Skocz do zawartości

Coraz więcej filtrów od Google......

Wojciech Łuczak

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 229
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Strona była reklamowana za pomocą Adwords w momencie kiedy wpadła w filtr już od dłuższego czasu.

Ściągam ze strony linki z SWli i będę linkował regularnie preclami. Zobaczymy czy coś to pomoże. Dzięki za rady, jak coś się zmieni to napiszę. Wątek cały czas otwarty :)

Pozdrawiam

Wieksze dawki filtrów (bo na codzien także sa) były na koniec lipca na koniec sieprnia ... myslicie ze na koniec wrzesnia kolejna większa dawka ?

Oj, pisałem, że Google to kobieta i ma okres......

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

W ciągu 3 miesiecy zaliczyłem filtr na 5 stron, z czego:

- Jedna domena kilkuletnia, wyłącznie delikatnie katalogowana - nagle trach, wyleciała. Zacząłem więc ją ostro linkować katalogami, preclami, dodałem ją nawet do SWLa - i wróciła. Wylot nastąpił ok 5 czerwca, powrót - ok 10 lipca.

- Jedna domena świeżutka, linkowana po max 7 katalogów dziennie na niszowe frazy - doszła do dolnego TOP10 po czym trach. Wyleciała pod koniec czerwca i dalej siedzi.

- Jedna stara, dawno zapomniana domena, którą wcześniej długo i wytrwale katalogowałem i preclowałem, delikatnie linkowana stałym SWLem - załapała się na 27/28 lipca i dalej siedzi

- Druga identycznie jak wyżej

- Ostatnia była linkowana stałym SWLem + SeoDopalaczem, oczywiście z wcześniej zebraną bazą linków z katalogów, zaplecza i precli... Złapała filtr mniej więcej miesiąc temu i dalej siedzi.

Mówiąc krótko: bądź tu mądry! Nie ma żadnej reguły. Depresja.

Zacząłem więc ją ostro linkować katalogami, preclami, dodałem ją nawet do SWLa - i wróciła. Wylot nastąpił ok 5 czerwca, powrót - ok 10 lipca.

Jeśli piszesz że po bardzo ostrym podlinkowaniu domena wróciła to może to jest jakiś sposób na wyjście z filtra... W sumie nie ma nic do stracenia - strona nie dostanie podwójnego filtra :)

Jeśli piszesz że po bardzo ostrym podlinkowaniu domena wróciła to może to jest jakiś sposób na wyjście z filtra... W sumie nie ma nic do stracenia - strona nie dostanie podwójnego filtra biggrin.gif

Tyle że wygląda na to że co innego zwykły filtr a co innego ten z końca lipca.

W tym drugim wypadku nie wiadomo nawet czy to filtr czy bug i wątpię żeby wyjście z niego było takie łatwe i polegało na dołożeniu linków.

Wieksze dawki filtrów (bo na codzien także sa) były na koniec lipca na koniec sieprnia ... myslicie ze na koniec wrzesnia kolejna większa dawka ?

M

To w sumie ma sens, bo też się zdarza co miesiąc

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

M

Długi ten okres :)

A tak na poważnie to już robi się nudne... dzień w dzień po 50 razy sprawdzam czy coś ruszyło, filtr trzyma mi już prawie 2 miechy (od 28 sierpnia)...

Miesiące mu się pomerdały :]

Jakimi seriami linków dajecie? Przyrost 10 dziennie, 100 dziennie, 1000 dziennie, 2000 dziennie? :D

U mnie ciekawy wzrost jednej frazy o 27 pozycji, ale nie przekroczyłem 3x - z tego co wiem to normalka :]

Ja zauważyłem kilta prawidłowości - zafiltrowane domeny to domeny, które w jakimkolwiek czasie w ciągu ostatnich dwu lat miały "na sobie" jakieś typowe dla SEO rzeczy. Jeżeli na domenie, na chwilę - jako cokolwiek co będzie się indeksować - była wiki lub dmoz, jeżeli była sekcja sponsorzy, czy polecani, linki czy inne tego typu - jak i również inne - mogące wedle słów Matta Cuttsa "przekazywać PageRank" - to nawet jeżeli już ich nie ma i teraz na tej domenie jest zajefajny i popularny, wartościowy serwis - to i tak dostaje filtra - tak jakby google testowało swoje filtry na danych nie obecnych a historycznych.

A cała dyskusja o tym za co ten filtr jest IMHO bezcelowa - wystarczy proste założenie, że filtrów dnia 28 lipca wprowadzono np.30 różnych i całe dochodzenie "ca co ten filtr" jest bezcelowe. Filtrów jest wiele różnych i nie każda domena wpada w te same. Takie moje zdanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności