Skocz do zawartości

Jakie hostingi oferują kilka adresów IP

Brizu

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Ja mam na linuxpl 360 katalogów na różnych skryptach, seokatalogi trochę przymulają od czasu do czasu, ale ogólnie jest dobrze.

Przydzielanie adresów ip trochę zajmuje czasu, ale reszta jest ok.

Tworzenie profesjonalnych zaplecz, Presell Pages, multikody, katalogowanie, kampanie mailingowe i wiele więcej. Oferty na stronie https://one-solution.pl/

• 1 miesiąc temu...

Hostnine.com, nie nadaje się na hosting. seohosting teoretycznie, powinien działać, natomiast praktycznie to jakaś puszka pandory. Właśnei kończę z nimi współpracę i polecam tym którzy mają nadmiar czasu i brak im hobby albo chcą ćwiczyć cierpliwość.

Wczęsniej korzsytałem głównie z serwerów home.pl, nazwa.pl, ovh itd. dużych operatórw polskich, niemieckich, francuskich od 2005 roku w zasadzie korzystałem z usług ok 60 firm.

h9 ressler to jakaś masakra. Poniżej kilka akcji z ostatniego roku.

1. zmiana IP usługi bez informowania klienta o zmianie - efektem domeny odpięte od serwera.

2. ciągłe pady usług zarówno bazy danych, serwer www - jedynie ftp przeważnie działa.

3. "502 Bad Gateway nginx" widywałem tysiące razy - nawet na świeżo postawionych Joomla czy WP z zerowym ruchem. Maile "Google bot nie może uzyskać dostępu do twojej witryny" dostawałem częściej niż maile z reklamą prolink od pio ;)

4. Brak dostępu do cPanel z polskiego IP - nie można się dostać na swoje usługi ani z łącza Inea ani z Cyfrowego polsatu, musiałem korzystać ostatnie pół roku z proxy.

5. Support kłamie w przypadku długotrwałych problemów i opowiada bzdury.

6. bardzo częste ataki hackerskie na serwisy www - na niespotykaną skalę, nawet po kilkadziesiąt na dzień.

7. przeciążone bazy danych i maszyny.

8. zamykanie niewyjaśnionych i nienaprawionych zgłoszeń do supportu. poprostu przy którymś poście albo zamykają wątek albo nie odpowiadająi zamykają po jakimś czasie.

Wg. mnie konta resseler nadawałyby się na serwisy www w HTML gdyby nie fakt ,że działają bardzo wolno, a operator potrafi zmienić IP konta bez poinformowania klienta.

Korzystanie z tych serwerów dla prawdziwych usług a nie zaplecza to samobójstwo.

Przetestowałem kilka, ale obecnie używam tylko linuxpl.com

• 1 miesiąc temu...

SeoLite.pl ma w ofercie serwery z 36 lub 100 adresami ip a poza tym wprowadziła w życie nową usługę na swoich serwerach umożliwiającą generowanie unikalnych adresów DNS dla swoich domen. Usługa ta umożliwia ukrycie naszych domen przed wielkim "G".

Udostępnione jest to w formie pluginu i można go znaleźć w panelach DirectAdmin pod nazwą "własne DNSy".

Jest to bardzo ciekawa i użyteczna opcja.

• 1 miesiąc temu...

Mam szybkie pytanko do tych mastersów co używają linuxpl.com, bo tak sobie testuję trochę te hostingi seosów i średnio to wychodzi.

W tym pakiecie "konto seo" co teraz linuxpl ma w ofercie, i być może ktoś z Was korzysta z tego, to utrzyma się powiedzmy przykładowo 10 dobrze zoptymalizowanych wordpressów bez jakiegoś zamulania?

Mowa o zapleczowych stronkach, bez jakiegoś natężonego ruchu.

• 7 miesięcy temu...

Witam serdecznie!

Troszkę odświeżę temat :)

Mam pytanie. Nie tak dawno google dość mocno zmienialo algorytmy...

1. Czy fakt, że strony zapleczowe mają różne (klasa C) adresy IP ma nadal znaczenie?

2. Czy ma znaczenie fakt, że moje zaplecze (domeny .pl, .eu) będą hostowane na niemieckich adresach IP?

Pozdrawiam!

• 2 tygodnie później...