Skocz do zawartości

Meszarka

mmarek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 97
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Jakie kodowanie znaków należy wybrać przy imporcie bazy danych?

Próbowałem UTF8 i kilka innych i za każdym razem mam krzaczki :placze:

utf-8

Proszę sprawdzić ustawienia przeglądarki przy stronie wyników czy nie ustawia czegos innego.

Czy jest jakieś zabezpieczenie przed mało prawdopodobnym ale jednak możliwym wygenerowaniu takiego samego tekstu lub bardzo zbliżonego ?

samo "mało prawdopodobne" jest wystarczające. Stopień prawdopodobieństwa zależy od samego twórcy pliku źródlowego

Czy to będzie obsługiwało różne wersje językowe?

Już obsługuje, ... i to dowolne języki, ktore nawet można mieszac w jedym pliku xml

Z kodowaniem znaków w bazie nadal mam problem.

Strona ma ustawione UTF8 zmiana na inne nic nie daje, błędy znaków już widać w phpmyadmin.

Gdy po imporcie ręcznie pozmieniam w tabelach na UTF8_polish_ci to pozostawia jedynie błędy zamiast ą i ę inne znaki są OK.

Proszę sprawdzić jakie kodowanie jest ustawione dla Metody porównywania napisów i dla poszczególnych tabel.

U mnie po imporcie były ucs2-swedish-ci.

Przyłączcie sie do gry:

logo.jpg

...

Proszę sprawdzić jakie kodowanie jest ustawione dla Metody porównywania napisów i dla poszczególnych tabel.

U mnie po imporcie były ucs2-swedish-ci.

Nie wiem w jaki sposób odbywa sie po twojej stronie import danych z wyników generatora.

Nie można w generatorze ustawic czegos takiego jak "porównywanie napisów" bo jest to funkcjonalność w phpmyadminie i powiązanej z nim bazą mysql, generator nie pracuje na tej bazie danych jak i równiez nie korzysta z php.

Wyniki sa prawidłowo kodowane jako czysty utf-8.

Prosze wiec dokładnie przesledzic swój proces importu.

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności