Skocz do zawartości

Jakie hostingi oferują kilka adresów IP

Brizu

Rekomendowane odpowiedzi

A co myślicie o firmie szybki-serwer.pl ?

Z tego co zauważyłem to się poprawili teraz jest OK u nich :)

Cytat

SEO zaplecze pozycjonerskie - www.ZapleczePozycjonerskie.PL - SKUTECZNE. SEO COPYWRITER teksty na zlecenie. www.SeoCopywriter.pl. Opisy produków w sklepie www wykona seo copywriter - zobacz koniecznie.

• 2 tygodnie później...

mam takie pytanko odnosnie wielu IP na jednym serwerze. Zalozmy ze mam serwer z 20 IP. Podpinam do niego 2 domeny i do kazdej domeny robie 9 subdomen. Na kazdej stawiam serwis. Razem wychodzi 20 serwisow. Czy w takim wypadku wszystkie serwisy beda mialy inni IP? Czy 10 bedzie mialo 1 IP po jednej domenie glownej a drugie 10 drugie IP?

Jakby ktoś jeszcze potrzebowałby dobrego hostingu (kilkaset adresów IP, każda domena/subdomena inne IP) na dogodnych warunkach to zapraszam na PW.

Edytowane przez Kede

• 2 tygodnie później...
Olej hosting. Cenowo VPS wychodzi podobnie, a masz dużo lepsze pola manewrów - możesz robić i obsługiwać praktycznie to, co chcesz.

Jakiś czas temu kupiłem sobie wirtualkę na vpsinn.pl - po skonfigurowaniu systemu i apache maszynka śmiga jak rakieta.

Jak komuś braknie pamięci/procka - polecam zainstalować jakiś akcelerator pod PHP. Pod WP lub Joomla najlepiej APC lub Eaccelerator - wydajność generowania stron wzrośnie ok 40-300%. :)

Do pozycjonowania wystarczy najtańszy pakiet - 19zł miesięcznie i za każde dodatkowe niewspółdzielone IP +4zł. Serwery są niemieckie, ale to w niczym nie przeszkadza. Wcześniej miałem stronę na polskim IP i po zmianie na ten niemiecki datacenter, od 4 miesięcy nie zauważyłem żadnej róznicy - moja strona jest nadal na tej samej pozycji w wynikach google. Najwyraźniej konieczność korzystania z polskich IP dla polskich stron, to jakiś mit w pozycjonowaniu stron w "polskim google"... :(

te 4zl/ip to np 4zl*30ip = 120zł miesięcznie? to dość dużo w porównaniu do bardzo tanich hostingów seo

Olej hosting. Cenowo VPS wychodzi podobnie, a masz dużo lepsze pola manewrów - możesz robić i obsługiwać praktycznie to, co chcesz.

Jakiś czas temu kupiłem sobie wirtualkę na vpsinn.pl - po skonfigurowaniu systemu i apache maszynka śmiga jak rakieta.

Jak komuś braknie pamięci/procka - polecam zainstalować jakiś akcelerator pod PHP. Pod WP lub Joomla najlepiej APC lub Eaccelerator - wydajność generowania stron wzrośnie ok 40-300%. :)

Do pozycjonowania wystarczy najtańszy pakiet - 19zł miesięcznie i za każde dodatkowe niewspółdzielone IP +4zł. Serwery są niemieckie, ale to w niczym nie przeszkadza. Wcześniej miałem stronę na polskim IP i po zmianie na ten niemiecki datacenter, od 4 miesięcy nie zauważyłem żadnej róznicy - moja strona jest nadal na tej samej pozycji w wynikach google. Najwyraźniej konieczność korzystania z polskich IP dla polskich stron, to jakiś mit w pozycjonowaniu stron w "polskim google"... :(

te 4zl/ip to np 4zl*30ip = 120zł miesięcznie? to dość dużo w porównaniu do bardzo tanich hostingów seo

Zobacz ofertę vps-a z mojej stopki.

Masz 10 IP w standardzie i nie musisz martwić się o limity użycia.

Panowie, a co doradzicie w moim przypadku? Otóż chcę zbudować zaplecze dla siebie, jakieś 20-30 wordpressow oraz strony statyczne na jakiś cms nie wymagających bazy. Zależy mi na dobrej cenie i tu mam pytanie dotyczące tych IP, których potrzeba mi plus minus 30. Myślałem o seolite.pl/ w najtańszym pakiecie. Przeczytałem jednak że sasiedztwo na IP tragiczne. Czy to dobry wybór wg. Was? Ewentualnie co wzamian w podobniej wersji cenowej ( max. 250 zł/rok). Z góry dzięki:)

TrendyMan.pl - moda męska z każdej strony!

CenowyAlert.pl- porównywarka cen nowej generacji!