tymczasową bierność w tym temacie, ale najpierw dopracujemy sam system, a później zajmiemy się tymi przypadkami. Bardzo proszę piszcie jeżeli uda się Wam coś ciekawego osiągnąć w tej materii we własnym zakresie.

A czemu nie możecie postawić na BL AltaVisty, które jest dużo lepsze jak Yahoo (bynajmniej dla mnie)
Tylko YBL mozna bardzo proste manipulowac - wiec dla mnie nie jest dobre do oceniania stron z automatu!

Ja np. wole 600 GBL niz 60k YBL, jesli mowimy o ocene z automatu.

Chyba zakończymy ten epizod z BL i pozostaniemy przy PR, w którym jest przecież zawarte BL. Opierając się o BL (bez względu czy to będzie YBL czy ABL czy GBL) automatyczna punktacja za strony będzie równie niesprawiedliwa jak w przypadku uzależnienia jej o site G. Obecny sposób punktowania jest wystarczająco innowacyjny i niech czas pokaże czy się sprawdzi.

Mam też pytanie dotyczące wartości stron dodanych. Otóż czy będzie jakiś "cennik" wskazujący ile punktó za co czy każdy "mod" będzie subiektywnie oceniał stronę i nadawał za nią ilość punktów wg własnego uznania?

Będzie cennik, cała oprawa wkrótce się pojawi, pracujemy nad tym, tu ukłon w stronę Adka :yahoo:

Jak dla mnie system to na razie porażka. Zainstalowałem na dwóch różnych serwerach (chmod: 777 dla wymaganych plików) i za ... Proponuję pierw zrobić porządnego helpa.
Nie udało się połączyć ze skryptem xxxxxxxxxxxxxxxxxx.php.

Sprawdź czy pliki systemu Statlink...

Przy okazji... czy nie możnaby wywalić z plików php stałej i zostawić tylko zmienną?

Kruzyk i Shpyo napiszcie mi proszę na priva albo za pośrednictwem formularza kontaktowego na statlink.pl jakiej domeny to dotyczy, przyjrze się tym przypadkom, może coś jest niedopracowane.

Stosowne przypadki zacznniemy dodawać do FAQ

Kryzyk o co chodzi z "wywalić z plików php stałej i zostawić tylko zmienną" ?

Jeżeli chodzi o helpa, byłem przekonania, że przeczytanie z uwagą instrukcji w Instalatorze wystarczy. Nie jest tak? może nie czytacie tego, a może jest to niezrozumiale napisane, coś trzeba poprawić? :D

INSTRUKCJA INSTALACJI

W systemie Statlink jest możliwość wyświetlania Linków stałych oraz Boxów reklamowych. Dla każdej z tych form promocji do plików Strony należy zamieścić oddzielny fragment kodu z poniższej instrukcji.

Jaki problem żeby w skrypcie a dokładnie kodzie wstawianym w stronę ustalać kodowanie <? wyswietl_linki($kodowanie,...) ?> ? Mało jest chyba serwerów bez iconv

Irek wrócimy do tego tematu.

System reklamy i promocji w internecie - Statlink.pl

Witam,

Noel, niestety moim zdaniem instrukcja dodania instalatora nie jest intuicyjna, większość się na niej wykłada. Problem polega na wyraźnym zaznaczeniu że gdy zadeklarujesz przy dodawaniu strony linki MUSISZ dodać też skrypt linków, a gdy zadeklarujesz boxy to musisz dodać skrypt boxów. Bo normalnie rozumowałem tak, że jak zadeklaruję boxy a nie wkleję kodu to powinno wszystko działać, tylko tyle, że nie będzie wyświetlać tych boksów. A sprawa wygląda inaczej. Stąd problemy. Dlatego lepiej poprawić też komunikaty błędów. W tej chwili są mało intuicyjne.

Pewnie niektóre rzeczy są specjalnie, inne nie. Ale opiszę wszystko, żebyście sami do tego doszli.

Oto moje dodatkowe uwagi z pierwszego dnia w systemie:

- przydałaby się możliwość importowania linków i boksów z pliku typu CSV lub w inny, masowy sposób;

- przydałoby się dzielenie linków i boksów na grupy (grupowanie linków, np po klientach);

- instalator lepiej jakby dało się pobierać jako jeden plik zip;

- na razie nie wyświetla na moich stronach ani linków, ani boksów;

- a może byście dodali ile kosztuje dany link w systemie (ten wylosowany)? To w sumie dałoby dużo lepszy pogląd na linki;

- moje linki, które były przydzielone na stronach systemu na razie mi się ulotniły i większość z nich została przydzielona na podstronach bez treści. Linki się ulotniły, ale punkty zostały zliczone.

- przydzieliło mi 2 linki też na dwóch takich podstronach: https://nazwadomeny.pl/favicon.ico - nie wiem, czy to jest ok, czy nie ale Wam zgłaszam; Zgłosiłem też spam reportem.

- moje boksy losowane są w systemie bez aktywnego linku (w sumie wyświetla to tylko jako tekst);

- ilość przydzieleń linków dziennie - nie da się ustawić więcej jak 9

Mój numer usera: 71

Na razie tyle, wiem, wiem, nie wszystko na raz :)

Pozdrawiam, Radek.

Edytowane przez radek

logosc.png

Hej,

Instrukcję nieco poprawiłem, dodamy również zgodnie z sugestią jednego z użytkowników podpowiedzi w formularzu dodawania stron, mam nadzieję, że to załatwi sprawe.

- importowanie pojawi się w systemie po premierze, jest to ujęte w planach rozwojowych statlinka

- grupy są w trakcie pisania i tu mam pytania:

czy grupy zrobić osobne dla linków i osobne dla boxów? czy może wspólne grupy?

- na Twoich stronach linki i boxy będą wyświetlane po 5 dniach, tyle system potrzebuje na przeanalizowanie podstron - każda strona po dodaniu zaczyna przyjmować linki i boxy po 5 dniach. Taka karencja nie ma zastosowania w linkach, Twoje linki są przydzielane od razu po dodaniu jeżeli tylko posiadasz punkty.

-każdy link kosztyje inaczej w zależności od tego gdzie trafił, liczenie tego z osobna dla każdego linku to zbyt duże obciążenie dla systemu.

- od wczoraj nastąpiła zmiana prezentacji w linkach - teraz widać ilość przydzielonych oraz ilość wysłanych, powinno to nieco rozjaśnić sytuację w linkach

- favicon.ico to oczywiscie nieprawidłowość, staramy sie to filtrować na poziomie klienta, niedługo jednak ruszy filtr na poziomie serwera wówczas będzie to ostatecznie unormowane

- sprawdziłem Twoje Boxy, każdy ma link podpięty w do Anchora, natomiast sam adres url wyświetla się jako text i tak zostało to zaplanowane.

- tak to prawda, jest ograniczenie do 9 linków dziennie ;)

Pozdrawiam wszystkich i zachęcam do zgłaszania swoich uwag, niech system będzie dla Was! :)

Edytowane przez Noel

Znalazłem jeszcze to:

- mimo że zaznaczyłem, żeby boksy nie wyświetlały się na mojej stronie, wylosowało jednak jedną z moich stron.

DODANE:

- dziś plik php podmieniło mi na jednej z domen na coś takiego:

HTTP/1.1 200 OK
Date: Sun, 05 Oct 2008 11:30:18 GMT
Server: Apache/2.2.3 (Debian) PHP/4.4.4-8+etch6
X-Powered-By: PHP/4.4.4-8+etch6
Set-Cookie: PHPSESSID=39528f9ead6a80a49896ebc6b25bdd68; path=/
Expires: Thu, 19 Nov 1981 08:52:00 GMT
Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate, post-check=0, pre-check=0
Pragma: no-cache
Content-Length: 0
Connection: close
Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-2

i zaczęło wyświetalać mi bzdury na stronie. Prawdopodobnie nieudany update instlatora.

- dodatkowo jak mam linki i boksy do tej samej witryny (tan sam link) to udaje mu się wylosować na raz: link i boks do tej samej strony na danej podstronie z systemu. Gorzej, że udaje mu się czasami wylosować link i boks z różnymi anchorami.

Co do Twojego pytania:

czy grupy zrobić osobne dla linków i osobne dla boxów? czy może wspólne grupy?

Moim zdaniem starczy jak grupy beda wspólne. Bo:

- mniej kodowania

- jak ktoś będzie chciał tą samą grupę wykorzystać i do boksów i do linków to nie bedzie miał problemów

- jak ktoś będzie chciał to rozdzielić to zwyczajnie założy sobie dwie grupy ale jedną będzie wykorzystywać tylko dla linków a drugą tylko dla boksów.

Edytowane przez radek

logosc.png

Radek, mozesz mi podeslac na priv strone, ktorej update skopal plik php?

CO NOWEGO??

Dodaliśmy funkcjonalność dzięki której użytkownik może decydować, co w pierwszej kolejności ma być usuwane w przypadku spadku ilości uzyskanych punktów.

Zmieniliśmy prezentację Linków, ilość dotychczas przydzielonych linków została rozbita na ilość przydzielonych oraz ilość wysłanych, co powinno dać większą przejrzystość.

Dodatkowo prosimy o wyrozumiałość w sprawie kilku domen, które posiadają część merytorycznie zerowych podstron (zawierających jedynie tekst: "Nie znaleziono pozycji"), na których mogą pojawić się Wasze linki. Są to przypadki domen, w których poza wartościowymi podstronami sztucznie dodano puste podstrony na potrzeby testów. Owe podstrony sukcesywnie eliminujemy z systemu wraz z przyrostem domen od użytkowników. Obecnie tych domen jest 11, co 2 dni czyścimy jedną z nich z pustych podstron, Wasze linki, które zostały na nich przydzielone wrócą do puli ponownego przydzielenia w momencie usunięcia podstron.

Edytowane przez Noel