Skocz do zawartości

Jakie hostingi oferują kilka adresów IP

Brizu

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli pod danym IP stoją same śmietnki i totalne spamy ,

To czy jak wykupię konto z takim samym IP jak te śmietniki to czy to szkodzi wartościowej stronie ( i linkom z niej wychodzącym), czy też nie ma to znaczenia ?

Czy też może wartość takiego zaśmieconego IP="0" ?

Czy strony pod tym samym IP (ale na różnych domenach) mogą na siebie jakoś oddziaływać ?

Sąsiadów można sprawdzić np : https://sasiedzi.xa5.pl/

Proszę o rzeczowe odpowiedzi .

Nie sądzę, aby ktoś robił takie testy, ale patrząc na takie zagadnienie ze strony Google to moim zdaniem sąsiedztwo ma wpływ.

Onet.pl który jest bardzo dobrym serwisem nie ma złego sąsiedztwa.

Domeny na home też są dobrymi serwisami i mają mało sąsiadów.

Na allegro hostingach masz ogromną ilość domen na jednym ip i nie są one wartościowe często, więc da się to jakoś sprawdzić i przeliczyć przez algorytm.

• 2 tygodnie później...

Promocja na Święta:

- IP dedykowane w cenie 12 zł. rocznie.

- minimalna ilość 10 sztuk.

- oferta ważna do końca roku.

- tylko 200 szt.

- tylko dla użytkowników PIO.

Edytowane przez slawus

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

• 3 tygodnie później...

Oferujemy 100 adresów IP z ponad 15 klas adresowych. Posiadamy zwykłe konta hostingowe z serii "Serwery wirtualne" gdzie każde konto może mieć inny adres IP ze 100 dostępnych oraz konta hostingowe z serii "Serwery SEO" gdzie każda domena na koncie może mieć inny adres IP dzięki wprowadzonej funkcjonalności do panelu serwera!

Zapraszamy do współpracy!

HOSEO - HOSTING SEO, VPS SEO, CLOUD SEO, Serwery dedykowane SEO i nie tylko!

Dostęp do +700 adresów IP z ok 100 klas adresowych! + AUTORSKIE NARZĘDZIA HOSTINGOWE!

SEOWAY Sp. z o.o. ul. Sabały 60, 02-174 Warszawa, NIP: 5223003908

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

szukam jakiegos hostingu (dla ameryki pd), czyli mysle, ze usa byloby najblizej.

hosting musialby byc w miare tani (30-40$/rok) plus mozliwosc dokupowania adresow ip.

w tej chwili mam darmowy hosting na byethost - jak na darmowy to jestem zadowolony - myslalem o zakupie premium, ale w opisie premium nie ma nic o ip.

- ktos z was wie jak jest z byethost jezeli chodzi o koliejne rozne ip?

- ktos z was moze polecic jakis hosting tani w usa z mozliwoscia dokupienia ip?

notintine

notintine

na hoseo zapomnieli uruchomić mi konta

po mailu uruchomili 3 z 5

o pozostałych 2 niedziałających nic mi nie było wiadomo, nie było potrzeby korzystania :D

gdy się jednak zrodziła okazało się że też nie są uruchomione

ale po mailu szybko wszystko załatwione

W zasadzie teraz jest o.k

• 2 tygodnie później...

haron napisz do nas jaka oferta Cie interesuje, może jesteśmy w stanie coś Ci przygotować.

Edytowane przez HOSEO IT

HOSEO - HOSTING SEO, VPS SEO, CLOUD SEO, Serwery dedykowane SEO i nie tylko!

Dostęp do +700 adresów IP z ok 100 klas adresowych! + AUTORSKIE NARZĘDZIA HOSTINGOWE!

SEOWAY Sp. z o.o. ul. Sabały 60, 02-174 Warszawa, NIP: 5223003908

czy orientuje się ktoś ile można założyć kont na szybki-serwer.pl na unikalne ip w klasie A?

zdecydowanie nie polecam hosting szybki-serwer.pl poprosiłem o założenie 10 kont o zróżnicowanych IP w klasie C i jak dotąd a było 2 miesiące kont nie ma. Poza tym proszę spojrzeć na ich stronę główną! Krąży opinia iż hosting ten prowadzą dzieciaki i faktycznie strona główna to potwierdza:

schowek01o.gif

Jeżeli o chodzi o Hoseo to również odradzam, totalna zlewka na klienta. Po otrzymaniu oferty cenowej na maila i zapytaniu czy cena jest stała czy podlega jakimś negocjacjom... nawet odpowiedzi nie dostałem.

Obecnie jeżeli chodzi o konta SEO posiadam takowe w iSwift oraz omnihost, oba spisują się bez zarzutu, również kontakt z obsługa oceniam na piąteczkę.

Edytowane przez edu-write

czy orientuje się ktoś ile można założyć kont na szybki-serwer.pl na unikalne ip w klasie A?

zdecydowanie nie polecam hosting szybki-serwer.pl poprosiłem o założenie 10 kont o zróżnicowanych IP w klasie C i jak dotąd a było 2 miesiące kont nie ma. Poza tym proszę spojrzeć na ich stronę główną! Krąży opinia iż hosting ten prowadzą dzieciaki i faktycznie strona główna to potwierdza:

1. proszę o informację - obojętnie tu czy na pw - kiedy złożyłeś takie zamówienie lub zapytanie i konta nie zostały założone ?

na tym forum są ludzie którzy mają u nas nawet po 300 kont na różnych IP, więc założenie 10 to jakaś "pestka".

2. Czytając takie hasła że "Krąży opinia iż hosting ten prowadzą dzieciaki" to mam wrażenie że ten post właśnie napisał dzieciak.

Firma istnieje ponad 8 lat ( pewnie więcej niż Ty masz dowód osobisty, o ile go masz ), wypisując takie insynuacje na branżowym forum

gdzie sporo osób zna firmę i otrzymuje faktury raczej wyrabiasz odpowiednią opinię swojej osobie a nie mojej firmie.

PS a strona wygląda jak wygląda, zdaję sobie z tego sprawę że trudno w branży znaleźć brzydszą

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

1. proszę o informację - obojętnie tu czy na pw - kiedy złożyłeś takie zamówienie lub zapytanie i konta nie zostały założone ?

na tym forum są ludzie którzy mają u nas nawet po 300 kont na różnych IP, więc założenie 10 to jakaś "pestka".

2. Czytając takie hasła że "Krąży opinia iż hosting ten prowadzą dzieciaki" to mam wrażenie że ten post właśnie napisał dzieciak.

Firma istnieje ponad 8 lat ( pewnie więcej niż Ty masz dowód osobisty, o ile go masz ), wypisując takie insynuacje na branżowym forum

gdzie sporo osób zna firmę i otrzymuje faktury raczej wyrabiasz odpowiednią opinię swojej osobie a nie mojej firmie.

PS a strona wygląda jak wygląda, zdaję sobie z tego sprawę że trudno w branży znaleźć brzydszą

Proszę bardzo historia maili:

witam, chciałbym zamówić kilka kont hostingoych ale z różnymi IP gdzie

mogę od razu zakupić kilka kont?

-----Original Message-----

From: szybki-serwer.pl [mailto:bok@szybki-serwer.pl]

Sent: Thursday, March 11, 2010 7:03 PM

To:******

Subject: Re: // Różne IP

Witam.

Raczej nie ma sensu aby wypełniał Pan ileś razy formularz zamówienia.

Najprościej podać na email:

login ( założymy konta wg wzoru: login1, login2 itd.

email

hasło ( najprościej jedno do każdego konta, ale można je zmienić w panelu)

wysłałem:

login:*****

hasła *****

Po tygodniu wysłałem maila z zapytaniem:

Witam, i co z tymi kontami?

----Original Message-----

From: szybki-serwer.pl [mailto:bok@szybki-serwer.pl]

Sent: Thursday, April 01, 2010 10:52 AM

To:*****

Subject: Re: // konta

Witam.

19.marca zostały konta aktywowane, powinien Pan otrzymać maile z danymi.

Jeżeli nie doszły proszę o informację, prześlę kopie.

Pozdrawiam

Nic nie dostałem

Pozdrawiam

Paweł

I tak to wyglądało ani kopii ani żadnej odpowiedzi...

Edytowane przez edu-write