Skocz do zawartości

"Naturalne" pozycjonowanie strony - prawda czy mity ?

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

"moze"

To osoby ktora sadza ze istnieje cos takiego jak naturalne pozycjonowanie niech zrezygnuja z swl,precli,swojego zaplecza i niech na tym sie skupia,a my zajmiemy sie tym co trzeba robic zeby byl dobry efekt a nie oczekiwanie na cud.

LOK - LIGA OBRONY KRAJU

• Odpowiedzi 149
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
A czumuż nie można tego nazwać pozycjonowaniem? Pokazałem, że wcale nie trzeba pakować linków do precli czy SWLi żeby osiągnąć zamierzony efekt dla czysto komercyjnej strony.

Sprzedajesz okulary to umieść na stronie np. jakieś śmieszne fotoszopki z teletubisiami, Władimirem Putinem czy jakim Pigmejem, zrób konkurs na najgłupsze zdjęcie w twoich okularach to może Cie ktoś podlinkuje.

Ponieważ nie masz na to wpływu i to już nie jest pozycjonowanie tylko czekanie na szczęście bo jak napisałeś:

to może Cie ktoś podlinkuje

.

A czumuż nie można tego nazwać pozycjonowaniem? Pokazałem, że wcale nie trzeba pakować linków do precli czy SWLi żeby osiągnąć zamierzony efekt dla czysto komercyjnej strony.

Sprzedajesz okulary to umieść na stronie np. jakieś śmieszne fotoszopki z teletubisiami, Władimirem Putinem czy jakim Pigmejem, zrób konkurs na najgłupsze zdjęcie w twoich okularach to może Cie ktoś podlinkuje.

miejsce pakowania linków jest nieważne , najważniejsze są "parametry" takiego "pakowanego" linku, co do pomysłu z okularami musiałbyś jeszcze poprosić o "może podlinkowanie" z odpowiednim anchorem (dopiero wtedy miałbyś efekt w serpach)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

co do pomysłu z okularami musiałbyś jeszcze poprosić o "może podlinkowanie" z odpowiednim anchorem (dopiero wtedy miałbyś efekt w serpach)

To już nie jest naturalne zachowanie bo proszę o coś. Moim zdaniem dalsza dyskusja sensu nie ma nic nowego nie wniesie.

Tak, piersi naszych dziewcząt. ;-)

sprawdziłem , potwierdzam w całej rozciągłości ... tfu sprężystości :closedeyes:

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Coś mi się wydaje, że z tego tematu nie będzie konkretnych wniosków :) Pytanie jest bardzo ogólne - dotyczy istnienia czegoś takiego jak pozycjonowanie naturalne, ale tak ogólnie, bez względu na konkurencyjność w danej branży. Jednak rozmowa schodzi ze skrajności w skrajność z powodu przykładów, jakie podajecie i które dotyczą konkurencyjnych branż.

Na pytanie "czy pozycjonowanie naturalne istnieje" odpowiem: tak, istnieje. Ale jeśli ktoś spyta czy podejmę się pozycjonowania naturalnego strony powiedzmy na temat odchudzania, odpowiem, że metodami w 100% naturalnymi (kuszeniem innych do linkowania do danej strony jako jedyną formą pozyskiwania linków) tego nie zrobię.

Głównym problemem, przez który w tym temacie tak ciężko się dogadać jest to, że każdy uważa za naturalne coś innego. Zwykłe zachęcanie do linkowania wg mnie nie jest nienaturalne, dopóki nie robimy tego na zasadzie "coś za coś". Tylko wtedy wstawienie linka wynika z chęci webmastera do polecania naszej strony, a nie z tego, że np. w zamian za to dostanie rabat ;-) Nawet sugerowanie anchora uważam za naturalne, bo nadal ten link jest wstawiany bezinteresownie i najzwyczajniej sugerujemy, jak mógłby on wyglądać. Pozostaje jeszcze kwestia dodawania strony do chociaż kilku wybranych katalogów, bo w końcu Google samo to zaleca.

Wszystko zależy więc od tego co uważamy za naturalne i oczywiście od konkurencyjności. Ale podkreślę jeszcze raz, że jeśli pada ogólne pytanie o istnienie pozycjonowania naturalnego to potwierdzam, że takie istnieje i może być skuteczne. Jeśli jednak pytanie to odnosi się do konkretnej branży i nie należy ona do tych najmniej konkurencyjnych, pozycjonowanie naturalne może tylko wspomagać cały ten proces.

Nie dlatego, że z Olsztyna :) , ale mam podobne zdanie co Lexy.

Poza tym, większość piszących w tym temacie pisze zupełnie nie na temat (co jest niestety domeną naszych czasów - brak umiejętności czytania ze zrozumieniem).

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Wszystko zależy więc od tego co uważamy za naturalne i oczywiście od konkurencyjności. Ale podkreślę jeszcze raz, że jeśli pada ogólne pytanie o istnienie pozycjonowania naturalnego to potwierdzam, że takie istnieje i może być skuteczne. Jeśli jednak pytanie to odnosi się do konkretnej branży i nie należy ona do tych najmniej konkurencyjnych, pozycjonowanie naturalne może tylko wspomagać cały ten proces.

No i wszystko jasne! Blog Lexy istnieje tylko dlatego, że istnieje Lexy. Lexy istnieje bezwarunkowo i ponad wszelką wątpliwość :)

A jeśli chodzi o istnienie rozmnażania naturalnego to potwierdzam, że takie istnieje i może być skuteczne. :)

Siedzę spokojnie, nic nie robię, nadejdzie wiosna i wzrośnie trawa

Xann, ale czego Ty oczekujesz? Nie ma nawet definicji pozycjonowania, inną podaje Google, inną sam tworzysz?

Więc, pytanie jest bezsensu, dla jednego jest i będzie naturalne, a dla kogoś innego nie...

Skoro ktoś pozycjonuje pod Google powinien stosować się do tej właśnie przez nią ustanowioną, nie ważne jaka jest.

A dla mnie np. pozycjonowanie naturalne to takie pozycjonowanie w której nie macza palców autor.

I wierz mi, przykładów jest pełno, bo nie każdy nadal wie, co to jest pozycjonowanie.

Wszelkiego rodzaju strony, które są tworzone z pasji, a nie w celach zarobkowych, galerie, blogi itp.

Mało przykładów?

Ale Ty i tak ciągle wchodzisz ze swoimi teoriami "Jak pozycjonować sklep?"

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Mar

Pozycjonowanie strony w wyszukiwarkach to spowodowanie by wyszukiwarki pokazywały stronę pod daną frazę w górnych wynikach , czyli działania zmierzające do osiągnięcia najwyższych pozycji w danych frazach

I nie ma tu nic naturalnego , naturalne są wyniki wyszukiwarki które my zaburzamy naszym działaniem i naszą celową ingerencją.

Żadna firma nie powie że pozycjonuje klientów naturalnie a wymiana linków miedzy blogami nie jest pozycjonowaniem tylko linkowaniem. Zaglądnij jak wyglada linkowanie u nieświadomych osób nie wiedzących co to jest pozycjonowanie strony.

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności