Skocz do zawartości

Coraz więcej filtrów od Google......

Wojciech Łuczak

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 229
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Wczoraj zdjeto mi filr (po ponad 2 mc) z jednej z zafiltrowanych stron - tak samo koledze.

Reszta niestety nadal w filtrze, ale jest już przynajmniej jakaś nadzieja na przyszłość, że to nie będzie trwało wiecznie...

szczęściarze... u mnie trzyma się jak trzymało 45-70 ugh... jak widzę te śmieci, które mnie wyprzedzają, to mu gula skacze, ale jeszcze na 301 się nie zdecydowałem :)

Jeśli interesujesz się Premiership, nie możesz odpuścić Chelsea Londyn to polski serwis o Chelsea. Fan sportu chętnie usłyszy coś o Formule 1 gdzie jeździ nasz Robert Kubica . Dodatkowo warto pobawić się tematyką Praca w internecie - to akurat największy z serwisów o zarabianiu. Zerknij i podlicz nasze dowody wypłat - nadal sądzisz że nie warto ? :-)

u mnie co najciekawsze filt z 28/29 wrzesnia na subdomene wogole nie linkowana

:]

Używaj Cuilla i Hakii

Poldek a jaki miałeś ten filtr spadek na pozycje w top100 czy w ogóle w kosmos?

u mnie co najciekawsze filt z 28/29 wrzesnia na subdomene wogole nie linkowana

:]

to skąd wiesz, że to filtr? jeżeli w ogóle nie linkowana.

W sumie to cała ta sytuacja wygląda raczej jakby google chciało ulepszyć algorytmy filtrowania, ale niestety spieprzyli.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

widac to po statach

nagly spadek w ciagu jednego dnia i zerowy ruch z google

Używaj Cuilla i Hakii

Poldek a jaki miałeś ten filtr spadek na pozycje w top100 czy w ogóle w kosmos?

A różne się już miało, te które wylatywały w kosmos to raczej bezproblemowo wracały. W tym wypadku jak większość z was zostałem poczęstowany przez google filtrem wyrzucającym strone na pozycje 50+ (no i oczywiscie strony pod polskimi wynikami po wpisaniu adresu nie bylo widać). Rewolucji nie ma bo spora część innych moich stron dalej siedzi pokrzywdzona w filtrze, ale daje to jakąś nadzieję, że może i bez 301 uda się z tego wyjść...

Ja akurat dla odmiany jestem na orbicie plutona (nie widać z ziemi), chociaż czasem się coś zmienia i jestem na jowisz/saturn :( przez cierpliwy teleskop można zobaczyć.

widac to po statach

nagly spadek w ciagu jednego dnia i zerowy ruch z google

No to wygląda jak filtr, ale skąd masz ruch jak storna nie była likowana, z samego zaindeksowanego contentu? Żeby się w serpach pojawiał to musi być dość sporo linków.

Stara strona?

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Kolejna idiotyczna odpowiedź Guglarza. Nie dalej jak wczoraj wróciła mi 1 strona, która wpadła właśnie w tzw. "filtr 28/29" (ja nadal i niezmiennie uważam, że to bug). Oczywiście od razu widać było, że wróciła bo zaczęła pojawiać się przy zapytaniu o domenę w wynikach PL. A dlaczego wróciła? A dlaczego wypadła?;) Tak samo jak nagle ją wywaliło tak samo nagle wróciła, nic nie było z nią robione. Jeszcze inna kilka dni temu wróciła na 1 dzień, ale bez kopii w wynikach PL. To żaden filtr tylko zwyczajny bug, do którego oczywiście nigdy się nie przyznają.

Dla mnie ma "Drugie dno" w które jestem w stanie uwierzyć. Strona która ma dużą merytorykę, unikalną treść i dobre linki stałe, dolinkowana nawet SWLami przetrwa.

Faktem jest, że te strony co zaobserwowałem że poleciały nie do końca spełniały te warunki, głównie unikalności. Były "przelinkowane"- za dużo linków w stosunku do oryginalnej,unikalnej treści. (Gazy - nie piszę o Twoich bo ich nie znam, tylko o tych co wiem że poleciały).

Dodane: -ten stosunek linków/ do unikalnej treści brałem na tle innych serwisów z tej samej tematyki.

Dodane II: a jeżeli tak jest to już wiadomo jak z tego wyjść - dodać kilogramy unikalnej treści i stałe, tematyczne, mocne linki.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Strona która ma dużą merytorykę, unikalną treść i dobre linki stałe, dolinkowana nawet SWLami przetrwa.

Mi poleciały same firmowe strony, prezentujące unikalną ofertę danej firmy. W większości nie były duże: od kilku do kilkuset podstron (ale i były takie z kilkoma tysiącami). Siedziały w topie nawet od 4-5 lat, miały wiele porządnych linków stałych, były od lat w dmoz'ie (kiedyś to niby coś znaczyło ;) ). Niektóre owszem były dopalane rotacyjnymi, ale bardzo delikatnie, ale były też i takie, które nigdy nie były linkowane w ten sposób a też poleciały.

Dodane II: a jeżeli tak jest to już wiadomo jak z tego wyjść - dodać kilogramy unikalnej treści i stałe, tematyczne, mocne linki.

A ta co wróciła nie miała robione dosłownie nic :) Na dziś na ten bug wyjścia są dwa: 301 lub czekanie.

Wszystkich fanów teorii spisku muszę rozczarować;)

następne popierdółki z cyklu "istnieje" mozliwość" "być może" prawdopodobnie" itp, itd ... ;)

gdyby było tak jak sugeruja googlarze to dawno z serpów na poznikałyby topy 20 na kilkaset fraz, IMO wszystko to są bugi modyfikacji algorytmu ewoluującego w kierunku eliminacji wpływania na wyniki wyszukiwań.

A "seoetyczne" firemki bez osiągnięć wciskaja kity o black seo

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności