Skocz do zawartości

[Projekt] Zamknięta lista precli

lj2m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 179
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mamy już 39 osób zgłoszonych do projektu:

lj2m

Sebastian

FiKaS

ccx

Krisss

pandha

nutado

macis

kubap10

lozik

_kUtek_

abixx

sirkus

jez

CrashXT

hekko

Mariusz

tezeusz

sath

Adrian88

jaclaw

seoamazis

shad

zoozool

adby

elpav

kyan

uzytkownik999

Maciej

mrozik

kila

Cxz

screw

Carnagge

mery_master

Yeden

Don't be Evil

kristofenes

Kazur

Witam,

Bardzo fajna sprawa...

Ale mam pytanie...

Bierzecie pod uwagę ilość precli dołączonych do projektu i na tej podstawie chcecie przydzielać konta na innych preclach. Moim zdaniem to trochę nie jest ok.

Bo:

1. precel perclowi nierówny - jeden będzie miał więcej artów unikatowych niż inny

2. ograniczając dostęp do innych precli gościowi który ma jednego własnego precelka, tak dla przykładu, to wpływasz na wartość precli do których nie ma dostępu

3. z założenia ograniczasz site tych precli do których nie ma dostępu bo kto bedzie arty wpisywał do nich, właściciel. On będzie zajęty pisaniem artów do precli na których ma konto no i oczywiście czasami coś wrzuci na swój.

4. Z tych rozważań wynika że tak naprawdę to wystarczy dbać o własny precelek bo jak i situ duzo i unikalny to wszyscy beda chcieli miec linka z niego.

No nie wiem czy wyraziłem się dość jasno i zrozumiałe jest moje myślenie. Generalnie ilość precli jest złym wyznacznikiem. Moim zdaniem lepszy byłby taki wariant.

- każdy ma konto we wszystkich precelkach...

- każdy musi na początek opublikować przynajmniej jeden (do uzgodnienia) artykuł w każdym czyściutkim precelku

- powyższy warunek przysługuje do jednego linka wychodzącego ze stopki jakiegoś precla do twojego.

- trzeba by pomyśleć nad istotą linkowania tych precli - do ustalenia

- kolejne 10 (do ustalenia) artów pozwala na dodanie drugiego linka do twojego precla

Zasady te można podrasować i oczywiście trzeba pomyśleć zasadami i administracją.

Moim skromnym zdaniem w ten sposób dopingujesz wszystkich - posiadacza jednego precla i właściciela 100 precelków do tworzenia contentu, site i dbania o wartość unikalności precli.

Co o tym sądzicie...?

Pozdrawiam

W.

-

Adsense jest oczywiście niedopuszczalne.

Co do Ciebie writer, to nie za bardzo wiesz o czym piszesz. Zwracasz uwagę na site, a przecież autora precla raczej mało to będzie obchodzić ile jego precel ma site, bo nie widzę żadnych korzyści w przypadku posiadania wysokiego site, gdyż jak mogleś nie zauważyć precelki nie mogą posiadać linków wychodzących a w związku z tym zamontowanych SWL-i. System jest jak najbardziej sprawiedliwy. Piszesz kompletne bzdury. Nie będziemy robić żadnych promocji po których każdy może sobie umieścić linki wychodzące w stopce. Chyhba wogule nie rozumiesz istoty tego projektu. Dodających artykuły nie trzeba zachęcać żeby je dodawali, bo to właśnie po to się zgłaszają do projektu żeby to robić i mieć jak największą moc linków w artykułach. Zachęta na pisanie unikalnych tekstów jest taka że jeśli przez "przypadek" użyjesz kopiuj - wklej to wylatujesz z projektu.

Adsense jest oczywiście niedopuszczalne.

Co do Ciebie writer, to nie za bardzo wiesz o czym piszesz. Zwracasz uwagę na site, a przecież autora precla raczej mało to będzie obchodzić ile jego precel ma site, bo nie widzę żadnych korzyści w przypadku posiadania wysokiego site, gdyż jak mogleś nie zauważyć precelki nie mogą posiadać linków wychodzących a w związku z tym zamontowanych SWL-i. System jest jak najbardziej sprawiedliwy. Piszesz kompletne bzdury. Nie będziemy robić żadnych promocji po których każdy może sobie umieścić linki wychodzące w stopce. Chyhba wogule nie rozumiesz istoty tego projektu. Dodających artykuły nie trzeba zachęcać żeby je dodawali, bo to właśnie po to się zgłaszają do projektu żeby to robić i mieć jak największą moc linków w artykułach. Zachęta na pisanie unikalnych tekstów jest taka że jeśli przez "przypadek" użyjesz kopiuj - wklej to wylatujesz z projektu.

Może trochę skomplikowałem mój post.

Generalnie nie krytykuje pomysłu - projekt jest fajny i chce wziąć w nim udział.

Zwróciłem uwage na fakt że ograniczając komuś dostęp do innych precli ograniczasz ilość artów w nich zamieszczanych. To było moim przemyśleniem. Reszta to propozycja.

Nie chcę się wymądrzać bo na pewno nie mam takiej wiedzy jak ty.

Uważam, że jeśli chcesz tworzyć taki projekt to trzeba to zrobić dobrze. Twój pomysł jest fajny. Ale uważam że wyznacznikiem dostępu do innych precli nie powinna być ilość dołączonych precli do projektu. Uważam również że każdy użytkownik projektu powinien mieć możliwość dostępu do wszystkich precelków.

Zobacz, jeśli mam na przykład jednego precelka to będę miał dostęp powiedzmy do dwóch czy czterech innych precli aby w nich umieszczać artykuły. I tylko w nich będę mógł publikować dopóki nie dodam kolejnego. Ale jakbym miał dostęp do wszystkich precli to chętnie we wszystkich umieszczę arty. Ok, taka sytuacja jest nie sprawiedliwa bo ja dołączyłem jednego precla. Dodatkowo kto będzie wyznaczał i na jakiej podstawie do których precli przydzielać użytkowników? W ten sposób będziesz mógł promować jedne precle a inne z założenie odejdą do lamusa bo nie będzie komu w nich publikować... Również to miałem na myśli...

Doskonale rozumiem twoje założenia ale spójrz na moje rozważania. Myślę że projekt zasługuje na uwagę ale twoje założenie z dostępem do precelków jest nietrafione.

Ilość artów - ilość linków może to byłoby dobrym wyznacznikiem...

Jeśli teraz mi napiszesz że to co pisze jest bzdurą to pójdę na piwo...

bo to będzie na pewno mądra rzecz...

Proszę o opinię również innych...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności