Skocz do zawartości

Coraz więcej filtrów od Google......

Wojciech Łuczak

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę, że zmienili algorytmy i nie zamierzają z tym nic zrobić to trawa już za długo, a google działa odwrotnie do zasady "lepiej puścić 10 winnych niż ukarać jednego niewinnego", czyli że lepiej ukarać 10 niewinnych niż puścić jednego winnego

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

• Odpowiedzi 229
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Heh napisze wam dwa pytania a wy sobie na nie odpowiedzcie:

dlaczego najwięcej filtrów jest przy update PR?

dlaczego najwięcej wyjść z filtrów jest przy update PR?

Odpowiedzi na te pytania są rozwiązaniem zagadki :(

LOL przeciez PR jest aktualizowany na biezaco. a to, co widzisz czyli TPBR jest aktualizowany 4-5 razy do roku. co wiecej, TBPR jest tylko zaokraglona do liczby calkowitej wartoscia realnego PR, ktory przeciez praktycznie nigdy nie bedzie liczba calkowita (no, moze poza sztucznie ustawiona 10 dla google.com).

Moja opinia jest taka, ze wszystkie strony wpadajace w filtr maja slaby backlink profile. Krotko mowiac, duzo linkow z SWLi, precli, watpliwej jakosci katalogow, itd. Z drugiej strony brak tym stronom linkow z dobrych stron mediow, blogow, itd. Dlatego sugerowalbym wydac tych kilkaset zlotych na porzadne linki z odpowiednich stron.

polish suicide flew 48 successful missions

Dlatego sugerowalbym wydac tych kilkaset zlotych na porzadne linki z odpowiednich stron.

Jak zamierzasz je opłacać bardzo długo to może i tak, ale po zdjęciu mocnych linków czasem się dziwne rzeczy dzieją.

Mocne strony chyba też wpadały, wieloletnie też, ale coś w tym, co mówisz może być. Może zrobimy test? Przywalimy mocnymi linkami PR5/4 na 2 tyg. jedną z domen w filtrze, zobaczymy co się stanie.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Krotko mowiac, duzo linkow z SWLi, precli, watpliwej jakosci katalogow, itd. Z drugiej strony brak tym stronom linkow z dobrych stron mediow, blogow, itd. .....

Idac tym tropem na hasło pozycjonowanie powinno być chyba sfiltowane top50 albo i więcej.

Marketing internetowy dla firm

Nie chce już tworzyć kolejnego wątku o filtrze... Spedziłem qpe czasu nad moją stroną i po ładnych kilku tygodniach w filtrze? (tak mi się wydaje) powoli ręce opadają i delikatnie mówiąc szukam wsparcia. Gdyby ktoś mógł przeanalizować stronę co może być "nie tak" byłbym zobowiązany. Chodzi o www.zwiastuny-filmowe.pl. strona była na zapytania zwiastuny filmowe, zwiastuny, trailery, trailery filmowe top10/top20, domena jest młoda... nawet bardzo - ma troche ponad miesiąc. Obecnie ma 6000 linków w yahoo. W G ma w indeksie 260 stron (na 290 pare). Z początku była dzień w dzień linkowana ręcznie z katalogów / precli. Następnie dokonałem paru wymian z innymi serwisami no i wkońcu klops:T I klops trwa i trwa. Wiem, że dla niektórych niespełna miesiąc filtra to nic ale ja nie mam xxx serwisów a jak się nad czymś sporo czasu spędziło to potem troche boli takie coś... Nowe linki wciąż się indeksują. Z góry dzięki za wszelkie wskazówki.

PS: strona nie miała na sobie żadnych SWL'i.

PS2: w serpach na frazy, na które pozycjonuje na odledłych pozycjach (koniec pierwszej setki lub druga setka) pojawiają się pojedyncze podstrony jednak nigdzie nie ma indexu (w G jest zaindeksowany w serpach nima..)

PS3: w zapytaniu w G www.zwiastuny-filmowe.pl strona jest dopiero w trzeciej dyszce

Przegiąłeś z linkowaniem. Nowa domenka i 6000 bl w tym linki z systemów wymiany to stanowczo za dużo wg. mnie.

[

dreamhost.com] - różne losowe IP, darmowa domena globalna wszystko za 22,4$ ROK. Maksymalna możliwa zniżka na kod: FORUM_PIO

Informacje przedpremierowe o grze komputerowej

GTA V na PC

up - dosc wyraznie napisalem, ze nie korzystalem z swl'i.... - co nie zmienia faktu, ze pewnie sie wlasnie o linki rozchodzi...

up2 - a sprawdzales trudnosc fraz ktore wymienilem i wszystkie dane ktore podalem?... fsb czy nie to nie sa trudne frazy i majac troche linkow nie ma sie 200 miejsca podstrona... (a index nie wiadomo gdzie)

up - dosc wyraznie napisalem, ze nie korzystalem z swl'i.... - co nie zmienia faktu, ze pewnie sie wlasnie o linki rozchodzi...

rozczarowujesz większość userów z tego forum którzy twierdza ze to przez SWL'e sie dostaje filtra , mało kto pamięta ze filty były na długo przed SWL'ami

Marketing internetowy dla firm

Ech... no przykro mi, ze akurat ja obalam jakieś mity... co do pochodzenia linków to wymieniłem się z 3 portalami o mojej tematyce (pr 0, 3 i 4) oraz podlinkował mnie kolega.. obawiam się, że właśnie to mogło filtr sprowadzić, linki dostałem z 3-4 portali pr 2-3 dużo site'u (strony kolegi średnio powiązane tematycznie..) i jak nagle to wszystko zaczęło się indeksować... Teraz pytanie czy iść za ciosem i zdobyć jakiś potężny link pr4-5 czy może odpuścić? Swoją drogą seo to strasznie nie wdzięczna robota;p Swoją drogą zakopał się ktoś z was linkami na młodej domenie jak ja? ile taki filtr może średnio trwać?

Jeżeli to są tylko chwilowe zawirowania w G to najwyżej kilka dni, a jak naprawdę solidnie podpadłeś to nawet kilka lat (ktoś kiedyś wspominał tutaj o 2 latach w filtrze).

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

pokukałem i widzę, że coś jednak mniej podajesz tvch linków niż ja sobie sprawdziłem:

Yahoo 5969, MSN 48, Google 0, AltaVista 2850, AllTheWeb 2730, czyli Ogółem - 11 597 szt. To w jednym programie.

W drugim mniej więcej pokazuje to samo.

Pagerank :0

Alexa Rank :13,127,440

Katalog DMOZ :Nie

Katalog Yahoo :Nie

Backlinks Google :0

Backlinks Yahoo :5,969

Backlinks AltaVista :2,760

Backlinks AlltheWeb :2,840

Ilość podstron :457

Myślę, że jest jak jest i należy zwolnić tempo dodawania linków ale nie rezygnować i dalej spokojnie musisz robić swoje, przede wszystkim zastosuj moją zasadę "pośpiech jest potrzebny przy łapaniu pcheł w pozycjonowaniu luz i opanowanie to podstawa a do tego benedyktyńska cierpliwość" za kilka tygodni już powinieneś zobaczyć się na różne anchorki w top-1000

na dzień dzisiejszy w gugielku masz do 200 miejsc sprawdzanie;

trailery 0

trailery filmowe 135

zwiastuny 0

zwiastuny filmowe 121

czyli nie jest najgorzej, co niektórzy nie mogą się wogole znaleźć.

ja bym na Twoim miejscu za dwa tygodnie spokojnie sypnął stronkę do 100 światowych wyszukiwarek, indeksują od 4 do 8 tygodni najlepiej w programie BP Business Edition, mnie się to sprawdza.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności