Skocz do zawartości

Coraz więcej filtrów od Google......

Wojciech Łuczak

Rekomendowane odpowiedzi

dostałem filtra bo zmieniłem ilość linkow z SWL z 5 na 15? Prosze o odpowiedz, bo strona zaczynała juz dobrze prosperowac ;/

no jasne przeciez to malo prawdopodobne by naturalnie linkowana strona miała takli przyrost.

Teraz utrzymaj to tępo to strona powróci.

Ja dostalem filtr z 4 dni temu na domene 3 letnią. była w swl i wszędzie gdzie sie da ;-)

Ale przyczyna są dwie - albo filtr losowy albo za dużo dowaliłem

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

• Odpowiedzi 229
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Szczerze mówiąc zaobserwowałem pewną prawidłowość, z ponad 100 zapleczy tworzonych z głową właśnie opartych na wzajemnym linkowaniu i nie żadnymi głupimi generatorami synonimowymi ma sie dobrze (bez SWL) podobnie ze stronami pozycjonowanymi przez nie, które także nie były włączane pod SWL, poza dwoma wyjątkami właśnie wspomaganymi SWL, które kiedyś postawiłem dla testów..

Sądzę że to jednak nie przypadek gdyż to właśnie jest 2% stron wspomaganych prze nie - mi to dało osobiście do myślenia.

A dodatkowo zauważyłem ze precle które bez krytycznie przyjmowały wszystkie wpisy, jak leci, także gdzieś poznikały z G. Coś mi to wygląda na ręczna robotę, a warto zaznaczyć, że linki SWL dla osoby oglądające strony zwyczajnie rzucają sie w oczy już nawet pomijając zabawy z kodem.

W sumie mnie to osobiście nawet cieszy, ponieważ z rynku wylecą psełdopozycjonerzy :D

Profesjonalne badania rynku wykonywane przez socjologów

Prywatny blog

Pozycjonownie i optymalizacja stron

........, że linki SWL dla osoby oglądające strony zwyczajnie rzucają sie w oczy już nawet pomijając zabawy z kodem.

Wystarczy ze linki z systemu umieścisz w tej samej czcionce co tekst na stronie bez podkreślenia gdzie indziej niż w stopce i po problemie, nawet można zrobić ze nie będą one w kupie.

Zawsze będzie istniało pozycjonowanie za 9,99 na allegro co kolwiek wyszukiwarki zrobią.

W filtry wpadają stare, dobre domeny, dobrze podlinkowane nietylko z SWL. Jeśli naprawdę przyczyną byłyby systemy to sobie tego nawet nie wyobrażam. Wystarczyłoby dowalić kilkaset tyś. punktów konkurencji i po sprawie. Co do ręcznej roboty... Jaki cel by w tym mieli? Chyba powinni wyrzucać spamy, a nie dobre strony tematyczne dla ludzi? Sami by sobie szkodzili?

[

dreamhost.com] - różne losowe IP, darmowa domena globalna wszystko za 22,4$ ROK. Maksymalna możliwa zniżka na kod: FORUM_PIO

Informacje przedpremierowe o grze komputerowej

GTA V na PC

jak wiem jedno

mam strony którym nagle leci site na poziomie 10 a za 2 dni pokazuje 5000 - tylko z nazwami podstron sprzed 2 , 3 miesiecy

odnosnie wiki, dmozów mi polecialy domeny ktore nigdy nie mialy czegos takiego w swoim obrebie

odnosnie walki z SWL - jesli tak zrobia to gwarantuje w wynikach wyskocza same wiki, katalogi i inne smieci - juz to obserwuje na kilka fraz i tym samym gugiel straci na renomie ze znajdujemy to co chcemy

reczna moderacja moze miec meisjce tylko przy zglaszaniu SPam Raportów - inaczej sobie tego nie wyobrazam za duzo jest stron i dlaczego padly te z czołówki, ktos znalazł cos na nich i zglosil, z drugiej strony nie ma strony w TOP 10 na srednia fraze która jest pozycjonowania zgodnie z wytycznymi wielkiego brata - o sorki w sumie strona nie moze byc pozycjonowana zgodnie z tymi zalozeniami

filry, dziwne wyniki, skoki site i stare wersje stron zaczely sie gdzies od wilkich banów w czerwcu tego roku i od tego momentu zaczeły się dziać dziwne rzeczy u wielkiego brata i nawet jesli cos poszlo nie tak przy banach lub zmianach w algorytmie nikt sie do tego nie przyzna, a jesli strona dostala bana, filtr to napewno cos bylo z nią nie tak i nie ma innej mozliwości - Do kazdej strony mozna się przyczepić

kwestia w jakim kierunku to pojdzie jak dla mnie gugiel zmienia się w ONET i być moze tak samo skonczy, wystarczy ze ludzie coraz czesciej beda znajdowali nieodpowiadające ich wyszukiwaniom wyniki lub inaczej bedą znajdowali strony które nie odpowiadają im merytorycznie, bo tych co stac na pozycjonowanie, stac rowniez na to aby strona przedstawiala jakas wartosc gdyz na niej chca zarabiac

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

ehh, może powiedziecie kolejna teoria spiskowa.

Moja jedna domena od 4 lat w sieci, linkowana mocno ale regularnie.

Na interesujące mnie hasła wysoko, głównie niszowe. W ostatnim tygodniu zobaczyłem, że w statystykach mam ogromną ilość wejść z bardzo konkurencyjnej frazy na którą strona nie była linkowana. I tak sie szła szła do góry aż doszła do top3. Po kilku dniach utrzymywania się na takiej wysokiej pozycji, systematycznie zaczęła z niej spadać i spadła na tyle że na wszystkie słowa kluczowe strona poleciała na 50+

Tak, że nie wiem co o tym myśleć, nie chce rodzic kolejne teorii spiskowej i użalać się, ale przychodzi mi do głowy tylko jedna rzecz, duża ilość linków dołożonych w krótkim czasie do mojej strony i później szybkie ich ściągnięcie = kochany filterek :)

btw. nie była linkowana z systemów rotacyjnych... przynajmniej prze ze mnie ;)

dostałem filtra bo zmieniłem ilość linkow z SWL z 5 na 15? Prosze o odpowiedz, bo strona zaczynała juz dobrze prosperowac ;/

no jasne przeciez to malo prawdopodobne by naturalnie linkowana strona miała takli przyrost.

Teraz utrzymaj to tępo to strona powróci.

Ja dostalem filtr z 4 dni temu na domene 3 letnią. była w swl i wszędzie gdzie sie da ;-)

Ale przyczyna są dwie - albo filtr losowy albo za dużo dowaliłem

To troche mnie uspokoiłeś :). Dostałem filtra w poniedziałek, wiadomo ile mniej wiecej można czekac?

Co mnie podkusiło, żeby sie bawic w zwiekszanie linkow...

dostałem filtra bo zmieniłem ilość linkow z SWL z 5 na 15

co te jest zwiekszenie linków z 5 na 15

jakbys zwiekszyl z 5 na 50 to by sie mozna zastanawiac, jak przy takiej ilosci spadles to miales FSB (nie wiem ile miala strona ale stawiam na to przy tej ilosci linków),

w rotacyjnych systemach nie wiadomo czy masz zaindeksowane 10 linków czy 1000 - teoretycznie kazde pobranie moze byc zaindeksowane

definicja naturalnego linkowania która lansują niektórzy polega na nierownomiernym przyroscie linków - pojawia się cos ciekawe ilość linków przybywa a nie dodawanie codziennie 5 czy 15 linków, gdyz jest to liniowy wzrost

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności