Skocz do zawartości

Coraz więcej filtrów od Google......

Wojciech Łuczak

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 229
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

no niestety wygląda na to że wczoraj/dzisiaj przeszła kolejna fala filterków, domena (fakt że świeża) ale katalogowana do katalogów PR>2 wyłącznie tematycznie po max 16 dziennie bez SWL spadła z TOP 10, TOP 20 na wszystkie pozycjonowane frazy na 100+ ... mieć nadzieję że szybko z tego wyjdzie bo pozostał tylko adwords i google maps gdzie wciąż jest pierwsza na podstawową frazę :)

tak na marginesie mapsy generują naprawdę spory ruch na stronie ....

ps

dalej kataloguje tematycznie w katalogach PR>3 + kupie pare dobrych linkow na stronach tematycznych, rok temu dostalem filtr dokladnie w tym samym czasie [nowa domena, FSB odszedl (lekki spadek) i za chwile filtr] katalogowalem dalej nic sie nie przejmujac filtrem (po 20 katalogow bez SWL, zmieniajac anchor tekst i opis [robie tak ze mam 3 wpisy i dodaje je rotacyjnie]) i pokupowalem linki na tematycznych serwisach, po 3 tygodniach filtr puscil i stronka wrocila na stare pozycje

majac nadzieje ze w tym roku bedzie tak samo biore sie do roboty ;)

pozdro 4 all

Ostatnio poważnie analizowałem kwestię filtrów i mam parę wniosków + jedną spiskową teorię.

Filtr na pewno nie jest bezpośrednio związany z systemami wymiany.

Filtr nie jest związany z liczbą linków, wielkością PR, ani unikalną treścią.

Zarówno duże dobrze podlinkowane serwisy, jak i małe ze szczątkową ilością linków z unikalną zawartością witryny siedzą w filtrze.

Filtr ma bardzo poważne przełożenie na ilość odwiedzających.

Filtr wcale nie oznacza, że nie da się zająć wysokich pozycji pod trudnymi hasłami - jest to rzadkie, ale możliwe.

W filtr ekspresowo mogą dostać się nowe domeny.

Wydaję się, że jest kilka rodzajów filtrów. Charakteryzują się one takimi cechami przy wyszukaniu adresu strony w języku polskim:

- podstrona na pierwszy miejscu, a strona główna na na kolejnych lub wcale jej nie ma (to z całą pewnością jest filtr) - STRONA GŁÓWNA FILTR

- podstrona na dalszej pozycji, a strona główna może być za nią lub wcale jej nie widać - STRONA GŁÓWNA FILTR + NORMALNY FILTR

- strona główna na dalszych pozycjach - NORMALNY FILTR

- brak jakiejkolwiek strony z wyszukiwanej domeny - MAKSYMALNY FILTR

Nazwy filtrów nie mają dużego znaczenia. Sądzę, że ważną kwestią jest to, czy STRONA GŁÓWNA została jakoś specjalnie zfiltrowana. Może bo być jakaś wskazówka do rozwiązania tej zagadki, jednak do tej pory nie znalazłem klucza, czym te "rodzaje" filtrów różnią się od siebie... o ile w ogóle się różnią.

A teraz na deser teoria spiskowa. A co jeśli nie jest to filtr, tylko zmiana algorytmu. Jeśli w kolejnych tygodniach coraz więcej domen będzie wpadało do "filtra", aż żadna się nie ostanie...?

A co jeśli nie jest to filtr, tylko zmiana algorytmu. Jeśli w kolejnych tygodniach coraz więcej domen będzie wpadało do "filtra", aż żadna się nie ostanie...?

Czyli niby co zostanie w wynikach? ;) nic? :D Tylko AdWords?

Filtr to zaniżanie pozycji. Jeśli więc wszystkie strony dostaną "zaniżoną" pozycję, to dojdzie do równowagi i pełnego przeliczania wyników według nowego algorytmu.

nie mieszaj tutaj młodym bywalcom - to po prostu BAN . Później będą tutaj pytać o maksymalny filtr.....

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

nie mieszaj tutaj młodym bywalcom - to po prostu BAN . Później będą tutaj pytać o maksymalny filtr.....

M

Oczywiście "MAKSYMALNY FILTR" to nie ban. Nie chodzi o to, że komenda SITE nie zwraca żadnej podstrony. Taki filtr ma objawy, że przy wyszukaniu adresu strony w języku polskim nie pojawia się w wynikach wyszukania, ani strona główna, ani podstrona. Ciekawe jakie procesy w G muszą zajść, by dać stronie ujemną lub zerową siłę pod hasłem "adres strony" i czym różni się taki maksymalny filtr od pozostałych z lżejszej kategorii...

Ciekawe jakie procesy w G muszą zajść, by dać stronie ujemną lub zerową siłę pod hasłem "adres strony" i czym różni się taki maksymalny filtr od pozostałych z lżejszej kategorii...

Ja obstawiam że G zmieniło geolokalizację zafiltrowanych stron z PL na NULL

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

Witam

Mam pytanko.

Domena od 12 dni. Przy wpisywaniu samej nazwy domeny w google "mojastrona" czy to w wyszukiwaniach globalnych czy w polskich się nie pokazuje. Po wpisywaniu mojastrona.pl wszystko jest ok. Przy wszystkich nowo zaindeksowanych domenach jak pamietam po wpisaniu tylko "mojastrona" byl widoczny adres w top 10, a tu lipa. Czy jest to jakis filtr ?

Może to "mojastrona" jest jakimś słowem kluczowym ? Wątpię, że to filtr. Potrzebuje po prostu więcej linków do swojej strony z anchorem "mojastrona" - wtedy będziesz na pierwszym miejscu.

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji.

• 2 tygodnie później...

Mam podobna sytuacje..

po wpisaniu mojadomena.pl strona glowna wyskakuje na pierwszym miejscu.. po wpisaniu bez .pl nie ma jej w ogole w wynikach.. (nazwa domeny nie jest zadna oblegana fraza).

strona glowna domeny nie wyswietla sie w ogole w wynikach pod zadne hasla ani teksty zawarte w title tresci strony .

obstawiam ze to filtr..

Dobrze mysle? Czekac, czy cos robic.. strona linkowana dosc mocno z SWLi kilka wykupionych linkow i katalogi..

Czy wyrzucienie linkowania z SWL cos moze pomoc?

Mam podobna sytuacje..

po wpisaniu mojadomena.pl strona glowna wyskakuje na pierwszym miejscu.. po wpisaniu bez .pl nie ma jej w ogole w wynikach.. (nazwa domeny nie jest zadna oblegana fraza).

Tak, to filtr. Zaprzestanie ;inkowania z SWLi mi nie pomogło, siedzę już 7 tygodni. Póki co jedynym skutecznym sposobem jest przekierowanie 301 ma inną domenę.

Witam

Mam pytanko.

Domena od 12 dni. Przy wpisywaniu samej nazwy domeny w google "mojastrona" czy to w wyszukiwaniach globalnych czy w polskich się nie pokazuje. Po wpisywaniu mojastrona.pl wszystko jest ok. Przy wszystkich nowo zaindeksowanych domenach jak pamietam po wpisaniu tylko "mojastrona" byl widoczny adres w top 10, a tu lipa. Czy jest to jakis filtr ?

Jak strona jest nowa to jest jak najbardziej normalne. Sprawdź czy strona nie jest może wyindeksowana - to się przytrafia chyba wszystkim nowym domenom, wkrótce po tym jak pierwsze podstrony się zaindeksują. Na szczęście po kilku kolejnych dniach to mija i strona się indeksuje już normalnie.

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

Ostatnio poważnie analizowałem kwestię filtrów i mam parę wniosków + jedną spiskową teorię.

To musisz mieć sporo domen w filtrach skoro doszedłeś do tylu "ciekawych" wniosków.

Moim zdaniem trochę przekombinowałeś. Filtr jest nakładany na frazy stąd różne pozycje strony głównej i podstron a nie z typów filtrów. Wszak pozycjonuje się poszczególne strony serwisu a nie tylko jedną główną stronę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności