Skocz do zawartości

Coraz więcej filtrów od Google......

Wojciech Łuczak

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę z innej beczki - jak jest z siłą linków z tych zafiltrowanych stron - robił ktoś jakieś testy?

Testów nie robiłem, ale używałem linków z zafiltrowanej strony do indeksacji i po wejściu w filtr mogę powiedzieć tylko że googlebot zaglada do mnie przynajmniej 5 razy rzadziej, a i linki nie dają takiego poweru jak dawały ;)

Mowa tu o filtrze z końca lipca.

Lechu

• Odpowiedzi 229
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jestem w trochę lepszej sytuacji, bo za pozycjonowanie nikt mi nie płaci:):soczek:. Zabrałem się ostatnio za robotę po znajomości, oto krótka historia:

Kupiłem nową domenę. Na WP postawiłem kilka podstron o unikalnej treści. Po podlinkowaniu (dosłownie kilka linków) po kilku tygodniach domena się zindeksowała, ze wszystkimi frazami od razu w top10/20/30. Są to bardzo bardzo proste frazy (10 000 - 50 000 wyników, nikt ich nie pozycjonuje) więc ta pozycja nie zaskoczyła mnie za bardzo (chociaż na top10 nie liczyłem). Na początku października dałem katalogowanie z Addera - chyba przesadziłem 100 katalogów dziennie, ale nie wiem z jakim skutkiem. Od początku października do wczoraj napisałem około 10 - 15 artykułów do precli z linkami do domeny. W połowie października zainstalowałem statystyki stat24, powstał w ten sposób jeden (pierwszy i ostatni) link wychodzący ze strony. Statystyki usunąłem kilka dni temu (nie zainstalowałem też GA). Nie korzystałem z żadnych SWL. Nie zrobiłem żadnego poważnego zaplecza. Do wczoraj pozycje się nie zmieniały.

Wczoraj (może przed wczoraj, bo nie monitoruję codziennie) z indeksu wypadła główna domena na wszystkie frazy. Da się ją znaleźć tylko po wpisaniu jej adresu i jest na 1szym. Na niektóre z pozycjonowanych fraz udaje się znaleźć podstrony w top100.

Co dalej? Addera zostawię, niech dodaje. Zrobię ręczne katalogowanie z lepszych katalogów >=PR4. Postawię malutkie zaplecze i 2 mocne linki ze stron o podobnej tematyce. Przede wszystkim będę też czekał;) Stworzę też nową stronę równolegle i zrobię wszystko tak samo tyle, że delikatniej potraktuje ją adderem.

Google coś dziwne jest, filtry już chyba mają wszyscy, można by czas filtra dla domeny spokojnie ująć w ofercie pozycjonowania i przedstawiać jako jeden z koniecznych etapów tego procesu:)

Co za G. nawet nawiązało tematycznie do wprowadzanej apokalipsy, oto wynik: halloween08.gif

Sprawa jest prosta, filtry będą nasilały się z coraz większą częstotliwością.

Google ma AdWords i tak ma zostać a nie jakieś tam pozycjonowanie swl, katalogi czy inne techniki. Komu się nie podoba lub kto ma chociaż wątpliwości, częstowany jest filtrem lub banem.

Ile jest organizowanych programów szkoleń dla AdWords, ile jest rozdawanych darmowych kuponów. Wszystko to powoli będzie owocowało,

klienci będą płacili tylko za klik i będą starali się zapomnieć o koszmarze filtrów.

Myślę też iż zainstalowane Google Analytics to też dobra cholera która spiskuje i wspomaga algorytm rozdawania filtrów.

Nie miałem Analytics a i tak poczęstwoano mnie filtrem - jednym słynnym z sierpnia (musiałem ratować się 301), drugim - dziś, na inną stronę :P

Jeśli interesujesz się Premiership, nie możesz odpuścić Chelsea Londyn to polski serwis o Chelsea. Fan sportu chętnie usłyszy coś o Formule 1 gdzie jeździ nasz Robert Kubica . Dodatkowo warto pobawić się tematyką Praca w internecie - to akurat największy z serwisów o zarabianiu. Zerknij i podlicz nasze dowody wypłat - nadal sądzisz że nie warto ? :-)

Mam i ja swojego pierwszego filtra... Domena dwuletnia, od półtora roku na dwie branżowe frazy TOP1, reszta Top10 i wyżej. Dzisiaj sprawdzam - te dwie główne frazy w połowie trzeciej strony wyników. Co ciekawe - fraza lokalna z 2 na 10 pozycję. Pewnie jakieś przeoczenie moderatora i jutro poprawią...

Strona nie ma Analiticsa, jest w GWTools. Linkowana zapleczem (tworzonym w równoległym czasie ze stroną), katalogami (ponad rok temu - tylko ręcznie) no i SWL - tak stałe jak i rotacyjne. Z czego SWL bez żadnych tam spektakularnych ilości - po 1K w e-Webie na te dwie główne frazy i 250 linków z Linkme Elite na kilka anchorów (dwa główne i poboczne)

PS.

Mam i drugiego filtra - mój blog www.pajmon.com spadł z 1 na 105 pozycję na frazę "blog pozycjonera". Dramat!

Co prawda jako jedyny z pierwszej piątki nie miałem takiej fraz w ogóle na stronie - teraz pierwsza piątka ma tą frazę wyboldowaną. Dwa i pół roku pisania tematycznych, unikalnych tekstów, systematyczność - i proszę, jaka nagroda. Trochę mi się śmiać chce, choć to wisielczy humor. Nie mam (i nie miałem) ambicji być z Pajmon.com na TOP1 na jakiekolwiek hasło, to był tylko żart, nie mam pretensji - chciałbym zrozumieć - Why?

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności