Skocz do zawartości

Ukryty tekst na stronie

Buncol

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem się dowiedzieć Was, bo może ktoś testował i mógłby napisać jak ukrywanie tekstu wpływa na pozycje i na ewentualne zachowania googla (chodzi o bany). Ostatnio natchnąłem się na pewne strony i to mnie zaciekawiło. Bo ładnie im to pnie się w górę.

Może mógłby ktoś napisać coś więcej na ten temat. Przyznam, że od 4 lat siedzę w tej branży, nigdy nie testowałem, ale teraz mnie to zastanawia ;)

Pozdrawiam

Marcin

Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com

jak ukrywanie tekstu wpływa na pozycje i na ewentualne zachowania googla (chodzi o bany)

W tym przypadku trzeba rozróżnić robota od pracownika googla.

Robot nie wie że dany tekst jest ukryty, więc jeżeli jest to tekst na temat to oczywiście strona staje sie bardziej wartościowa w "ocenie" robota.

A ban w tym przypadku to prawie w 100% ma taki scenariusz:

1) wścipska konkurencja

2) spam raporty

3) ocena strony przez pracownika googla

4) ban

.

Na jednej ze swoich stron miałem duży ruch niestety treści do poczytania nie było za dużo (taki typ strony). Wiec ukrytym tekstem sterowałem sobie adsensami jak chciałem ;) Jak już sobie posprawdzałem to wyświetlałem sobie reklamy z branż, które nie żałują kasy na reklamy i kasa się sypała :) Niestety, ktoś mnie podkablował albo boty się kapnęły i założyli mi jakiś mega filtr bo nie było mnie wogóle w wynikach chodź site: po dzień dzisiejszy pokazuje parę tys za indeksowanych stron). Konto adsense nie zostało zbanowane.

Nie wiem czy znikome czy nie, ja za to dostalem bana.

Dostalem tez maila od google :)

Poprawilem i po 3 tygodniach wrocilem.

Troche rzeczywiscie to dalo, ale teraz procedura wrocenia do google moze trwac dluzej, wiec watpie zeby sie oplacalo.

Generalnie nie polecam i nie uzywam.

[bilety lotnicze] [strony www poznań]

"No se ganó Zamora en una hora"

Masz wolne domeny? Zaparkuj je! i zarabiaj!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności