Skocz do zawartości

Wymiana/sprzedaż linków - niebezpieczne?

Flanker

Rekomendowane odpowiedzi

Ja twierdzę ze czy link jest tematyczny czy nie tematyczny to i tak google możne powiedzieć ze sztucznie zdobyty lub kupiony , jak to mówią punkt widzenia zależny jest od punktu siedzenia.

Każde nasze działanie w postaci pozyskiwania linków jest celowym działaniem na podniesienie PR strony a co za tym idzie niezgodne z zasadami G

Podałem Ci żywy przykład na stronę klienta która jest skazana na zagładę jeżeli będzie się stosowała do wytycznych google ba powiem więcej , nie wyobrażam sobie jak by wyglądały wyniki jeżeli strony nie linkowały by do siebie pewnie jak w kiedyś zadanych lat w onecie :)

Marketing internetowy dla firm

Każde nasze działanie w postaci pozyskiwania linków jest celowym działaniem na podniesienie PR strony a co za tym idzie niezgodne z zasadami G

Ale ja nie piszę o tym, żeby się stosować do wytycznych tylko o tym, jak je omijać. Mówiąc wprost - jak oszukać Google ukrywając w jak najmniejszym stopniu fakt, że link jest sztuczny - mniejsza z tym czy pochodzi z wymiany czy jest kupiony.

Dlaczego zawsze jest tak, że ja piszę o jednym, a Ty zawsze o drugim. Cokolwiek bym nie pisała to zawsze schodzisz na temat porównania white/black hat seo dodając później, że żadne z nich nie istnieje.

Dlatego ze jest tylko jeden rodzaj pozycjonowania a nie dwa, mogę się jeszcze zgodzić ze innym rodzajem jest depozycjonowanie.

Nie zależnie jak robisz pozycjonowanie czy "sprytnie" czy otwarcie i tak cel jest ten sam podniesienie strony w rankingu oraz podniesienie PR wiec jest niezgodne z wytycznymi google.

Reasumując czy robisz stronę SWL czy budujesz tematyczne zaplecze czy też wymieniasz się linkami efekt jest ten sam jest to niezgodne z zasadami G.

W jednym muszę Ci przyznać rację piszesz jak to się robi w "białych rękawiczkach" lecz w życiu nie ma szans może dla "czyszczenia dywanów w Wrocławiu"

Marketing internetowy dla firm

Sprzedaje od ponad roku, jak na razie nikt mnie nie zakapował :)

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji.

Nie zależnie jak robisz pozycjonowanie czy "sprytnie" czy otwarcie i tak cel jest ten sam podniesienie strony w rankingu oraz podniesienie PR wiec jest niezgodne z wytycznymi google.

Ile jeszcze będziesz pisał o wytycznych? Daj im już spokój i zacznij pisać na temat. W kółko tylko black/white hat seo i zgodność z wytycznymi, a kogo to interesuje w temacie handlu i wymiany linkami? Osoby takie może interesować jak to zrobić, aby Google miało jak najmniej powodów do tego, aby się o te linki przyczepić i aby nie rozpoznało tego jako linki sztuczne. Nikt tu nie pisał, że da się to zrobić zgodnie z wytycznymi tylko Ty się tak uparłeś na ten temat.

W jednym muszę Ci przyznać rację piszesz jak to się robi w "białych rękawiczkach"

Przestań mi w końcu wmawiać, że stosuję white hat seo!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności