Skocz do zawartości

"Naturalne" pozycjonowanie strony - prawda czy mity ?

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

Można pozycjonować strony w sposób który będzie minimalnie naginał wytyczne google.......

jest różnica miedzy kradzieżą roweru a kradzieżą milona złotych to fakt ale w dalszym ciągu jest to kradzież

Lexy daj mi przepis na wypozycjonowanie naturalne sklepu z aparatami fotograficznymi klient chce mieć wszystkie modele telefonów ok 1000 szt w top3 proszę powiedz przyjmiesz zlecenia żeby zrobić je linkowaniem naturalnym ?

Marketing internetowy dla firm

• Odpowiedzi 149
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Można pozycjonować strony w sposób który będzie minimalnie naginał wytyczne google.......

jest różnica miedzy kradzieżą roweru a kradzieżą milona złotych to fakt ale w dalszym ciągu jest to kradzież

Dokładnie a z tego co piszesz nie ma różnicy bo i tak łamiemy prawo, w Twoim poście wytyczne google.

hmmm... "zachodnie" SEO z grubsza mozna podzielic na:

-keyword research,

-content creation & optimisation,

-link building.

IMHO w ramach "naturalnego pozycjonowania" są tylko dwa pierwsze punkty.

Masz strone o rybkach akwariowych. Wpisujesz w googlu "rybki akwariowe", do TOP10 wysylasz maila z prosba o wymiane linkami. Zgadzaja sie 4 serwisy. To jest m.in. "link building". Google nigdzie nie zabronil wymieniac sie linkami.

Jezzzu ile razy można wałkować to samo G się zapętliło według ich wytycznych wszystko poza pisaniem sensownych tekstów jest złe ale nie jest to żadne prawo tylko ich pobożne życzenie. Trzeba robić tak żeby jak najmniej rzucać się w oczy i nie dać się wykryć to jest partyzantka Panie i Panowie a akurat nasz naród jest w tym nie najgorszy. Granaty w dłoń i do boju a nie pitolić jak baby w pralni ;)

Jezzzu ile razy można wałkować to samo (...) to jest partyzantka Panie i Panowie a akurat nasz naród jest w tym nie najgorszy

hehe no to tutaj nieźle przeszedłeś w inny temat :D Cóż, ciekawym wydaje się dla laik'a temat 'dekalogu' pozycjonowania wg. zaleceń google vs wyniki nielegalnej formy tej usługi i jej roznice z 'białym' pozycjonowaniem. Całkiem ciekawy ;)

Okej dobra,jezeli ktos traktuje pozycjonowanie jako hobby niech sie bawi w pisanie setek maili w sprawie wymiany linkow,niech ruszy glowa jak naturalnie pozyskac linki.Ale tak naprawde nikt z nas nie ma czasu na bawienie sie w pierdoly bo tak to mozna nazwac.

Granica niby miedzy white a black jest mala,a poza tym czy stworzenie forum motoryzacyjnego od razu z zamiarem wstawienia linkow jest white?nie sadze...

LOK - LIGA OBRONY KRAJU

Ta dyskusja nie ma najmniejszego sensu.

M.

sens zawsze jest :D

Zgodzę się z tym co pisze Xann ( to za tą koszulkę e-weblinka ;P ) ale nei do końca.

Ja uważam że naturalnie można sobie 'wypozycjonować" stronę na słowa "cięcie blach siedlce" czy "pasze zbuczyn" nasze działania dadzą nam coś w przedziale top5 często nawet 1 i mowie tu o samym kodzie strony.

Google w swoich wytycznych zabrania wszystkiego wiec wymiana linkami też jest nie naturalna chyba że ktoś zamieści linka na blogu czy coś ale wtedy tego nie można nazwać pozycjonowaniem ani naturalnym ani nie naturalnym bo my na to wpływu nie mamy.

Więc można się sprzeczać ale ja tego pozycjonowaniem bym nie nazwał :)

takie jest moje zdanie.

Granica niby miedzy white a black jest mala,a poza tym czy stworzenie forum motoryzacyjnego od razu z zamiarem wstawienia linkow jest white?nie sadze...

Ja sądze że tak ponieważ ta strona może być korzystna dla ludzi i tu można zrobić granice między white a black.

White seo to takie strony które mogą być użyteczne dla użytkowników, oczywiście to nie jedyny warunek ale moim zdaniem główny.

Lexy daj mi przepis na wypozycjonowanie naturalne sklepu z aparatami fotograficznymi

Nigdy nie pisałam, że tego typu strony da się wypozycjonować wyłącznie naturalnie. Zawsze podkreślałam, że chodzi o banalnie proste frazy, a w przypadku trudniejszych pozycjonowanie naturalne jest tylko częścią typowego pozycjonowania. Wystarczyło czytać uważnie to co pisałam, zamiast sobie dopowiadać albo wyolbrzymiać różne rzeczy.

Właśnie sobie siedze nad prezentacją która będzie miała tytuł "naturalne pozycjonowanie - prawda i mity" gdzie głównym założeniem jest to, że jeżeli mówimy o pozycjonowaniu komercyjnym to nie ma w nim niczego naturalnego. Wogóle na chwile obecną przy rosnącej konkurencji oraz rosnacej świadomości SEO wśród klientów nic nie jest robione w sposób naturalny a wszelkie wytyczne google dotyczące tejże naturalnosci maja się tak jak prawda w ustach polityka.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Lexy nie atakuje Cie tylko pokazuje ze jeżeli ma się lub zakłada się firmę mającą pozycjonować, obsługującą 100- 500 czy więcej klientów robiącą 1000 czy 20 tys fraz to można śmiało zapomnieć o naturalnym pozyskiwaniu linków albo śmiało można zapomnieć o firmie.

Po części się zgodzę z Marcinem laureatem mistrzostw w pozycjonowaniu stron na 2008 ale tyczy się to fraz mega niszowych i raczej osób aniżeli firm pozycjonerskich.

Zwróćcie uwagę ze wszystko ewoluuje , stare metody zastępują nowe , mamy rozwiązania , sami wymyślamy skrypty które mają tylko jeden cel.

Marketing internetowy dla firm

Xann, przeczytałem wątek i od razu sobie przypomniałem przykład linkowania naturalnego z branży foto :D

Na ceneo pojawiły się żartobliwe opinie o obiektywie, który kosztuje 350 tys. złotych. Nie uszło to uwadze internautów i podlinkowali podstronę.

Ceneo: https://www.ceneo.pl/;015411943-10.htm

przykładowe linki do ceneo z bardzo wartościowych stron:

joemonster.org: https://www.joemonster.org/art/9731/Recenzj...350_000_zlotych

wykop.pl: https://www.wykop.pl/link/61166/opinie-o-na...ywie-na-swiecie

No i jak, jest to naturalne pozycjonowanie czy nie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności