Skocz do zawartości

[Projekt] Zamknięta lista precli

lj2m

Rekomendowane odpowiedzi

Co do konfiguracji precli rozumiem dostaniemy wytyczne, ile artów na 1 stronie itp. ale co do samego postowania - może warto by ustalić że np. zawsze używamy znacznika 'more' najdalej między 1 a 2 linkiem w artykule, mniej więcej w 1/4 - 1/3 długości artykułu. Wtedy będzie ogólnie porządek na blogu i ładnie to się będzie prezentować, a za razem na stronie głównej nie będziemy mieć więcej wychodzących niż postów.

Pomysł Witera nie jest zły żeby każdy miał dostęp do wszystkich precli. Może wtedy nie będzie motywacji do dodawania kolejnych no ale mając ich już 40 nie można narzekać na mały wybór. Chyba że ustalimy na początku że każdy robi 2 i mamy ich 80, ktoś może coś czasem dorzuci jeszcze i mając 100 precli każdy może śmiało działać.

Jak będzie z linkowaniem precli stawianych przez nas?

Napisane gdzieś było wcześniej że nie można dawać linków wychodzących, chyba że z nofollow. Czy w takim razie można umieścić jakąś reklamę do innej strony w postaci banerka z linkiem rel="nofollow" ?

Drukarka przestaje już drukować? Kup tusze i tonery na inkhouse.pl !

• Odpowiedzi 179
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jaclaw, nie trzeba dodawać more bo rozwiązanie które zaproponuje (the_excerpt) samo załatwia sprawę. Przedstawia nam bodajże 300 znaków na stronie głównej precla, bez linków. Jeśli chodzi o linkowanie precel powinien zyskać co najmniej 100 bl wg yahoo po pierwszym miesiącu, a 1000 po roku. Jeśli piszesz że dla Ciebie 40 to jest duży wybór, to nie znaczy że tak jest dla każdego dlatego jak ktoś będzie chciał mieć dostęp do większej ilości precli musi więcej dodać. Bez linków i reklam, nofollow możemy przypisywać ale dla tych linków które już są w szablonie wordpressa, cała reszta out. Chodzi o to żeby czerpać korzyści z innych precli a nie swoich.

Writer, według mnie te precle które będą miały mniej wpisów będą bardziej wartościowe a do nich głównie będą miały dostęp osoby które dodały więcej precli niż inni. Tego raczej nie zamierzam zmieniać. Jeśli chcecie otrzymywać musicie wkładać, chyba że ustalimy że każdy doda 5 precli i będzie po problemie.

Mamy już 44 osoby zgłoszone do projektu:

lj2m

Sebastian

FiKaS

ccx

Krisss

pandha

nutado

macis

kubap10

lozik

_kUtek_

abixx

sirkus

jez

CrashXT

hekko

Mariusz

tezeusz

sath

Adrian88

jaclaw

seoamazis

shad

zoozool

adby

elpav

kyan

uzytkownik999

Maciej

mrozik

kila

Cxz

screw

Carnagge

mery_master

Yeden

Don't be Evil

kristofenes

Kazur

Lexy

myszaty

starling

MrBullet

Witer

(...) ale dla tych linków które już są w szablonie wordpressa, (...)

Tylko wordpress?

Czy nie lepiej by były też inne systemy, najlepiej autorskie?

Kolejna sprawa warta przemyślenia to linkowanie precli. O ile rozumiem mam jakiś swój artykuł, dodaje go do jakiegoś precla z listy. Teraz czas na linkowanie. Kto i jak linkuje?? Autor precla, Ja, może oboje? Co się stanie w przypadku, gdy ktoś doda artykuły do np. 20 precli i doładuje swoje artykuły np. swl-ami rotacyjnymi po dajmy na to 100k pkt - wszystko na świeżych preclach, nowych domenach...

Zastanawia mnie też wymóg BL wg. yahoo; ktoś pójdzie na łatwizne i zdobędzie je swl... a może by tak.... zakazać dynamicznych swl? :)

Dopiszcie mnie do listy.

Mam taką propozycję co do technicznych pytań. Może po prostu, stworzymy 2-3 skrypty, skonfigurujemy, zoptymalizujemy i w takiej postaci udostępnimy członkom systemu do pobrania?

Gwarantowany efekt. 100% satysfakcji lub zwrot gotówki. Tylko teraz profesjonalne pozycjonowanie książek na Twojej półce. 20% zniżki jeżeli masz różową i prostą (wypozycjonowaną) ścianę. Nie pozycjonujemy stron w Google.

Zajmuję się szukaniem jak najbardziej odpowiednich rozwiązań do wordpressa i myślę że dobrze skonstruowany będzie efektywny i efektowny. Przewidujemy na początek w puli projektu ponad 200 precli.

Mamy już 57 osób zgłoszone do projektu

lj2m

Sebastian

FiKaS

ccx

Krisss

pandha

nutado

macis

kubap10

lozik

_kUtek_

abixx

sirkus

jez

CrashXT

hekko

Mariusz

tezeusz

sath

Adrian88

jaclaw

seoamazis

shad

zoozool

adby

elpav

kyan

uzytkownik999

Maciej

mrozik

kila

Cxz

screw

Carnagge

mery_master

Yeden

Don't be Evil

kristofenes

Kazur

Lexy

myszaty

starling

MrBullet

Witer

smut

strupii

eR_

kolryb29

lords

andersson

jaszczep

kris_one

piescik

michat

giker

outofmatrix

sz3lo

Ostatnie 7 godzin na zgłaszanie się do projektu przed wami. Nie przegapcie takiej szansy, bo drugiej możecie już nie dostać. Jeśli wszystko się powiedzie to mam nadzieję że w tym gronie zrealizujemy jeszcze inne projekty, lecz tym razem już nie będzie okazji dołączyć się do naszego grona.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności