Skocz do zawartości

jaki SWL?

Johnny-Deep

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jaki SWL polecacie?

Generalnie nigdy nie korzystałem, więc nie wiem co jest bezpieczniejsze - stałe czy rotacyjne? Liczę na opinie doświadczonych userów.

Doszło mi pare stronek "podzaplecza" więc pomyślałem, że bezpiecznie mógłbym coś tam wrzucić i zbierać punkty na lepsze strony.

Pozdrawiam

#seo @ ircnet

I jak będziesz brał na tapetę jakiegoś SWL'a to pozycjonuj stronę przy użyciu 2-3 systemów, bo jak jakiś będzie miał zawirowania to nie utnie ci bagle wszytkich linków ale część.

Aplikacje internetowe, systemy wspomagające SEO, programy pod Windows i Linux, info na https://shad.net.pl - dopisz się do Katalogu Firm

To co polecacie ze stałych?

pytanie stare jak świat - to zależy jakie masz "zaplecze" - jak nie jest to spam tylko porządne tematyczne stronki to LinkMe...jeśli nie - LinkOrn...możesz też spróbować LiveLink-a.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

I jak będziesz brał na tapetę jakiegoś SWL'a to pozycjonuj stronę przy użyciu 2-3 systemów, bo jak jakiś będzie miał zawirowania to nie utnie ci bagle wszytkich linków ale część.

Zgodzę się co do tego aby korzystać z więcej niż jednego, ale argumentacja błędna.

Googe nie błyskawica, linków nie indeksuje z dnia na dzień i tak samo nie wyindeksowuje. To trwa czasami bardzo długo, sprawdź na średnich frazach, dopal zmiennym, wbij na top 1, zdejmij linki (punkty) - strona potrafi miesiącami się jeszcze trzymać w top 5.

Ja zacząłem przygodę z swl od linkorna i póki co nie narzekam, i powoli żałuje hajsu wydanego w precle, bo moglem mieć za to stos punktów.

Precle zawsze są Twoje, możesz tam postawić inny system SWL, możesz także linkować do swoich stron, jesteś niezależny od systemów. Postawienie samego precla to pierwsza część zabawy z nimi. aby naprawdę miał dobrego kopa trzeba jeszcze go odpowiednio podlinkować. Pisząc "odpowiednio" mam na myśli teorię dziedziczenia anchor PR.

Ja zacząłem przygodę z swl od linkorna i póki co nie narzekam, i powoli żałuje hajsu wydanego w precle, bo moglem mieć za to stos punktów.

Precle zawsze są Twoje, możesz tam postawić inny system SWL, możesz także linkować do swoich stron, jesteś niezależny od systemów. Postawienie samego precla to pierwsza część zabawy z nimi. aby naprawdę miał dobrego kopa trzeba jeszcze go odpowiednio podlinkować. Pisząc "odpowiednio" mam na myśli teorię dziedziczenia anchor PR.

Jeżeli chodzi o precle to chodziło mi bardziej o katalogach preclowych. Wrzuciłem 100 precli na 3 frazy (1300 znaków i 3 linki). Mam je w web master tollsie, ale żadnego boosta nie dostałem (2 miesiace). Listę precli miałem dość spoko tylko z dużym sitem i PR.

Swoje zaplecze też linkuje z linkorna na jedną frazę, i szczerze to jeszcze żadnych efektów nie ma ale wiadomo ze poczekać trzeba.

A propos swl to ja się sugerowałem możliwości szybkiego kupienia punktów bez stawiania żadnych stron pod swl (funkcja bazar). Wiem zę to żądny wyznacznik ale nie zawiodłem się w sumie po wydaniu 50 zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności