Skocz do zawartości

Jakie hostingi oferują kilka adresów IP

Brizu

Rekomendowane odpowiedzi

Kupuję resellera np. gdzieś w DC w usa (mowa o hostnine) i później przy zakładaniu kont jeżeli wykupie sobie 10 IP to mam do dyspozycji łącznie wszystkie 11 DC jakie są dostępne w hostnine?

Reseller najsłabszy kosztuje 19,99$, ip sa po 1$. A zatem za 29.99$ mam do dyspozycji ..no właśnie i tu pytannie:

czy 10IP w obrębie jednego DC

czy 10 DC :) czy naprawdę 10 różnych serwerowni, klas.

Dedykowane IP są przyporządkowane DC, więc możesz zamówić 10 z zastrzeżeniem, że każde ma być z innego DC i tyle :)

404.tf

• 1 miesiąc temu...

przy h9 jest 11 dc, a nie ip. to polega na tym, ze kupujemy resellera, min. 20 usd na miesiac i przy tworzeniu konta wybieramy dc i system sam losuje ip - najczesciej takiego, ktorego jeszcze nie mamy. w tym przypadku juz nie placimy 1 usd za kazde ip bo one sa w cenie

Budowanie bazy do ScrapeBox'a nigdy nie było jeszcze tak szybkie i tak tanie!

Rabat dla użytkowników PiO!

w OVH można wykupić dodatkowy adres IP (IP-over-fail), gdzie mogę wybrać określony kraj i IP... i teraz pytanko: czy ma to jakikolwiek wpływ na pozycjonowanie jeśli przypiszę np. angielskie IP-over-fail do domeny co.uk? Teoretycznie tak ale dlaczego wszystkie te adresy wskazują na francuską lokalizację serwera?

w OVH można wykupić dodatkowy adres IP (IP-over-fail), gdzie mogę wybrać określony kraj i IP... i teraz pytanko: czy ma to jakikolwiek wpływ na pozycjonowanie jeśli przypiszę np. angielskie IP-over-fail do domeny co.uk? Teoretycznie tak ale dlaczego wszystkie te adresy wskazują na francuską lokalizację serwera?

z tego co sie orientuje to te ip mozna o kant rozbic jesli chodzi o ip. to sa ip awaryjne - pada jedno, przelaczasz na drugie, strona dziala dalej. ale jazda bez trzymanki z kilkoma serwerami i roznymi ip.

tak czy inaczej - nie bedzie chyba dzialalo kilka ip na jednym serwerze tak, zeby mozna bylo sobie domeny podpiac pod rozne.

taka mam przynajmniej wiedze - sam bym sie chetnie mylil bo dedyk to bardzo dobre rozwiazanie pod zaplecze

Budowanie bazy do ScrapeBox'a nigdy nie było jeszcze tak szybkie i tak tanie!

Rabat dla użytkowników PiO!

• 1 miesiąc temu...

Jak rozwiązujecie sprawę dnsów na hostingach z wieloma IP ? Używacie serwerów firmy hostingowej, własnych dla wszystkich domen czy dla każdej domeny osobny dns ?

np reseller w hostine chyba nie umożliwia dla każdej domeny ustawianie własnych dnsów (różnych dla każdej domeny)

Jak rozwiązujecie sprawę dnsów na hostingach z wieloma IP ? Używacie serwerów firmy hostingowej, własnych dla wszystkich domen czy dla każdej domeny osobny dns ?

np reseller w hostine chyba nie umożliwia dla każdej domeny ustawianie własnych dnsów (różnych dla każdej domeny)

DNSy są te same.

DNSy są te same.

Dla 64 adresów IP na każdym z naszych serwerów dostępnych jest tyle samo serwerów DNS. Dobrą metodą jest też tworzenie własnych serwerów DNS - kierując subdomeny swoich domen na jeden z adresów IP serwera.

Hosting dla SEO -> https://www.seolite.pl

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Jak zależy ci na różnych IP, a nie unikalnych to dreamhost.com. Moja opinia może się wydać mało obiektywna, bo mam swój kod w stopce, ale naprawdę mogę polecić ten hosting dla osób które chca mieć dla różnych domen/subdomen różne IP. Z drugiej strony trzeba się liczyć z tym, że strony ładować będą się trochę dłużej i support jest w j. angielskim...

'Do not take it personally' jak to mawiają w Moskwie, ale goraco odradzam dreamhost, jesli tylko Twoja strona zacznie generować ruch powyżej średniej (czyli nie oszukujmy się - powyżej minimum) to rozkoszni chłopcy pośpieszą zablokowac Twoje konto, nie będą również w stanie podać wiarygodnej przyczyny blokady. Jeśli szukasz hostingu na dłużej niż pół roku to lepiej nie daj się nabrać na 'UNLIMITED' dreamhostu. Przyczyna jego popularności tkwi w tym, ze właściciel kodu (takiego jak 'PIO' zgarnia 150pln za każdego nowego użytkownika którego narai dreamhostowi ot co.

Nie znam hostingu z wieloma IP, ale jeśli nie odstrasza Cię serwer dedykowany polecam Hetzner.

• 1 miesiąc temu...

moze co do naciagania na kod PiO to sie mozna zgodzic.

ale tutaj "Nie znam hostingu z wieloma IP" widac ze brak ci wiedzy ^_^

Wynajme punkty Gotlink.pl, Seo.Net.pl, E-weblink oraz SeoMatiK.pl - najtansze ceny na rynku.

Kontakt: GG 2019406 email 99f@wp.pl

468x60.gif

Doceniasz innowacje? Najmocniejszy system linków stałych Seomatik.pl

• 3 miesiące temu...

Nie polecam szybki-serwer.pl wykupiłem 15 kont, 15 IP, załozyli mi konta, chcialem włączyc wildcard za 1 razem włączyli, a pozniej totoalny brak kontkatu z supportem, pisalem, dzwonilem, emailowałem - zero kontaktu. NIE POLECAM.

Wynajme punkty Gotlink.pl, Seo.Net.pl, E-weblink oraz SeoMatiK.pl - najtansze ceny na rynku.

Kontakt: GG 2019406 email 99f@wp.pl

468x60.gif

Doceniasz innowacje? Najmocniejszy system linków stałych Seomatik.pl

• 3 tygodnie później...