Skocz do zawartości

Jaki procent głownej frazy powinien być w tekscie

Johnek

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę że nie ma na to gotowego przepisu w stylu 20% tego i 80% tego. Tekst powinien być tworzony dla użytkownika i nie ma sensu upychać na siłę słowa kluczowe dla wyszukiwarki, lepiej zająć się tagami <h1><h2><title> itd... i tam dodawać słowo kluczowe.

Nowy Blog ;-) - Pozycjonowanie i zarabianie w internecie.

1) kup gazetę opiniotwórczą (polityka, wprost, przekrój czy tam inne cudo)

2) przeczytaj i wybierz najlepszy wg Ciebie artykuł

3) treść artykułu umieść na stronie

4) przeskanuj stronę narzędziem sprawdzającym zagęszczenie słów kluczowych

5) porównaj wyniki z tytułem i tematem artykułu

6) jeśli wszystko się zgadza uzyskany procent może posłużyć jako punkt odniesienia

na moje oko między 5% a 7%

pamiętaj, że google czyta stronę jak gazetę

warto wytłuszczać, pisać kursywą, pisać w cudzysłowach itd

Zainstaluj SeoQuake do FF i odwiedź Top 10 z ostatnich konkursów organizowanych na forum. Wchodzisz na stronę, klikasz button Density i czytasz (prawie) wszystko. Mi wychodzi, że koledzy stosują do 3% słów kluczowych z doskonałym rezultatem.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

... pisać w cudzysłowach itd

Z tym szczerze powiem się jeszcze nie spotkałem. Testował ktoś? Chyba że chodzi o to, że wiele osób używa separatora w postaci cudzysłowów do wyszukiwania dokładnego, bo jeśli tak to sprawdzałem i nie działa - znaczy nie pokazuje wyżej wyników z tekstem w cudzysłowach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności