Skocz do zawartości

Jaki serwer na portal spolecznosciowy typu NK

marcin_dance

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki serwer wybrać na portal społecznosciowy typu Nasza Klasa.

Userów około 1000

Rozwazalem ovh ale tam limit bazy danych do 40 mb czyli lipa

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Jaki serwer wybrać na portal społecznosciowy typu Nasza Klasa.

Userów około 1000

Rozwazalem ovh ale tam limit bazy danych do 40 mb czyli lipa

No nie mów mi proszę, że Ty tam konta shared przeglądałeś :D

Jak chcesz coś na wzór naszej-klasy to prędzej to https://www.ovh.pl/prywatne/produkty/hg_best_of.xml :soczek:

404.tf

nie no wes to nie jest zaden powazny projekt

moze z 1000 userów bedzie ale 1300 za miech to lekka przesada

Aż boję się wejść na Twój profil i sprawdzić sensowność pozostałych 1043 postów z czasów kiedy zaczynales przygode z SEO ohmy.gif

Drogi użytkowniku widzę że jesteś na etapie tapet i gierek.

U nas na forum dużym nietaktem jest pisanie nie na temat.

Podejrzewam że niebawem matura więc potraktuj moją wskazówkę jako przysługę starszego kolegi

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Zależy ilu z tych userów będzie online oraz w ogóle jak zostanie napisany sam skrypt. Widzisz przykład naszej-klasy jak kiepsko napisany skrypt bez skalowalności generuje obciążenia, że potrzebują > 150 serwerów aby to wszystko obsłużyć.

Wg mnie rozsądnym wyborem byłby np. https://www.ovh.pl/prywatne/produkty/superplan_max.xml.

404.tf

Drogi użytkowniku widzę że jesteś na etapie tapet i gierek.

Szczegół jaki przeoczyłeś jest taki że ta strona z tapetami jest aktualnie najpopularniejszą w swojej kategorii oraz generuje zysk którego jeszcze długo nie zobaczysz :D

U nas na forum dużym nietaktem jest pisanie nie na temat.

Podejrzewam że niebawem matura więc potraktuj moją wskazówkę jako przysługę starszego kolegi

Heh. Na maturce się bardziej postaram :soczek:

A co do faktu dlaczego napisałem poprzedni post to po prostu coś we mnie pękło. Twój topik przypomina ogłoszenie typu: "Ile będzie palił paliwa czerwony opel kombi". Niby coś tam napisałeś, ale nie idzie z tych informacji nic wywnioskować :soczek:. Na przyszłość radzę podawać więcej danych.

Potraktuj moją wskazówkę jako przysługę młodszego ale bardziej doświadczonego kolegi :tancze:

Wg mnie rozsądnym wyborem byłby np. https://www.ovh.pl/prywatne/produkty/superplan_max.xml.

thx jeszcze pomysle nad tym bo do ovh mam pozytywne nastawienie

Heh. Na maturce się bardziej postaram wink.gif

A teraz pomysl skąd ja wiedzialem ze ty jeszcze przed egzaminem dojrzalosci.

I tak na marginesie - to przy frazie humor w top 10 masz mnie do pokonania ;-)

dedyki odpadają bo przychód nie pokryje połowy kosztów

Może za powaznie określiłem ten skrypt.

Do naszej klasy to mu sporo brakuje.

Tam sa tylko profile z 3 fotami i newsy do komentowania.

Ludzie nie mają żadnych grup, szkół etc Moga pisać tylko między sobą i komentować newsy

Wydaje mi się (moze się myle)że cos takiego by to pociągneło

https://www.ovh.pl/prywatne/produkty/240plan.xml

ale jest tam limit bazy danych do 40 mB

co myślicie ?

wez sobie cos w proste.pl, ostatnio powiekszyli pakiety i w najwiekszym jest 4 GB i 40 GB transferu. limitu na wielkosc bazy nie maja.

wygląda ciekawie , napisałem do nich czy można powiększyć potem transfer itp

rozumiem ze jak porownujesz do naszej klasy, to sie pomyliles i nie masz 1000 userow tylko 100000 ale to tez nie duzo i mi spokojnie ciagnie takie rzeczy jeszcze na shared hosting. jesli zoptymalizujesz porzadnie skrypty to dasz rade na zwyklym serwerze. nie sadze by 1k to bylo jakies wyzwanie chyba ze masz 1k zarejestrowanych i kilkanascie tysiecy gosci ;P

a powaznie to serwisy ktore z zalozenia maja byc powazne na darmowym skrypcie nie postawisz. ja zawsze robilem ten blad ze najpierw darmowy a pozniej jak zacznie zarabiac to porzadny. ale wtedy juz byly problemy z hostingiem, baza, przenoszeniem, ludzie nie lubia awarii, itd. wiec zrob business plan, oblicz ile masz srodkow, zamow porzadny skrypt, oplac reklame i do dziela - zrob konkurencje naszej klasie. mozesz tez zostawiec te pieniadze i kupic jakis ladny dom na karaibach ;P

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

zrob konkurencje naszej klasie. mozesz tez zostawiec te pieniadze i kupic jakis ladny dom na karaibach ;P

he he chyba jednak nei jestem tak ambitny ;-)

zawsze robilem ten blad ze najpierw darmowy a pozniej jak zacznie zarabiac to porzadny. ale wtedy już były problemy z hostingiem

przerabiałem tą traumę i dlatego pytam

Skrypt jest podobny do NK tylkoz samej budowy czyli panel usera, wiadomosci priv, galeria usera i tyle.

W chwili obecnej strona ma 1k dziennie i wypozycjonowalem na first place wiec już więcej ludków tam nie wpadnie. Na razie jest tam wordpress ze sporą iloscią dodatków i sie to trzyma na Nazwie.pl :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności