Skocz do zawartości

"Naturalne" pozycjonowanie strony - prawda czy mity ?

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 149
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
No i jak, jest to naturalne pozycjonowanie czy nie?

zapewniam Ciebie, że na 1000% nie jest to naturalne :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

To tylko przykład, że czasami w branży coś się dzieje spontanicznie.

mała poprawka - robi się tak aby wyglądało na spontaniczność :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Beerbant, wiadomo, że jakaś "akcja zaczepna" musi być. Nie będę polemizował czy wszystko działo się zupełnie spontanicznie czy ktoś zapłacił komuś za promocję bo i tak się tego nie dowiemy. Na pewno część linków do tej podstrony jest naturalna (mój na pewno).

> obsługującą 100- 500 czy więcej klientów robiącą 1000 czy 20 tys fraz

Xann, nie zapominaj że obsługując 3 klientów w sposób naturalny ponosisz takie same koszta jak pozycjonując 500 w standardowy, a czy ktoś zarobi więc na 3 czy na 500 zależy tylko od tego jak się sprzeda.

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

obsługując 3 klientów w sposób naturalny
Jaka to jest obsługa naturalna? Jeżeli promocją zajmuje się firma nie jest to już pozycjonowanie naturalne.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Irek jest ... przeciwieństwem nie naturalnego, dobrze wiesz że nie podam Ci definicji bo była była ona względna przez co wywołałbym kolejnego flamewar na forum. Dla mnie naturalne pozycjonowanie to szereg różnych działań marketingowych skoncentrowanych w głównym stopniu na uwzględnieniu pozycji w wyszukiwarkach, ot co.

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

Jaka to jest obsługa naturalna?

rozliczasz się z klientem w naturze :D

Dla mnie naturalne pozycjonowanie to szereg różnych działań marketingowych skoncentrowanych w głównym stopniu na uwzględnieniu pozycji w wyszukiwarkach
Cokolwiek robisz w celu podniesienia pozycji w wynikach wyszukiwania to pozycjonujesz a jako firma wykonująca taką usługę robisz to celowo czyli nienaturalnie.
rozliczasz się z klientem w naturze
Od dziś biorę tylko klientki :D

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Xann, przeczytałem wątek i od razu sobie przypomniałem przykład linkowania naturalnego z branży foto :D

Na ceneo pojawiły się żartobliwe opinie o obiektywie, który kosztuje 350 tys. złotych. Nie uszło to uwadze internautów i podlinkowali podstronę.

Ceneo: https://www.ceneo.pl/;015411943-10.htm

przykładowe linki do ceneo z bardzo wartościowych stron:

joemonster.org: https://www.joemonster.org/art/9731/Recenzj...350_000_zlotych

wykop.pl: https://www.wykop.pl/link/61166/opinie-o-na...ywie-na-swiecie

No i jak, jest to naturalne pozycjonowanie czy nie?

Tak tylko w tym przypadku nie możemy nazwać tego pozycjonowaniem bo na zamieszczenie linków na wykop czy joemonster nie było żadnego celowego wpływu i w tym przypadku gdy dostał byś zlecenie wypozycjonować stronę na słowo "okulary" czekał byś aż ludzie zamieszcza sami linki do Twojej strony nie bo rzadko ktoś linkuje na swoich stronach do sklepów ... Wiec jako termin podał byś: "czas wykonania usługi nie określony" Niema czegoś takiego jak naturalne pozycjonowanie bo zawsze musimy w ingerować w ilość linków ( nie ważne gdzie te linki ) abyśmy widzieli wyniki.

pozycjonowanie (podwyzszenie SERP) jest procesem tak samo naturalnym jak "naturalny" jest wzrost areałów leśnych na skutek sadzenia drzew przez leśników lub "naturalna" śmierć w wyniku eutanazji - litości :D i proponuje sprawdzenie w słowniku słowa naturalny :)

A czumuż nie można tego nazwać pozycjonowaniem? Pokazałem, że wcale nie trzeba pakować linków do precli czy SWLi żeby osiągnąć zamierzony efekt dla czysto komercyjnej strony.

Sprzedajesz okulary to umieść na stronie np. jakieś śmieszne fotoszopki z teletubisiami, Władimirem Putinem czy jakim Pigmejem, zrób konkurs na najgłupsze zdjęcie w twoich okularach to może Cie ktoś podlinkuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności