Skocz do zawartości

[Projekt] Zamknięta lista precli

lj2m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 179
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Chętnie bym wziął w tym udział, ale:

1. Unikalne IP? - a po co? - precle często stawia się na shared hostingach.

2. Kto ma pełną listę precli? :(

3. Jeśli dodaję jednego precla i dostaję dostęp do dwóch, to kto określa jakie to dwa precle?

4. Kto będzie sprawdzał unikalność dodawanych artów?

5. Jak wyobrażacie Sobie organizację tego wszystkiego?, bo widząć ilość osób chętnych wychodzi, że już przy starcie będzie paręset precli (sic!)

6. Parę osób z tej listy to żart prawda?

1. Na zamkniętym forum powstanie ankieta i jeśli większość zadecyduje inaczej można to zmienić

2. Pełną lise mają te osoby które dodadzą najwięcej precli. Prawdopodobnie powstanie kilka progów: 2, 5, 10...

3.Ja według wcześniej podanego już spsoby przydzielam ci listę precli. Ile dodajesz tyle wyjmujesz

4. Każdy może czasem zerknąć na arty i jak znajdzie jakiś nieunikalny to zgłasza go do mnie a użytkownik robi papa

5. Precli na starcie będzie ponad 200

6. PM

Zostało wam tylko niecałe 7 godzin na zapisanie się do projektu.

1. Niech będzie tak.

2. Ktoś musi mieć całkowicie pełną listę precli nie ważne ile włoży i mniewam, że będziesz to Ty?

3. Ja rozumiem, ale na jakiej podstawie będą one przydzielane? - weźmy pod uwagę, że w tej grupie większość doda od 1-2 precli (co by się zgadzało biorąc pod uwagę punkt 5) - to te pierwsze dwa zostaną zasypane artykułami, a reszta będzie świeciła pustkami, gdzie biorąc pod uwagę, że każdy dba o swój wpis będzie go linkował - czyli po miesiącu pierwsze dwa będą miały niezłą moc i dość duży site, za to reszta z listy będzie bez linków :(

4. Wierzysz w to? Przy paru artach nie ma sprawy, ale jak dodam dla przykładu 100 domen to naprawdę w życiu nie sprawdzę żadnego arta, bo to się będzie mijało z celem.

5. Wydaje mi się, że może być więcej - jeśli nie na starcie to w początkowych tygodniach dojdzie spokojnie do 500.

6. Wysłałem odpowiedź.

3.Ja według wcześniej podanego już spsoby przydzielam ci listę precli. Ile dodajesz tyle wyjmujesz

Dodam 5 precli i otrzymam dostęp tylko do 5-ciu? Czy do 5-ciu od każdego usera? Doprecyzuj.

I koniecznie trzeba zdefiniować tę "niunikalność". Żeby nie było niedomówień.

Eksperyment Discover.pl

Co do unikalności artykułów, to jak pisałem kilka stron temu:

Sądzę, iż jesteśmy dorosłymi ludźmi, którzy wiedzą, co robią. Jeżeli w regulaminie będzie jasny zapis "artykuły muszą być unikalne", to tak będziemy robić. To nam powinno zależeć, aby te precle były zadbane, linkować swoje wpisy etc. - bo tylko wtedy ta lista ma sens.

Bo jeżeli nam nie pasuje, to mamy listę Mara @ katalogiseo i do przodu, tyle.

Ogólnotematyczny katalog stron - moderowany katalog na domenie z 2001 roku. Moderowany minimum 2 razy dziennie. PR 3, megaszybka indeksacja. Dodaj swój unikalny wpis już dziś.

Ostatnio dodane strony w katalogu.

najpiękniejsze kobiety świata

chcialbym sie dopisać do listy,

jestem zainteresowany projektem, ale

popieram to:

Dodam 5 precli i otrzymam dostęp tylko do 5-ciu? Czy do 5-ciu od każdego usera? Doprecyzuj.

I koniecznie trzeba zdefiniować tę "niunikalność". Żeby nie było niedomówień.

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

Oczywiście jako administrator będę posiadał całą listę, chyba nie dało by się inaczej skor mam ty mwszystkim zarządzać. Większość osób deklaruje 5 precli na początek więc rozłoży się to raczej po równo. Myślę że nie warto dodawać 1 nieunikalnego artykułu bo jak przez przypadek na niego trafię to wszystkie 999 twoich szlak trafi.

Oczywiście jeśli ktoś doda 5 precli to ma dostęp do 5 od każego użytkownika.

Wszystko zdefiniujemy na zamkniętym forum które prawdopodobnie od jutra będzie dostępne dla użytkowników projektu. Większością głosów ustalimy zasady.

Proszę o dopisanie i mnie.

1. Sugeruję jednak, żeby, w związku z tym, że precli zapowiada się kilkaset nieco zmienić algorytm dostępu do precli - może 1 precel włożony daje dostęp do 20 w systemie?

2. Co jeśli ktoś będzie chciał wypisać się z systemu?

3. Czy powstanie jakieś forum projektu gdzie będzie można zgłaszać sugestie, dyskutować itp.?

Edit:

pytanie 1 i 3 już odpowiedziane powyżej :(

A może w ramach wzmocnienia precli chociaż część artów będzie bez linków? Przy okazji proponuję wtyczki takie jak wp-ratings i wyświetlanie najlepiej ocenianych wpisów na stronie główne, dzięki czemu te lepsze będą także lepiej podlinkowane.

Co do unikalności artykułów, to jak pisałem kilka stron temu:

Sądzę, iż jesteśmy dorosłymi ludźmi, którzy wiedzą, co robią. Jeżeli w regulaminie będzie jasny zapis "artykuły muszą być unikalne", to tak będziemy robić. To nam powinno zależeć, aby te precle były zadbane, linkować swoje wpisy etc. - bo tylko wtedy ta lista ma sens.

Bo jeżeli nam nie pasuje, to mamy listę Mara @ katalogiseo i do przodu, tyle.

Za nieunikalność ludzie będą wywalani z projektu, a co za tym idzie w odwecie mogą pousuwać wpisy innych userów, albo je podmienić (zachowają linkowanie). Dlatego to musi precyzyjnie sformułowane zawczasu, żeby nie było niedomówień.

Tak samo: domeny, czy subdomeny. To dość istotne, bo jak sie trafi g**no na domenie i poleci, to subdomenę też diabli wezmą. Zastanawiałem się czy nie byłoby najlepszym wyjściem: do projektu odrębna domena + 4 subdomeny i nic poza tym w obrębie tej domeny. Najbezpieczniej moim zdaniem.

A jak zdarzy się ban to co robimy? Nowa domena, przerzucamy bazy, zmiana skórki, troche inny opis i jazda dalej. Ćwiczyłem to na dwóch preclach - indeksuje się.

Eksperyment Discover.pl

A jak zdarzy się ban to co robimy?

nie no to chyba najczarniejszy scenariusz, sprawa ma być naprawdę dobra, unikalna.

bany są dla śmietników - z założenia;p

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności