Skocz do zawartości

Meszarka

mmarek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 97
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

OK, trochę potestowałem, dwa nowe miniacze stoją :

https://www.maluszek.wszystkiebanki.info/

https://www.minikatalog.100pa.info/

I mam parę pytań oraz uwag :)

Po pierwsze, czy istnieje możliwość wygenerowania kilku zestawów za jednym razem?? Nie do bazy mini, tylko do pliku tekstowego, czy do okna przeglądarki. Bo jak kliknę generuj, to raz, wychodzi kaszana (przeglądarka kodowanie poprawnie ustawia na UTF-8), a dwa, tylko jeden zestaw.

Druga sprawa - do czego służy pole max w projekcie? I od razu jeszcze jedno - wyczytałem, że powinno generować bazę z 200-stu wpisami a mi generuje 100.

Przydałoby się jeszcze żeby można było różne wersje całej treści tworzyć (opisu) bo teraz jeśli chcemy zrobić dwa odmienne logistycznie opisy, to trzeba tworzyć dwa projekty, mimo że tagi tytuł i linki są wspólne. Trochę to zawiłe - napiszę przykład.

<row>

<ver>wczoraj było bardzo gorąco, więc poszliśmy nad wodę</ver>

<ver>Wczoraj byliśmy nad wodą, ponieważ był bardo gorący dzień</ver>

</row>

<row>

<ver>Na plaży zostaliśmy okradzeni. Straciliśmy dmuchane koło</ver>

<ver>Niestety, na plaży ktoś ukradł nam dmuchane koło.</ver>

</row>

Jak widać, każde drugie zdanie musi pasować do każdego pierwszego. A co jeśli chcę zrobić :

Wczoraj na plaży zostaliśmy okradzeni.

Poszliśmy tam, bo było bardzo gorąco.

Przydałoby się coś w taki stylu :

<opis (tu wersja pierwsza)>

<row>

<ver></ver>

<ver></ver>

</row>

<row>

<ver></ver>

<ver></ver>

</row>

</opis>

<opis (tu wersja druga)>

<row>

<ver></ver>

<ver></ver>

</row>

<row>

<ver></ver>

<ver></ver>

</row>

</opis>

Profesjonalne czyszczenie wykładzin, tapicerki samochodowej : Pranie dywanów

Zadbany spis artykułów, ciekawa skórka : Smaczny Precelek

Katalog stron z bardzo rozbudowaną kategorią regionalną : Katalog Błyskawica

Bardzo ładne laye :)

1. Nie ma możliwości wygenerowanie kilku zestawów w jednym cyklu

2. Przycisk generuj służy jedynie do sprawdzenia poprawności projektu - wychodzą krzaki znaczy, że jest dobrze ;) jak zobaczysz komunikat: "popraw dokument źródłowy" to znaczy, że projekt jest źle przygotowany

3. Pole max w projekcie służy do .... niczego i zostanie usunięte - jest to pole wykorzystywane w safiro.eu a w multi nie przydatne (jednak przez nieuwagę zostało - dzięki za info)

4. Baza generowana jest z maksymalnie 200 wpisami, gdy przybędzie więcej wpisów do wspólnej puli baza na pewno będzie z 200 wpisam

5. Każde zdanie musi pasować do poprzedniego. Na tym polega właśnie problem. Zauważ, że w wygenerowanej bazie masz teksty logiczne i bez błędów stylistycznych i merytorycznych.

5. Każde zdanie musi pasować do poprzedniego. Na tym polega właśnie problem. Zauważ, że w wygenerowanej bazie masz teksty logiczne i bez błędów stylistycznych i merytorycznych.

To ja wiem, tylko właśnie chodzi o to, żeby można było zrobić dwie niezależnie wybierane grupy zdań, bo teraz jak chcę zrobić opis do tej samej strony, ale odmienny logicznie, to muszę nowy projekt robić, a później wybierać jeden z dwóch (lub więcej)

Jakub, w katalogu https://www.minikatalog.100pa.info/ niezależnie od tego jaką podstronę z wpisem wybierzesz wyświetla się zawsze ten sam wpis

O kurcze , rzeczywiście. Grzebałem w db (skróciłem jeden tytuł) i może dla tego?

To ja wiem, tylko właśnie chodzi o to, żeby można było zrobić dwie niezależnie wybierane grupy zdań, bo teraz jak chcę zrobić opis do tej samej strony, ale odmienny logicznie, to muszę nowy projekt robić, a później wybierać jeden z dwóch (lub więcej)

<row> jest zdaniem, ale może też być sekwencją zdań, np.

<row>

<ver>wczoraj było bardzo gorąco, więc poszliśmy nad wodę. Na plaży zostaliśmy okradzeni. Straciliśmy dmuchane koło.</ver>

<ver>Wczoraj byliśmy nad wodą, ponieważ był bardo gorący dzień. Na plaży zostaliśmy okradzeni. Straciliśmy dmuchane koło.</ver>

<ver>Wczoraj na plaży zostaliśmy okradzeni. Poszliśmy tam, bo było bardzo gorąco.</ver>

</row>

O kurcze , rzeczywiście. Grzebałem w db (skróciłem jeden tytuł) i może dla tego?

Raczej nie, poszukaj w kodzie. Ewentualnie wgraj jeszcze raz bazę.

<row> jest zdaniem, ale może też być sekwencją zdań, np.

<row>

<ver>wczoraj było bardzo gorąco, więc poszliśmy nad wodę. Na plaży zostaliśmy okradzeni. Straciliśmy dmuchane koło.</ver>

<ver>Wczoraj byliśmy nad wodą, ponieważ był bardo gorący dzień. Na plaży zostaliśmy okradzeni. Straciliśmy dmuchane koło.</ver>

<ver>Wczoraj na plaży zostaliśmy okradzeni. Poszliśmy tam, bo było bardzo gorąco.</ver>

</row>

Jasne, ale i tak uważam, że klamra spinające rożne, losowo wybierane wersje całego opisu podniosłaby funkcjonalność :)

Raczej nie, poszukaj w kodzie. Ewentualnie wgraj jeszcze raz bazę.

Już wiem, gdzie jest błąd - zastosowałem templatke z trzema kolumnami - i ostatnie wpisy są inkludowane przed entry - zawsze pokazuje ostatni z ostatnich wpisów (masło maślane, ale cóż). Chyba na sztywno przypiszę dane wybranego wpisu do nowych zmiennych przed zainkludowaniem "ostatnich wpisów".

edyta: Już naprawione, zapraszam do dodawania wpisów B)

-> mmarek - a jak to jest z tym dodawaniem do puli wpisów? Bo postawiony wczoraj minikatalog już ma zaindeksowane 53 strony :)

Dokument w multi zawiera dodatkowo pola:

<tags>tag1, tag2, tag3, tag4, tag5, tag6</tags>

<tags>tag7, tag8, tag9, tag10, tag11, tag12</tags>

.....

oraz

<link>https://www.strona1.pl/</link>

<link>https://www.strona2.pl/</link>

....

U Ciebie w jednym projekcie ich brak, w innym są nie w tym miejscu i tylko po jednej wersji.

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>

<pub>

<title>Jak używać {generatora|miksera|synonimatora}?</title>

<title>Instrukcja obsługi {generatora|miksera|synonimatora}</title>

<title>{Generator|Mikser|Synonimator} - {instrukcja obsługi|jak to działa?}</title>

<tags>mikser {artów|artykułów|zdań}, miksowanie, zmiksowana treść, {unikalne|wymieszane} artykuły, {ciekawy|fajny} {program|generator}</tags>

<tags>{unikalna|wyjątkowa} treść, {mikser|synonimator}, {generator|mieszarka} artykułów, automatyczne mieszanie, publikacje z {generatora|mieszarki}</tags>

<link>https://www.strona1.pl</link>

<link>https://www.strona2.pl</link>

<row>

<ver>{Przy użyciu|Używając} {generatora|miksera|synonimatora} można {szybko|łatwo|bez trudu}

stworzyć kilkadziesiąt a nawet kilkaset unikalnych artykułów.</ver>

<ver>Aby {szybko i łatwo|prosto i przyjemnie} tworzyć unikalne {artykuły|publikacje} {można|warto} użyć

narzędzia potocznie nazwanego {generatorem|mikserem|synonimatorem}.</ver>

</row>

<row>

<ver>To niezwykle {przydatne|sprytne} narzędzie dostępne jest dla

użytkowników po {łatwej|szybkiej} rejestracji.</ver>

<ver>Dokonując {szybkiej|łatwej} rejestracji możesz do woli

{korzystać z|używać} tego {przydatnego|sprytnego} narzędzia.</ver>

</row>

</pub>

To jest minimum do poprawnego działania.

Ciekawe, jak by google zareagowało na zaimplementowanie takiej mieszarki, do generowania meata na stronie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności