Skocz do zawartości

GoDaddy.com i faktura

Setia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

W godady jak kupujesz domene/y dostajesz coś jakby paragon nazywa się to "receipt" a faktura to "invoice". Da się od nich uzyskać jakoś fakturę, czy w koszty wliczacie domeny na podstawie "receipt"? Z góry dziękuje za odpowiedź.

Pozdrawiam

Bartek

Setia.pl - seo, marketing, optymalizacja, pozycjonowanie stron w wyszukiwarkach

Telefonia internetowa MyFon.pl

miz, do mnie piszesz? Przecież na tym Twoim linku jest:

Faktura wewnętrzna jest to dokument wystawiany w przypadku takich czynności jak:

import usług

Czyli się zgadza. Nie możesz od amerykanów wymagać, by wystawiali faktury, bo o ile wiem nie mają takiego obowiązku. No i dla polskiego US ten papierek nie ma znaczenia.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

invoice = faktura. Autor topicu nie pytal o rozliczanie vatu a do tego wystawia sie faktury wewnetrze, tylko o wrzucenie zakupionych na firme w goddadny domen w koszty, a invoice na dane firmy plus potwierdzenie obciazenia np. Firmowej karty platniczej jest wlasnie takim pelnoprawnym kosztem. Bylo o tym juz sporo dyskusji na money.pl i vagli. Mam dwa serwery w fastservers i co miesiac dostaje papierowa fakture od nich oraz kolorowe ulotki.

pozdrowienia.

googlerulz.

Tak, papierek musi być (choćby ten z PayPala lub zrobiony w zajączku...), ale podstawa do księgowania w Polsce to f. wew. Odlicza się tylko 19% dochodowego, VAT wychodzi na zero.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

W godaddy jest właśnie ten problem że oni invoice czyli faktury nie wystawiają, jakby wystawiali to bez problemu to wbijam w koszty. Wystawiają śmieszny papierek nawet bez danych ich firmy pisze tylko Godaddy.com i moje dane.

Czyli rozumiem, że biorę ten papierek robie fakturę wewnętrzną i jest wszystko w porządku?

Pozdrawiam

Bartek

Setia.pl - seo, marketing, optymalizacja, pozycjonowanie stron w wyszukiwarkach

Telefonia internetowa MyFon.pl

Tak. Ale na wszelki wypadek (dla czystego sumienia) możesz jeszcze do nich napisać, żeby Ci wystawili (mi tak poradziła kiedyś księgowa, i faktycznie, po 2 tygodniach amerykancy mi podesłali z wielkim zdziwieniem :D). No ale inna sprawa, że ja supportu GD nie wspominam najlepiej (korzystałem miesiąc temu i kontakt po prostu się urwał, zostawili mnie z problemem).

• 7 lat później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności