Skocz do zawartości

Jka to wykorzystać?

ayo123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Przedwczoraj postawiłem sobie wyszukiwarke mp3.

Dzisiaj ma już po 200-300 uniq dziennie bez żadnych mailingów itp.

Do końca miesiąca licze na 700-1000 uniq dziennie.

I teraz pytanie.

Jak wykorzystac taki ruch na stronie?? Jakiś pp tematyczny?

Adsense odpada jak i TD

Jeśli Twoja wyszukiwarka pobiera dane z wrzuty.pl to przy większym transferze zbanują IP Twojego serwera, pomyśl, jesli bedziesz miał 1000uu dziennie i jeśli 1 user ściągnie średnio tyle mp3 o wadze 10mb, to na miesiąc wyjdzie 300gb transferu. Mi 1 zagraniczny serwer zbanował moje IP.

2. sprawa, realne zarobki np. z adsense są następujące:

zakładając że 1 na 20 osób kliknie w reklamę to masz 50 kliknięć (z 1000uu) na dobę, tj. zysk 50 centów*30 dni= $15

A pamiętaj że adsense płaci najlepiej. Podziel to przez 4 i wyjdą Ci zarobki z innych sieci.

Kiedyś puściłem kapanię w adwords na branżę mp3, ustawiłem stawkę 1 grosz i miałem kilkadziesiąt tysięcy wyświetleń banera na dobę. Niestety i stawka 1 grosz okazała sie za wysoka, ponieważ nie miałem żadnych konwersji.

o to chodzi, że zużywasz nie swój transfer!

kup sobie serwer, wrzucaj tam pliki, i wtedy zarabiaj... a najlepiej to słuchaj rodziców, zbieraj dobre oceny, umów się z nimi na program partnerski - za każdą 5-tkę na semestr niech płacą 50zł :] więcej zarobisz, no i będziesz wiedział co to ameba z nibynóżkami :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności