Skocz do zawartości

Czy stawki za klik rosną wraz ze wzrostem trafficu?

player1

Rekomendowane odpowiedzi

Może być to prawda ale raczej nie jest tak - większa stawka może wynikać z większej rotacji reklam przy większym trafiku => większe prawdopodobieństwo, że wyświetli i kliknie się droga reklama.

Na pewno stawki są związane z tematyką strony ale to już jakby wynika pośrednio - z doboru bogatsztch reklamodawców.

Jak by nie było zawsze warto mieć większy trafik, bo pół centa razy więcej to więcej niż pół centa razy mniej :D

Gdzieś tak właśnie przeczytałem, że wraz ze wzrostem odwiedzających na stronie rośnie stawka oferowana od Google. Moja strona nie generuje jeszcze zbyt dużego ruchu i stawki za klik mam w granicach pół centa/klik.

Czy to prawda.

ja osobiście czegoś takiego nie doświadczyłem, natomiast to, że lecą w dół to wiem na pewno

Na wzrosty stawek klików raczej bym w ogóle nie liczył. Zarobki mogą być większe jedynie poprzez więcej klików ale to jest normalnie.

Tak na dobrą sprawę to w AdSense są tak różne sytuacje i wpływy że ciężko określić cokolwiek "pewnego".

Jeśli chcesz natomiast zarobić trochę więcej to poszedłbym w ilość stron czyli 100 stron generujących pół dolara dziennie co Ci da 1500 dolarów na miesiąc. To teoria ale dużo łatwiej ją wdrążyć w życie niż kilka bardzo dobrych serwisów.

Pyszny Precel | Katalog stron

Ranking polskich firm hostingowych - dodaj hosting, zaopiniuj lub oceń

Na wzrosty stawek klików raczej bym w ogóle nie liczył. Zarobki mogą być większe jedynie poprzez więcej klików ale to jest normalnie.

Tak na dobrą sprawę to w AdSense są tak różne sytuacje i wpływy że ciężko określić cokolwiek "pewnego".

Jeśli chcesz natomiast zarobić trochę więcej to poszedłbym w ilość stron czyli 100 stron generujących pół dolara dziennie co Ci da 1500 dolarów na miesiąc. To teoria ale dużo łatwiej ją wdrążyć w życie niż kilka bardzo dobrych serwisów.

Moja strona nie jest stroną pod reklamy, jest po prostu młoda i jako że sporo nad nią siedze chciałbym mieć z tego na piwo:)

Przeczytałem sporo tego forum i piszecie że macie 5-10 c/klik. Myślałem że to właśnie zależy od 'wielkości' strony; reklamy wyświetlane na mojej stronie zajmują tyle samo miejsca jak na innych tak więc stawki płacone mi przez google są niskie. Nie płaczę że mamo mamo a ja chceee tylko jest z tym coś nie tak - reklamowana strona/produkt ma reklamę po kosztach, dodać należy że skuteczna reklamę, skoro ktoś już się pofatygował kliknąć - z pewnością więcej zapłaciliby za tradycyjną, ale mniej skuteczną formę reklamy. Z czasem mam nadzieję na powiększenie mojej wiedzy z tego zakresu i troche mniej nieuczciwe ceny. Tymczasem zabieram się za mojego sajta :)'

Przeczytałem sporo tego forum i piszecie że macie 5-10 c/klik.

na palcach można policzyć kto ma stawki z tego przedziału. Z tego co ja czytam oraz moich doświadczeń wynika, że na polskim traficu można mieć 1-5c, na zachodnim do 15c. Oczywiście mam na myśli strony, które maja ruch i klikalność na poziomie kilkuset klików dziennie, a nie minisajty z 1 klikiem na dzień.

ps: kilka dni temu miałem klika za 9.34$ ;)))))))

co by tu wstawić...

Moja strona nie generuje jeszcze zbyt dużego ruchu i stawki za klik mam w granicach pół centa/klik.

Czy to prawda.

Na pewno korzystasz z systemu AdSense? Z tego co mi się wydawało to najniższa stawka w AS to 1 cent za 1 klik =)

ps: kilka dni temu miałem klika za 9.34$ ;)))))))

Yhy akurat, chyba ze google oddało Ci to co wcześniej zabrało...

wiem, co mówie :D śledzę kliki za pomocą CT, poza tym mam ustawione precyzyjnie kanały, wiem (dzięki analytics) nawet skad był użytkownik :D

na adsensie zęby już zjadłem, znam te wszystkie opóźnienia itd

ten klik był za 9.34$

pzdr

co by tu wstawić...

ps: kilka dni temu miałem klika za 9.34$ :D))))))

Yhy akurat, chyba ze google oddało Ci to co wcześniej zabrało...

wiem, co mówie :) śledzę kliki za pomocą CT, poza tym mam ustawione precyzyjnie kanały, wiem (dzięki analytics) nawet skad był użytkownik :)

na adsensie zęby już zjadłem, znam te wszystkie opóźnienia itd

ten klik był za 9.34$

pzdr

no oczywiście 9 dolarów to nawet mało ja to mam średnio koło 100 dolarów, 9 dolarów to świetna cena dla reklamodawców bo to prawie jak za darmo. ;):D

5092008zd0.th.jpg

widzę, że temat zchodzi na żarty, więc

tak na szybko wkleiłem statystyki z tamtego dnia, kilka maźnięć paintem, coby było zgodnie z regulaminem adsensa:)

na jednym z kanałów sa dwa kliki, drugi pojawił sie w nocy naszego czasu i był za 3 centy

pzdr

co by tu wstawić...

Jest taka zależność w AdSense że czasem pojawiają się reklamy dobrze płatne i mniej płatne.

Dlatego też często bywa tak że jeśli mamy 2x więcej ruchu dziś niż wczoraj to wcale nie będziemy mieli 2x więcej pieniędzy.

Gdy użytkownicy wyklikają dobre reklamy to potem są zazwyczaj ściepy. Dlatego w pierwszym dniu przy 10 klikach jest np 10 dolarów, a na drugi dzień przy 20 klikach jest 15 dolarów a nie 20 jakby się mogło logicznie wydawać.

Pyszny Precel | Katalog stron

Ranking polskich firm hostingowych - dodaj hosting, zaopiniuj lub oceń

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności